Andra Isabela Guți (Alice T.) ia Leopardul de Argint pentru interpretare la Locarno Film Festival

de Cinemagia în 11 Aug 2018
Filmul Alice T. va putea fi văzut în cinematografele din țară începând cu 9 noiembrie

Andra Isabela Guți, interpreta personajului titular din filmulAlice T.”, regizat de Radu Muntean, a câștigat premiul pentru cea mai bună acriță la Locarno Film Festival 2018, sâmbătă seara.

Tânăra actriță a împlinit 18 ani când au început filmările acestei coproducții România-Franța-Suedia. „Abia și-a dat BAC-ul vara asta... și deja are un Leopard de Argint”, a scris producătoarea Oana Iancu pe contul personal de FB.

„Alice T.” a avut premiera mondială pe 4 august, în cadrul competiției internaționale a Festivalului de la Locarno, concurând pentru Leopardul de Aur. „Alice T.” va putea fi văzut în cinematografele din țară începând cu 9 noiembrie 2018, fiind distribuit de Voodoo Films.

Cel de-al şaselea film al lui Radu Muntean şi al cincilea scris împreună cu Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu are vârsta adolescenţei în prim-plan. Personajul titular este Alice (Andra Isabela Guţi), o adolescentă cu o relaţie dificilă cu mama ei adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu). Problemele la liceu ale lui Alice şi reacţiile ei imprevizibile o exasperează pe Bogdana, dar toate aceste neplăceri devin insignifiante atunci când fata lansează bomba: este însărcinată şi vrea să păstreze copilul. Reacţia Bogdanei, nuanţată şi de faptul că aceasta nu a putut avea niciodată copii, şi contrareacţia lui Alice devin coloana vertebrală a unui lungmetraj ce îmbină drama de familie şi povestea unei maturizări, scria Cinemagia la data premierei mondiale a filmului.

Producătoarea Oana Iancu a mai scris despre „bucuriei de a ști că Andra are certitudinea că este talentată, certitudinea că munca ei, care ne-a impresionat pe toți, a ajutat ca filmul ăsta minunat al nostru să existe, să fie observat, să emoționeze și să impresioneze”.

Leopardul de Aur pentru „Cel mai bun film” a fost acordat producției A Land Imagined, în regia lui Yeo Siew Hua din Singapore, Premiul special al juriului a mers către producția „M”, de Yolande Zauberman (Franța), Cea mai bună regie a fost a chiliencei Dominga Sotomayor pentru Tarde Para Morir Joven iar Cea mai bună interpretare masculină a fost a sud-coreeanului KI Joobong, protagonist în Hotel by the River, de Hong Sangsoo.

Copyright foto Locarno Film Festival/Massimo Pedrazzini

Exploreaza subiecte similare:

Alice T., Radu Muntean, Oana Iancu

Alte știri din cinema

Jennifer Lawence se pregătește pentru comedia nerecomandată sub 15 ani No Hard Feelings

Sony Pictures a câștigat licitația, la concurență cu giganții de streaming

Ron o ia razna, o animație despre prietenie și adaptarea la școală în era social media

În plin lockdown, peste 250 de membri ai echipei au lucrat intens de acasă timp de un an și jumătate, respectând diverse protocoale de producție și logistice

Focus Sat TV călătorește în timp și spațiu din Parisul anilor 1900, în Moscova lui 1999

Pe 18 octombrie Focus Sat TV va difuza finalul serialului Paris Police 1900, iar din 21 octombrie începe serialul Moscow Noir

Tom Holland susține că No Way Home este finalul trilogiei Spider-Man

Supereroul ar putea să aibă un rol mai extins în alte proiecte cu Avengeri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 15 august 2018 14:04
Bravo.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells