Avalanşă de animaţii în 2017

de Ştefan Dobroiu în 5 Ian 2017
Află de ce filme te-ai putea bucura alături de întreaga familie

Unul dintre cele mai populare genuri, căci poate fi savurat alături de toţi membrii familiei, animaţia revine în forţă în 2017, cu zeci de titluri programate deja pentru lansare. Selectăm mai jos câteva dintre cele mai interesante, dar ne aşteptăm ca pe parcursul anului să auzim de titluri ale unor studiouri mai mici şi mai curajoase, cum au fost anul acesta Ţestoasa Roşie şi Kubo şi lăuta magică. Iată mai jos recomandările noastre.

The Lego Batman Movie/10 februarie
În 2014 The Lego Movie a avut încasări de aproape opt ori mai mari decât bugetul, prin urmare studiourile Warner au decis urgent că e nevoie de un sequel şi trei spin off-uri. The Lego Batman Movie este primul dintre aceste spin off-uri (The Lego Ninjago Movie vine în septembrie) şi îl are în rolul principal pe Batman, interpretat de acelaşi Will Arnett. În animaţie vor apărea personaje populare din benzile desenate, precum Robin (Michael Cera) şi Joker-ul (Zach Galifianakis).

Ştrumpfii: Satul pierdut/31 martie
Prezentarea acestei animaţii inspirate de celebrele benzi desenate ale lui Peyo precizează că avem de-a face cu un reboot fără legătură cu filmele Sony din 2011 şi 2013. Demi Levato o interpretează pe Ştrumpfiţa, care, în mijlocul unei crize existenţiale, dă peste o hartă misterioasă ce ar putea-o duce la cea mai mare descoperire din istoria semenilor ei. Ajutată de prieteni şi urmărită îndeaproape de vrăjitorul Gargamel, Ştrumpfiţa se aruncă plină de aplomb în aventura vieţii ei.

The Boss Baby: Cine-i şef acasă?/14 aprilie
Una din animaţiile cu cele mai trăsnite premise de anul acesta, The Boss Baby ne aruncă în amuzanta dramă a micului Tim, un puşti de şapte ani a cărui viaţă e dată brusc peste cap când părinţii îi aduc acasă un frăţior bebeluş. Descoperirea că acesta (Alec Baldwin) poate vorbi şi are comportamentul şi idealurile unui mafiot fac lucrurile încă şi mai complicate pentru Tim, dar cei doi fraţi vor fi nevoiţi să colaboreze, în ciuda antipatiei reciproce, când trebuie să dejoace planurile malefice ale unui magnat.

The Nut Job 2: Nutty by Nature/19 mai
Continuarea aventurilor veveriţei mov Surly (Will Arnett, la al doilea rol vocal principal din 2017), care a devenit, dintr-un inamic al animalelor din parc, eroul acestora. Surly şi prietenii săi trebuie acum să lupte împotriva unui primar corupt hotărât să le transforme sălaşul într-un parc de distracţii, indiferent dacă asta înseamnă distrugerea căminului tuturor animalelor. Katherine Heigl, Maya Rudolph şi Jackie Chan interpretează roluri secundare.

Captain Underpants/2 iunie
Inspirat de o populară serie de cărţi pentru copii a autorului Dav Pilkey, animaţia ne arată aventurile a doi elevi de clasa a patra, George şi Harold, şi ale Căpitanului Chiloţi (ne întrebăm dacă traducerea în română va fi fidelă), un supererou din benzile desenate create de cei doi băieţi. Adus la viaţă în urma unor împrejurări ieşite din comun, Căpitanul are anumite caracteristici ce s-ar putea dovedi ataşante pentru marele public. Lansarea în preajma lui 1 iunie ar putea convinge multe familii să sărbătorească Ziua Copilului la cinema.

Cars 3/16 iunie
Cars 2 este în continuare cel mai nefericit sequel din istoria Pixar, dar miliardele de dolari câştigate din comercializarea obiectelor inspirate de popularul Lighting McQueen făcea un nou sequel obligatoriu. De această dată îl vedem pe erou ieşit din lumina reflectoarelor după ce este învins în curse de adversari mai rapizi. Ajutat de Mater şi Sally, Lighting vrea să se întoarcă pe pistă şi să-l înfrunte pe noul star al curselor, Jackson Storm.

Despicable Me 3/30 iunie
Micul ticălos Gru şi minionii săi nu mai au nevoie de nicio prezentare, căci au devenit între timp unele dintre cele mai populare personaje din istoria animaţiei. De această dată Gru trebuie să lase ticăloşiile deoparte, pentru că Balthazar Bratt, un fost star copil din anii '80 vrea să devină cel mai eficient villain din lume. Când Lucy (Kristen Wiig) primeşte sarcina de a-l opri, Gru îi sare în ajutor, transformându-se fără să bage de seamă într-un erou. Doar că misiunea sa nu va fi deloc atât de uşoară pe cât părea la prima vedere...

Blazing Samurai/25 august
O animaţie promiţătoare, cu Michael Cera în rolul lui Hank, un căţel care visează să devină samurai. Ce nu ştie Hank este că va trebui să-şi dovedească îndemânarea mai repede decât credea: oraşul Kakamucho este atacat de Ika Chu (Ricky Gervais), o pisică malefică gata să-i decimeze locuitorii. Samuel L. Jackson, Michelle Yeoh, Mel Brooks şi George Takei interpretează roluri secundare.

The Emoji Movie/11 august
Are fără îndoială cea mai dubioasă premisă a anului, dar un scenariu bun poate şterge această primă impresie. În centrul atenţiei este Gene (T.J. Miller), un emoji care poate exprima mai multe emoţii, ceea ce îl transformă într-un proscris pentru semenii săi. Gene va începe o adevărată aventură pentru a-şi împlini cea mai mare dorinţă, aceea de a deveni un emoji normal, care să exprime o singură emoţie. Printre personajele filmului se numără şi celebrul "poop emoji", interpretat de Tom Kane.

My Little Pony: The Movie/13 octombrie
După ce Trolls a devenit una dintre cele mai gustate animaţii în 2016 la noi în ţară, o altă jucărie ne-ar putea cuceri anul acesta, My Little Pony. Într-o lume populată de simpaticii căluţi, oraşul Ponyville ajunge în calea unei teribile ameninţări, iar salvarea stă doar în faptele de vitejie a şase eroi. Aceştia vor avea de înfruntat o mulţime de provocări, dar îşi vor face şi mulţi prieteni, subliniind mesajul din titlul serialului animat My Little Pony: Friendship Is Magic.

Coco/24 noiembrie
Inspirat de sărbătoarea mexicană Ziua morţilor, Coco este un nou film original Pixar, ceea ce nu face decât să crească aşteptările. În centrul atenţiei va fi Miguel, un puşti de 12 ani care, cercetând un mister vechi de secole, va face o extraordinară descoperire ce i-ar putea reîntregi familia. Micul Anthony Gongalez îl interpretează pe erou, iar pe generic mai figurează şi Gael García Bernal şi Benjamin Bratt. Regizor este Lee Unkrich (Toy Story 3, Compania monştrilor, Finding Nemo).

The Star/15 decembrie
O animaţie gândită special pentru o lansare în preajma Crăciunului, The Star (cunoscut până nu demult drept The Lamb) oferă o altă perspectivă asupra naşterii lui Iisus. Dacă până acum vedeam doar punctul de vedere al părinţilor lui Iisus, iată că a venit vremea să ne punem la curent cu perspectiva animalelor din grajdul unde s-a născut acesta.

Ferdinand/22 decembrie
Poate că titlul nu îţi spune nimic, dar cu siguranţă personajul titular îţi e familiar. Acesta e nimeni altul decât tăuraşul Ferdinand, eroul scurtmetrajului animat produs de Walt Disney în 1938 şi laureat cu Oscar. Lungmetrajul porneşte de la premisa scurtmetrajului (inspirat de cartea pentru copii Povestea lui Ferdinand scrisă de Munro Leaf) şi ne arată aventurile blajinului tăuraş care preferă să se îmbete cu parfumul florilor şi să privească gâzele din poieni în loc să înfrunte matadori în coride. Ceva ne spune că pacifismul animaţiei regizate de Carlos Saldanha (seria Ice Age) va face premiera din 22 decembrie filmul favorit din 2017 pentru organizaţia de protecţia animalelor PETA.

Care dintre titlurile de mai sus ţi se pare cel mai interesant?

Exploreaza subiecte similare:

La tortue rouge, Kubo and the Two Strings, The Lego Batman Movie, Smurfs: The Lost Village, The Boss Baby, The Nut Job 2, Captain Underpants, Cars 3, Despicable Me 3, Blazing Samurai, The Emoji Movie, My Little Pony: The Movie, Coco, The Story of Ferdinand

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 5 ianuarie 2017 15:07
Sunt un mic ticălos 3 și Cars 3 merita. Dar parca vad ca nu o sa vad niciuna din aceste animații pentru ca vor fi dublate. Mai nou asta e trendul. Promovarea prostiei. E foarte complicat sa citești o subtitrare. E mai simplu mura-n gura ca la analfabeți. :(
cavallioty pe 5 ianuarie 2017 17:50
dupa Cars 2 tu mai astepti Cars 3?
cavallioty pe 6 ianuarie 2017 14:59
o sa te opresc aici pentru ca nu ma intereseaza aceste filme(planes trebuia sa fie un film de DVD dar s-a gandit disney sa incerce norocul,din pacate).Primul Cars a fost ok iar al doilea a fost unul din putinele filme la care nu am putut sa ma uit pana la capat,sper ca parcursul cinematografic al acestei serii sa se opreasca dupa aceasta continuare neasteptata de mai nimeni.Sper din toata inima sa ai undeva la 10 ani,cel mult 12-13 ca sa inteleg afectiunea ta pentru acest film
cavallioty pe 5 ianuarie 2017 17:52
eu unul astept The Lego Batman si Coco,cate filme bune are pixar si porcaria asta ajunge la 2 continuari,oare nu putea sa faca ceva pentru tv daca vroiai sa vanda produse cu personajele
mihnea_aspru95 pe 7 ianuarie 2017 03:29
The Lego Movie a foarte misto (doar c-a avut si un pic live-action pe langa animatie), asa ca spin-off-ul LEGO Batman va fi doar animatie (chiar il astept, o sa fie fun).
Dar cel mai mult astept "The Boss Baby: Cine-i şef acasă?", poster-ul, oarecum imi aminteste de o alta productie DreamWorks, mai precis Megamind.
Apoi ar fi Despicable Me 3 (cu toate ca n-am vizionat a doua parte si "Minionii", ehhhhh... am timp).
Iar de la PIXAR, mai degraba astept anul 2018 (cand va aparea Toy Story 4) sau in 2019 - Incredibilli 2.
Imi place tonul diferit care ni-l prezinta marile companii americane (si este bine ca nu toti s-au luat dupa Disney), fie ca vorbim de Walt Disney/PIXAR Studios, Illumination Entertainment (Despicable Me, Minions, Hop, Sing, Lorax), Blue Sky Studios (ICE AGE, epic, Robots, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!, Rio), DreamWorks Animation (Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda, How to Train Your Dragon, The Croods - din nefericire nu vor mai face o continuare :(((, Rise of the Guardians - acesta a fost ceva nou si fain, poate va avea o a doua parte, Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, Chicken Run).

mihnea_aspru95 pe 7 ianuarie 2017 03:38
*e foarte mişto Incredibilli 2 - 15 iunie 2018; Povestea jucăriilor 4 - 21 iunie 2019.
xerses pe 7 ianuarie 2017 19:11
Nu voi rata nici unul din acestea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells