Avatar 2 este într-atât de scump încât ar trebui să devină cel de-al patrulea film din istorie, ca volum de încasări, fie și pentru a nu ieși pe minus

de Gloria Sauciuc în 26 Nov 2022
Filmul are premiera în săli pe 16 decembrie

Cât de scump este  Avatar: The Way of Water? Primele știri susțin că numai bugetul de producție este în jurul a 250 de milioane de dolari, deși regizorul James Cameron nu este dispus deocamdată să ofere o cifră exactă. Singurul răspuns pe care Cameron îl dă despre bugetul filmului, atunci când e întrebat, este următorul: „Al naibii (de scump)!”.

Cameron ar fi spus în fața conducătorilor studiourilor Disney și 20th Century Studios că bugetul continuării la Avatar ar fi fost „exemplul pentru cea mai proastă afacere din istoria filmului”. Conform estimărilor regizorului, „trebuie să fie al treilea sau al patrulea film din istorie ca volum de încasări. Acesta e pragul de profitabilitate. Ceea ce e mai jos, iese în pierdere...”, notează Variety.

În graficul actual al filmelor cu cele mai mari încasări din întreaga lume (fără să se ia în calcul inflația), originalul din 2009 al lui James Cameron se află în top cu încasări de 2,9 miliarde de dolari, în timp ce Avengers: Endgame al Disney se află pe locul 2 cu 2,7 miliarde de dolari, în timp ce Titanic al aceluiași James Cameron rămâne pe poziția 3 cu 2,1 miliarde de dolari. Ceea ce înseamnă, după James Cameron, că - dacă Avatar: The Way of Water vrea să iasă pe profit - ar fi nevoie să depășească fie Star Wars: The Force Awakens (cu 2,07 miliarde de dolari) sau pe Avengers : Infinity War (cu 2,05 miliarde de dolari) pe locurile 4 sau 5.

Numai cinci filme din istorie au depășit, ca încasări, pragul de 2 miliarde de dolari (fără să se fi luat inflația în calcul). Dacă pandemia a afectat mersul la filme, producții precum Spider-Man: No Way Home (cu 1,9 miliarde de dolari) sau Top Gun: Maverick (1,4 miliarde de dolari) au reușit să obțină profituri majore, așadar există speranțe și pentru The Way of Water, mai comentează Variety.

Originalul Avatar a încasat în Statele Unite 785 de milioane de dolari și, la ora actuală, este numărul patru în clasamentul box-office-ului american. Pe locul cinci este Top Gun: Maverick cu 716 milioane de dolari pe plan intern.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water, James Cameron

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 27 noiembrie 2022 21:48
avand in vedere ca nu sunt prezentate date clare si doar niste estimari , este clar ca scopul acestor afirmatii este pura publicitate
nici un studio nu este atat de inconstient incat sa finanteze un film care la 2 mld incasari doar sa acopere bugetul de productie, este imposibil
icepe sa imi displaca acest regizor din ce in ce mai mult,recurge la ridicol ca sa fie relevant

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells