Lungmetrajul Otto Barbarul intră în post-producție

de Cinemagia în 10 Mai 2019
Octavian Albu, cel care a inspirat personajul lui Otto, este regizorul muzical al producției

La finalul lunii aprilie s-au încheiat filmările pentru lungmetrajul Otto Barbarul/Otto the Barbarian, scris și regizat de Ruxandra Ghițescu și produs de Alien Film (Iuliana Tarnovețchi) în co-producție cu Polar Bear (Xavier Rombaut), se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Filmul urmărește povestea lui Otto, un adolescent de 17 ani, membru al unei trupe de punk din București, și felul în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale.

Distribuția este alcătuită din Marc Titieni, la primul său rol principal, alături de Adrian Titieni, Costică Drăgănescu, Mihaela Sîrbu, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu și alții.

Filmările au avut loc în București și au durat 24 de zile. Director de imagine este Ana Drăghici (Povestea unui pierde-vară, Două Lozuri). 

„Ne-am propus, prin intermediul limbajului cinematografic, să fim tot timpul aproape de Otto, de trăirile și emoțiile sale. Cea mai mare provocare este să trezim empatie față de un personaj criptic și dificil”, a declarat Ruxandra Ghițescu.

Filmul a primit recent sprijin financiar pentru co-producție din partea Eurimages (2019), sprijin pentru dezvoltare din partea Centrul Național al Cinematografiei(2014 și 2015) și Creative Europe - MEDIA (2015), a participat în L'Atelier Cinefondation – Festival de Cannes (2017), a fost selectat la Berlinale Script Station (2016), Cinelink Sarajevo (2016), Solace 23 (2015), Baltic Event Co-production Market (2015) și a primit premiul pentru dezvoltare oferit de Macedonian Film Agency la Cinelink (2016). Ruxandra Ghițescu este cunoscută publicului din România pentru scurtmetrajele „Ana se întoarce" (2016), „Probleme de familie" (2013) și „Urban Groove" (2011).

Alien Film este o companie de producție înființată în România în anul 2013 de Iuliana Tarnovețchi. căreia i s-a alăturat un an mai târziu Oana Prața. Din portofoliul casei de producție fac parte lungmetrajele Afacerea Est, Together Forever, With Open Arms, Brutus sau the Body Tree, alături de scurtmetrajele Dispozitiv 0068, Ana se întoarce. Compania are la activ numeroase producții internaționale pentru care a asigurat partea de servicii în România: producția americană See you soon, serialul multipremiat Killing Eve, produs de Sid Gentle Films LTD pentru BBC America, lungmetrajele Kursk, în regia lui Thomas Vinterberg și Parquet, în regia lui Alexandr Mindadze.

Exploreaza subiecte similare:

Adrian Titieni, Costică Drăganescu, Mihaela Sîrbu, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu, Ana Drăghici, Ruxandra Ghiţescu, Marc Titieni

Alte știri din cinema

Ce spune presa străină despre Once Upon a time in Hollywood, filmul lui Tarantino

Producția cu Leonardo DiCaprio și Brad Pitt va avea premiera în țara noastră pe 9 august

Aladdin, între spectacol vizual şi suicid creativ

Cum poate captiva publicul un film a cărui poveste o cunoşti pas cu pas?

O plimbare cu covorul zburător din filmul Aladdin? Se poate în sala 4DX!

Efectelor de mișcare din sala 4DX, se adaugă intensificarea scenelor muzicale prin mișcările ritmice ale scaunelor, dar și prin efectele de mediu delicate

Filme remarcate la Cannes, Berlin și Sundance, în premieră în competiția BIFF

Cea de-a 15-a ediție a BIFF va avea loc între 24 și 30 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și Grădina cu Filme – Cinema & More – Creart din București

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 11 mai 2019 09:14
Realizat in 24 zile cu odrasla lui Adrian Titieni.Nepotism si superficialitate,

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells