Interviu cu Sofia Boutella

24 Mai 2012
Interviu cu Sofia Boutella

Sunt toate şansele să nu fi auzit de ea şi în acelaşi timp sunt toate şansele să te fascineze cu mişcările ei aproape incredibile din StreetDance 2, filmul despre dans ce se lansează în weekend pe marile ecrane din România. Cunoscută pentru două colaborări cu Madonna şi apariţii în multe concursuri de dansuri, Sofia Boutella debutează pe marele ecran în această poveste de dragoste în care dansul şi mişcarea sunt mai importante decât cuvintele.

Sofia o interpretează pe irezistibila Eva, o dansatoare de salsa a cărei frumuseţe îi răpeşte inima lui Ash (Falk Hentschel). Un dansator deosebit de talentat, Ash decide să plece la Paris pentru a-şi cunoaşte idolii, renumita trupă Invincibilii. Spre ghinionul său, momentul întâlnirii nu decurge aşa cum şi-a imaginat şi este luat peste picior într-un mod brutal de membrii trupei. Negăsind altă soluţie pentru a o cuceri, Ash pune la cale un plan îndrăzneţ şi alături de Eddie cutreieră Europa în căutarea celor mai buni dansatori pe care să-i reunească într-o nouă trupă. Astfel ar fi avut atât şansa de a-şi lua revanşa faţă de Invincibili, cât şi de a o avea aproape pe Eva. În final tânăra dansatoare acceptă să li se alăture, completând coregrafia spectaculoasă a trupei cu o îmbinare nemaivazută a streetdance-ului cu mişcările exotice de salsa.

Află mai jos ce a însemnat pentru frumoasa Sofia apariţia în Dansul străzii 2 în 3D:

Rolul tău din Dansul străzii 2 este unul foarte solicitant. Cum te-ai descurcat?
Am practicat baletul de la vârsta de 5 ani, continuând mai târziu cu gimnastica. În adolescenţă, pe la 16 ani am început să fac dansuri hip hop şi jazz, cred că toate acestea m-au ajutat foarte mult. Antrenamentele pentru Dansul străzii 2 au fost foarte intense, dar din fericire pentru mine filmul a venit după două turnee cu Madonna şi aveam forma fizică necesară.  

Nu ai studiat niciodata salsa, ai avut încredere în faptul că acest amestec original va fi un succes?
Am avut încredere în echipă şi în mine, că voi da tot ce pot. De obicei când te străduieşti cu adevărat, lucrurile ies bine. E adevărat că nu am dansat latino niciodată până la rolul din Dansul străzii 2, iar după acest film pot să spun cu mâna pe inima este că e o disciplină foarte greu de învăţat. Eu am avut la dispoziţie doar trei luni să învăţ coregrafiile, alături de dansatori specializaţi pe salsa şi a fost o reală provocare pentru mine să stăpânesc acest stil în timp ce interpretez un rol principal pentru prima dată.

Ce te-a impresionat cel mai mult în timpul filmărilor?
Cred că energia dansatorilor de salsa, modul în care a captivat tot filmul. Mai ales că în Dansul străzii 2 putem vedea salsa adevarată, aşa cum se dansează în Cuba. Originea dansului stă în amestecarea unor mişcări de dans african cu dansurile din Cuba, abia mai târziu a devenit cu adevărat popular sub numele de salsa.

Cum ţi s-a părut acest rol, în comparaţie cu cele de până acum?
Este primul meu film artistic, după un scurt metraj în Franţa şi câteva emisiuni TV. Am fost foarte hotărâtă să mă concentrez pe dans. Mult mai târziu am început să studiez actoria şi dupa 6 ani de învăţat, în Dansul străzii 2 am avut primul meu rol.   

Ai dansat pentru nume mari ale scenei muzicale internaţionale, cum sunt Black Eyed Peas, Mariah Carey şi Madonna. Te-a influenţat în vreun fel celebritatea?
Nu cred ca m-a schimbat deloc, dar toţi aceşti artişti au fost o sursă de inspiraţie pentru mine. Cel mai mult am stat alături de Madonna şi o consider o persoană extraordinară, este cu adevărat incredibilă.

După părerea ta, care a fost cel mai bun dansator din film?
Toţi au un stil original şi personalităţi diferite. Nu sunt doar nişte dansatori remarcabili, ci nişte oameni remarcabili. Energia cu care se desfăşurau lucrurile pe platou se poate vedea la fel de bine în film.

Ai vreo plăcere vinovată?
Îmi ador munca, fie că este vorba de dans sau actorie.

Nu ai putea să trăieşti fără...?
Fără familie şi oamenii pe care ii iubesc, restul nu contează.

Ce planuri ai în viitorul apropiat?
Spectacolul de la Super Bowl cu Madonna a fost ultimul meu angajament major ca dansatoare şi a fost tot ce mi-aş fi putut dori. Îmi doresc să obţin şi altele de aceeaşi amploare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bad pe 26 mai 2012 09:27
Sofia Boutella danseaza in videoclipul lui Michael Jackson Hollywood tonight e super gagica mie imi place tare ...!
alex_il_fenomeno pe 11 iunie 2012 18:01
sa speram ca a reusit un rol genial !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells