Magic Mike XXL: instincte primare și artă coregrafică

de Gloria Sauciuc în 15 Iul 2015
Continuarea succesului Mike meseriaşu' din 2012, Magic Mike XXL, intră în cinematografe pe 17 iulie, nerecomandat persoanelor sub 15 ani

Magic Mike XXL nu mai este filmul ce explora lumea showbiz-ului, cu toate atracţiile, dar şi găurile sale negre, și nici producția ce sonda fragilitatea succesului în această industrie ori procesul maturizării. Continuarea succesului Mike meseriaşu' din 2012 este un film în jurul unui show de striptease și se limitează la explorarea acelor instincte primare ce fac frenetice reacțiile publicului feminin în timpul spectacolelor de striptease. Magic Mike este un road movie atipic - pe parcursul călătoriei (spre Convenția Stripperilor de la Myrtle Beach, Carolina de Sud) nu veți întâlni transformări dramatice ale personajelor, twisturi ori vreun climax (la nivel narativ). Dialogurile vi se vor părea de-a dreptul inepte, doar problematica personajelor stă în picioare: stripperii vor să mai facă un ultim show, pentru a se retrage definitiv, în glorie.

Cine va face abstracție de scenariul liniar, schematismul personajelor și dialogurile uneori absurde, va fi întru totul distrat, relaxat, amuzat. Filmul are un potențial uriaș de a vă deconecta....

Drumul către spectacolul final are momente de dans ce-ți taie răsuflarea: de la numărul de început al lui Mike (Channing Tatum), un solo freestyle pe care îl execută în garajul în care face mobilă, inspirat de melodia „Pony” a lui Ginuwine, la dansul din benzinărie a lui Joe Manganiello (nu voi mai privi la fel, de acum înainte, sticla de apă plată și punga de chipsuri). Pe drum, cei cinci stripperi ajung și la „conacul plăcerilor”, condus de Rome, personajul Jadei Pinkett Smith, conac ce - prin atmosferă (luminile și modul de filmare au contribuit la asta) - pare un loc al plăcerilor BDSM, în care îi cunoaștem pe campionul Super Bowl care a devenit entertainer Michael Strahan, în rolul lui Augustus, dar şi pe fenomenalul dansator Stephen „tWitch” Boss, interpretul persnajului Malik, cel care îşi demonstrează arta într-un solo înainte de a i se alătura lui Mike în incendiarul show final. În conac, Channing Tatum ne va surprinde din nou, cu un show sălbatic. Tatum şi tWitch îşi vor uni la final energiile într-un dans în duet, de o parte şi de alta a unei rame uriaşe care împarte în două scena, o adevărată realizare coregrafică, plină de erotism.

Cine va face abstracție de scenariul liniar, schematismul personajelor (în câteva rânduri Joe Manganiello își caricaturizează personajul, nu am înțeles de ce, pe când uriașul Ernest, aka Tarzan e doar o piesă în decor) și dialogurile uneori absurde (o discuție despre identitate, ce are loc pe plajă, între personajele lui Amber Heard și Channing Tatum e interesantă în intenție, dar atât de prost scrisă încât concurează la capitolul <așa nu> cu o altă discuție, între aceleași personaje, despre biscuiți și tort de căpșuni); la fel, o replică ce trebuia să fie cu greutate a personajului Tarzan (jucat de Kevin Nash) e pusă într-un context ce o face stupidă: el zice, înainte de show-ul final de striptease, „n-am mai fost așa stresat de la Furtună în deșert încoace”, făcând referire la Operațiunea în Irak de la începutul anilor '90 - va fi întru totul distrat, relaxat, amuzat. Filmul are un potențial uriaș de a vă deconecta.

În plus, acea energie frenetică pe care momentele de dans erotic o degaja, calată peste energia participantelor la show (din film) se transmite și spectatorilor din sala de cinema

Sinopsis extins

La trei ani după ce Mike Lane a renunţat la lumea showbizului pentru o viaţă mai liniştită, el îşi dă seama că nu a făcut alegerea cea mai bună. Afacerea pe care o are nu este chiar de succes, iar fata care a crezut că e aleasa... nu prea e. Așa că, atunci când foştii Kings of Tampa îl caută în drumul or spre convenţia stripperilor din Myrtle Beach – un eveniment care este exact aşa de scandalos cum pare – Magic Mike nu se poate opune. Intră în joc. Cu toate că povestea este o ficţiune, unele elemente şi atmosfera din lumea lui Mike sunt inspirate de experienţele lui Tatum din primii săi ani ca dansator, şi nu am putut cuprinde totul într-un singur film.

„Unul dintre lucrurile despre care ne-a vorbit Channing a fost drumul său spre o convenţie a stripperilor în anii tinereţii”, ne spune scenaristul Reid Carolin, care, alături de Nick Wechsler, Jacobs si Tatum, revine ca producător al acestui sequel. Joe Manganiello, care îşi reia rolul lui Big Dick Richie (BDR), alături de Matt Bomer, care este perfectul Ken, Adam Rodriguez care este senzaţia latino Tito, Kevin Nash care e sălbaticul Tarzan şi Gabriel Iglesias care este maestrul de ceremonii, Tobias.

Amber Heard este misterioasa Zoe, un fotograf care-i atrage atenţia lui Mike; Andie MacDowell este Nancy, dezinhibata frumuseţe sudică care s-ar putea să aibă ceva ce BDR nu spera să mai găsească vreodată. Andie MacDowell este născută în Carolina de Sud şi a jucat şi în succesul clasic deja al luI Steven Sodebergh „Sex, minciuni şi casete video”. Elizabeth Banks este Paris, cea care trebuie convinsă să le dea un loc la convenţie, iar Jada Pinkett Smith este Rome, o femeie din trecutul lui Mike.

Exploreaza subiecte similare:

Magic Mike XXL, Channing Tatum, Michael Strahan, Jada Pinkett Smith, Joe Manganiello, Amber Heard, Matt Bomer

Alte știri din cinema

Primele reacții la Black Widow. Cu ce producție a fost comparat filmul

Black Widow ajunge pe marile noastre ecrane pe 9 iulie

10 filme şi seriale pentru întreaga familie

De la supereroi atipici la poveşti despre maturizare şi descoperirea de sine

Teaser Furios și iute 9, cu o întâlnire explozivă între Vin Diesel și John Cena

Românii vor vedea filmul simultan cu publicul american, din 25 iunie

Scenaristul lui Die Hard lucrează la serialul Assassin's Creed

Noul serial face parte dintr-un deal între Netflix și Ubisoft

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells