Disney a anunțat că sequel-ul animației Moana va intra în cinematografe în luna noiembrie

de Gloria Sauciuc în 8 Feb 2024
Continuarea va duce publicul într-o „nouă călătorie de proporții cu Moana, Maui și un echipaj nou-nouț de marinari improbabili”

Sequelul animației Moana ar putea avea premiera anul acesta, în noiembrie, fiind un titlu diferit de filmul live-action omonim, cu dată de lansare în România pe 27 iunie 2025.  Animația Moana 2 a fost dezvoltată inițial ca serial TV, dar a devenit un lungmetraj pentru că Bob Iger a fost impresionat de filmări, scrie Variety.

Directorul general al companiei Disney, Bob Iger, a dezvăluit vestea că o continuare se va lansa în luna noiembrie, înainte de prezentarea rezultatelor Disney pentru primul trimestru al anului fiscal 2024.

„Moana rămâne o franciză incredibil de populară”, a declarat Iger. „Abia așteptăm să vă oferim mai multe despre Moana și Maui atunci când Moana 2 va ajunge în cinematografe în luna noiembrie”.

Sequelul Moana a fost dezvoltat inițial ca serial TV, dar a devenit un lungmetraj pentru că Bob Iger a fost impresionat de filmări...

Conform sinopsisului furnizat de către Disney, Moana 2 va duce publicul într-o „nouă călătorie de proporții cu Moana, Maui și un echipaj nou-nouț de marinari improbabili. După ce primește un apel neașteptat din partea strămoșilor ei călăuzitori, Moana trebuie să călătorească pe mările îndepărtate ale Oceaniei și în ape periculoase, demult pierdute, pentru o aventură diferită de tot ceea ce a înfruntat vreodată”...

Moana a devenit un succes pentru Disney, generând peste 680 de milioane de dolari la box office. Musicalul de animație a revenit în atenție odată cu lansarea pe platforma Disney+, cu 1 miliard de ore de vizionare anul trecut.

Moana 2 este separat de remake-ul live-action al studioului, care se află în prezent în lucru cu Dwayne Johnson din nou în rolul semizeului tatuat Maui. Se așteaptă ca Auli'i Cravalho, care i-a dat voce lui Moana în filmul din 2016, să își reia rolul în continuarea animației. Dar ea nu se va întoarce ca personaj titular în versiunea live-action, deși va fi producător executiv.

„Cred că este absolut vital ca distribuția să reprezinte cu acuratețe personajele și poveștile pe care vrem să le spunem”, a declarat ea în luna mai a anului trecut pe Instagram. „Abia aștept să găsesc următoarea actriță care să portretizeze spiritul curajos al Moanei, inteligența de necontestat și puterea emoțională a acesteia”.

Decizia lui Iger de a aduce Moana 2 în cinematografe vine după un an 2023 dificil pentru Disney la box office, scrie Variety. Filmul Wish/Dorința al Disney Animation s-a alăturat unui lung șir de eșecuri, în frunte cu Indiana Jones și cadranul destinului. Pe de altă parte, Elemental, al Pixar, a avut probleme la început, dar - în cele din urmă - și-a revenit, cu 496 de milioane de dolari încasări la nivel global.

Alte știri din cinema

ROG Zephyrus G16 (GU605): laptopul de gaming al anului

ROG Zephyrus G16 (GU605) este un laptop de gaming premium care redefinește tot ce știai despre acest segment

Cum s-a antrenat - timp de două luni - câinele din Anatomia unei prăbușiri, pentru a o face pe-a mortul

Anatomia unei prăbușiri mai poate fi văzut în unele cinematografe din țara noastră

Vertijul și variațiile sale în cinema, tema celei de-a 28-a ediții a Festivalului Filmului Francez

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez ce se va desfășura în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș

De râsu'‐plânsu': breșă de securitate la BAFTA. Farsorul a urcat pe scenă la discursul pentru Cel mai bun film

În timp ce actorii se îndreptau spre podium, mulți fani care au urmărit gala de acasă au observat că un bărbat fără nicio legătură cu filmul s-a îndreptat spre scenă și a stat în spatele vorbitorilor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells