Nou proiect pentru James Cameron

de Ştefan Dobroiu în 8 Ian 2010
Nou proiect pentru James Cameron

De pe Pandora la Hiroshima. James Cameron a achiziţionat, din fonduri proprii, drepturile de ecranizare pentru cartea de nonficţiune încă nepublicată "The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back", adică "Ultimul tren de la Hiroshima: supravieţuitorii privesc în urmă". Mai mult decât atât, Cameron a vizitat Japonia în decembrie, în timpul turneului de promovare pentru Avatar, şi şi-a făcut timp să se întâlnească cu Tsutomu Yamagachi, unul dintre cei mai în vârstă supravieţuitori ai bombardamentelor din august 1945. Acesta a şi murit, la 93 de ani, la scurt timp după vizita regizorului.

O dată cu succesul lui Avatar, următorul proiect al lui James Cameron a fost unul dintre cele mai discutate subiecte (după Avatar, desigur). Deşi regizorul are mai multe proiecte în derulare, printre care Battle Angel, ecranizarea unei serii manga, un remake la Călătorie fantastică şi The Dive, un film biografic despre povestea scufundătoarei Audrey Mestre, Cameron nu pare deloc decis în ceea ce priveşte următoarea premieră care i-ar putea purta semnătura. Conversaţia cu Tsutomu Yamagachi şi cartea lui Carles Pellegrino ar putea bate în cuie viitorul apropiat al regizorului datorită poveştii ieşite din comun a japonezului. Se pare că acesta a fost unul din cei 30 de oameni care au fugit din Hiroshima spre Nagasaki după detonarea primei bombe, pentru a ajunge în al doilea oraş exact atunci când a fost bombardat şi acesta... Unul din cei 30, Yamaguchi a fost cu toate acestea SINGURUL care s-a aflat exact în epicentrul ambelor deflagraţii.

Este greu de ghicit cum va aborda Cameron ecranizarea cărţii lui Pellegrino. Va renunţa regizorul la blockbustere pline de efecte speciale pentru a realiza un biopic clasic? Se va concentra filmul pe experienţa lui Yamagachi sau va deveni un film de război, o combinaţie între Letters from Iwo Jima şi Flags of Our Fathers, din moment ce Pellegrino acoperă în cartea sa şi experienţele soldaţilor americani care au bombardat cele două oraşe japoneze?

Se pare că la discuţia dintre Yamagachi, Pellegrino şi Cameron, japonezul le-ar fi spus celor doi americani: "Cred că este destinul lui Cameron şi Pellegrino să facă un film despre armele nucleare". Să fi avut dreptate cel mai norocos om din Hiroshima şi Nagasaki?

Noi credem că subiectul ar avea un mega-potenţial în mâinile lui James Cameron, tu ce crezi?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu pe 8 ianuarie 2010 19:04
Eu cred ca in momentul de fata orice subiect are un potential urias in mainile lui James Cameron. El a reusit sa-si confireme maiestria de regizor nu doar printr-un film, ci prin doua. Sunt sigur ca ar primii fonduri pentru orice proiect din moment ce a confirmat deja ca poate scoate profit.
azoton pe 8 ianuarie 2010 19:32
eu unu as prefera avatar 2 avatar a fos splendid si cel mai bun film 3d al tuturor timpurilor cu cele mai bune efecte vizuale ar fi pacat sa irosesca aceasta francizie
cipolino pe 8 ianuarie 2010 19:39
un film cu subiect despre hiroshima ar fi superb ....decat un avatar 2 mai bine ceva despre hiroshima si daca e semnat de Cameron e clar ca va iesi ceva superb
Leader pe 8 ianuarie 2010 20:47
Desigur, in Terminator 2: Judgment Day, Cameron da dovada de cea mai reala, infioratoare, credibila, explozie nucleara din istoria cinematografiei.
Are toate sansele sa reuseasca cu acest film. Dar ce facem cu Avatar 2 si 3?? Sau speranta noastra catre un nou Terminator semnat de Cameron? Mai are timp sa le faca? R: Nu. Eu nu cred ce-a zis Pitbull la Mc Donald's-ul din Gara de Nord, ca "Terminatorul a murit".

nicholas.ro pe 8 ianuarie 2010 21:07
sigur o sa fie ceva bun de tot.
r2zv2n pe 8 ianuarie 2010 21:36
de dimineata am dat si yo de stirea asta si mi-a km acaparat atentia...cu siguranta m-ar interesa un astfel de film....las Avatar mai poate sta vreo 4ani rezerva,,dar cand va intra iar in lumina reflectoarelor nu cred ca va da gres.....
doinarac pe 8 ianuarie 2010 23:01
Posibil sa fie Hiroshima urmatorul proiect urias Cameron, caci si Avatar are un mesaj pacifist nu si umanist nu?
Si Cameron in Hiroshima, va aduce aminte tuturor ce dezastru inseamna bombele atomice pentru omenire!
Caci exista pericolul ca lumeasa uite...si unii poate nici nu realizeaza....
Cred ca va fi un 2proiect" foarte util si fiind marca Cameron sa aiba audienta mare

Marin10 pe 8 ianuarie 2010 23:37
Ar fi pacat ca Jim sa nu continue Avatar, deoarece peste vreo 20, 30 de ani se va gasi cineva sa faca ori o continuare ori un remake si sa f**a franciza asa cum s-a intamplat cu Terminator, Superman, etc.
crystyan pe 9 ianuarie 2010 00:26
James Cameron este cel mai sclipitor regizor!Orice scenariu este transformat intr-un real succes cand Cameron isi pune mintea la contributie!El adaugand "sarea"si "piperul" peste orice scenariu care il creaza
AdrianaDW pe 9 ianuarie 2010 15:00
sper sa nu l vedem peste inca 10 ani...
Salieris pe 9 ianuarie 2010 18:11
Bine ar fii sa le faca pe aman2 . Hiroshima v`a trage alarma , sunt multi oameni kre inca nu stiu ce pot face asemenea bombe .......
Kos_min pe 9 ianuarie 2010 18:16
@ azoton :ca multe filme 3D s-au facut pana acum!!
marylin01 pe 9 februarie 2010 01:53
Orice subiect ar avea potential in mainile lui JC !!! Este un regizor extraordinar si singurele filme la care ma uit de mai multe ori si nu ma plictisesc sunt ale lui !!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells