Anim’est 2013 pe final - ce se întâmplă în ultimul week-end

11 Oct 2013
În închiderea festivalului, Stă să plouă cu chiftele 2!

A opta ediţie Anim’est se apropie de sfârşit, dar înainte să aflăm câştigătorii premiilor ne aşteaptă un week-end extrem de interesant, cu masterclass-uri Ron Diamond, PIXAR şi Michel Ocelot, o noapte înfricoşătoare şi multe filme bune.

Vineri, 11 octombrie, se anunţă două masterclass-uri de neratat: de la ora 15:00 la Cinema Elvira Popescu, Ron Diamond, membru în comitetul executiv al Academiei Americane de Film, îşi propune să informeze şi să provoace prejudecăţile despre secretele celui mai râvnit şi respectat premiu al industriei cinematografice, Oscarul. La masterclass-ul numit The Steps to Winning an Academy Award, Ron se va concentra pe regulile înscrierii filmelor, va vorbi despre sistemul de vot şi va explica de ce anumite filme au fost descalificate din cursă.

PIXAR este un nume care înseamnă tehnologie de vârf, talent ieşit din comun, personaje memorabile, dar mai ales poveşti care te impresionează şi la care te întorci cu drag, iar vineri de la 18:30 la Cinema Patria, Alex Woo, story artist la Pixar, care a lucrat la Ratatouille, WALL-E şi Cars 2, le dă întâlnire tuturor fanilor animaţiei la prezentarea „Story is King”, unde le va povesti despre cele mai de succes titluri realizate de studio şi va explica de ce a ales Pixar să acorde importanţă maximă poveştii. La ambele evenimente intrarea este liberă.

Tot vineri, publicul îl poate întâlni din nou pe invitatul special Michel Ocelot de la ora 20:00 la Cinema Studio, la proiecţia de gală Azur et Asmar, animaţia sa din 2006 despre doi fraţi din Maghrebul medieval.

De la 22:00 la Cinema Studio urmează o orgie vizuală japoneză generată pe computer, nerecomandată minorilor. Un schelet şi un model anatomic uman se trezesc la viaţă alături de câţiva iepuraşi mafioţi şi pun la cale o petrecere de răzbunare în Afterschool Midnighters, o demenţă semnată de Hitoshi Takekiyo.

Iar dacă seara nu e încă suficient de înfricoşătoare, de la ora 23:00 la Cinema Patria începe Creepy Animation Night.. Ajuns la ediţia a cincea şi devenit deja o tradiţie la Anim’est, evenimentul va aduce pe ecran cele mai stranii şi mai înfricoşătoare animaţii, care vor provoca, amuza şi îngrozi spectatorii toată noaptea. Filmele vor fi însoţite de un live-act Environments. Trupa bucureşteană, compusă din ştefan Panea, Alex ‘Para’ Ghiţă şi Marius Costache va acompania dubioşeniile animate cu muzică experimentală greu de încadrat într-un gen, într-o reverie acustică incomodă şi contemplativă.

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 10 la Cinema Studio este programată partea a treia a competiţiei Minimest, la care cei mai tineri spectatori sunt invitaţi la scurt-metraje ca Un fulg de nea, Emilie sau Călare pe-o coadă de mătură.

De la 13.30 la Cinema Elvira Popescu, Michel Ocelot va susţine masterclass-ul „A Life in Animation”. Ocelot a urmat studiile unor instituţii precum şcoala regională de Arte Frumoase din Angers, şcoala Naţională Superioară de Arte decorative din Paris sau Institutul de Arte din Los Angeles. Deşi foloseşte stiluri şi tehnici diferite de animaţie, Ocelot nu renunţă niciodată la lumea fantastică. Prinţese medievale, zâne, vrăjitoare, filmele lui Ocelot trimit spectatorii în călătorii pe tărâmuri magice, oferindu-le poveşti pline de imaginaţie. Celebrul regizor, animator şi graphic designer francez este prezent la Bucureşti pe toată perioada festivalului cu toate cele şase lungmetraje ale sale precum şi o selecţie de 8 scurtmetraje, iar sâmbătă el se va întâlni din nou cu publicul pentru a vorbi despre cariera sa în animaţie. Intrarea este liberă.

De la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu începe Gala de Închidere. După acordarea premiilor, la ora 20:00, la Cinema Studio este programat Cloudy with a Chance of Meatballs 2, sequel-ul îndrăgitei animaţii despre maşina de gătit a inventatorului Flint Lockwood.

Duminică, 13 octombrie, Anim’est îşi ia la revedere pe anul acesta, dar nu înainte de a da şansa spectatorilor să vadă sau să revadă filmele premiate. La Cinema Patria, de la ora 18:30 vor fi proiectate cele mai bune scurt-metraje din secţiunile competitive, iar de la ora 20:30 urmează proiecţia câştigătorului trofeului pentru Cel mai bun lung-metraj.

Cea de-a opta ediţie Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio şi Elvira Popescu şi în Club Control.

Exploreaza subiecte similare:

Cloudy with a Chance of Meatballs 2, Ratatouille, WALL·E

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 9 noiembrie 2013 14:36
De abia am urmarit primul Cloudy with a Chance of Meatballs si l-am gasit simpatic, astept sa vad cu ce ne surprinde al doilea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells