Disney a anunțat că sequel-ul animației Moana va intra în cinematografe în luna noiembrie

de Gloria Sauciuc în 8 Feb 2024
Continuarea va duce publicul într-o „nouă călătorie de proporții cu Moana, Maui și un echipaj nou-nouț de marinari improbabili”

Sequelul animației Moana ar putea avea premiera anul acesta, în noiembrie, fiind un titlu diferit de filmul live-action omonim, cu dată de lansare în România pe 27 iunie 2025.  Animația Moana 2 a fost dezvoltată inițial ca serial TV, dar a devenit un lungmetraj pentru că Bob Iger a fost impresionat de filmări, scrie Variety.

Directorul general al companiei Disney, Bob Iger, a dezvăluit vestea că o continuare se va lansa în luna noiembrie, înainte de prezentarea rezultatelor Disney pentru primul trimestru al anului fiscal 2024.

„Moana rămâne o franciză incredibil de populară”, a declarat Iger. „Abia așteptăm să vă oferim mai multe despre Moana și Maui atunci când Moana 2 va ajunge în cinematografe în luna noiembrie”.

Sequelul Moana a fost dezvoltat inițial ca serial TV, dar a devenit un lungmetraj pentru că Bob Iger a fost impresionat de filmări...

Conform sinopsisului furnizat de către Disney, Moana 2 va duce publicul într-o „nouă călătorie de proporții cu Moana, Maui și un echipaj nou-nouț de marinari improbabili. După ce primește un apel neașteptat din partea strămoșilor ei călăuzitori, Moana trebuie să călătorească pe mările îndepărtate ale Oceaniei și în ape periculoase, demult pierdute, pentru o aventură diferită de tot ceea ce a înfruntat vreodată”...

Moana a devenit un succes pentru Disney, generând peste 680 de milioane de dolari la box office. Musicalul de animație a revenit în atenție odată cu lansarea pe platforma Disney+, cu 1 miliard de ore de vizionare anul trecut.

Moana 2 este separat de remake-ul live-action al studioului, care se află în prezent în lucru cu Dwayne Johnson din nou în rolul semizeului tatuat Maui. Se așteaptă ca Auli'i Cravalho, care i-a dat voce lui Moana în filmul din 2016, să își reia rolul în continuarea animației. Dar ea nu se va întoarce ca personaj titular în versiunea live-action, deși va fi producător executiv.

„Cred că este absolut vital ca distribuția să reprezinte cu acuratețe personajele și poveștile pe care vrem să le spunem”, a declarat ea în luna mai a anului trecut pe Instagram. „Abia aștept să găsesc următoarea actriță care să portretizeze spiritul curajos al Moanei, inteligența de necontestat și puterea emoțională a acesteia”.

Decizia lui Iger de a aduce Moana 2 în cinematografe vine după un an 2023 dificil pentru Disney la box office, scrie Variety. Filmul Wish/Dorința al Disney Animation s-a alăturat unui lung șir de eșecuri, în frunte cu Indiana Jones și cadranul destinului. Pe de altă parte, Elemental, al Pixar, a avut probleme la început, dar - în cele din urmă - și-a revenit, cu 496 de milioane de dolari încasări la nivel global.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells