2023: cele mai aşteptate seriale noi (II)

de Ştefan Dobroiu în 22 Ian 2023
Iată serialele cu cele mai interesante premise care se vor lansa anul acesta

Continuăm seria începută aici cu cele mai tentante seriale pe care marile studiouri de producţie şi platforme de streaming ni le pregătesc în 2023. Iată mai jos alte şase titluri promiţătoare, cu premiere programate între sfârştul lui ianuarie şi începutul verii.

Extraordinary - Disney+
Premiera pe 25 ianuarie
De la producătorii Killing Eve, iată o revizitare inedită a genului cu supereroi: într-o lume în care toată lumea are o superputere, tânăra Jen (Máiréad Tyers) se simte ultimul om pentru că ea nu are niciuna. În loc să-şi îmbrăţişeze diferenţa, Jen o vede mai degrabă ca pe un handicap, dar oare chiar aşa să stea lucrurile? Înconjurată de amici cu puteri care complică totul în jur, poate că Jen va avea ocazia să se accepte aşa cum e şi să îşi dea seama că este cu adevărat "extraordinară". Un rol principal, cu apariţii în toate cele opt episoade ale primului sezon, îl va juca Siobhán McSweeney, actriţa irlandeză până acum cel mai bine cunoscută datorită rolului veninoasei măicuţe Michael din Derry Girls.

The Company You Keep - ABC
Premiera pe 19 februarie
Nu ne e clar dacă nu cumva The Company You Keep nu se va înscrie mai degrabă la capitolul "plăceri vinovate" anul acesta, dar acest potenţial hit ABC îl are în centrul atenţiei pe Milo Ventimiglia, actor a cărui carieră recentă a fost complet dominată de populara dramă This Is Us. În premiera din februarie actorul schimbă complet tonul: el este Charlie, un escroc care are parte de noapte toridă cu o tânără (Catherina Haena Kim), fără să ştie că aceasta e agent CIA sub acoperire. Nu trece mult şi amândoi eroii trebuie să admită că vor mai mult unul de la celălalt, dar un complicat concurs de împrejurări îi va pune lui Charlie viaţa în pericol şi îi va ameninţa cariera noii iubite.

Love and Death - HBO Max
Premiera primăvara aceasta
După ce şi-a construit cariera cu seriale cu doctori şi avocaţi, David E. Kelley a revenit recent în atenţie cu producţii mai sumbre: horror-uri (excelentul Mr. Mercedes, de exemplu) şi dramele poliţiste precum Big Little Lies şi The Undoing. Cineastul pare să persevereze în această direcţie cu Love and Death, o poveste poliţistă cu Elizabeth Olsen în rolul lui Candy Montgomery, o femeie suspectată că şi-a omorât vecina după ce soţul lui Candy a avut o aventură cu aceasta. Evenimentele au avut loc în realitate şi au mai inspirat o producţie recentă, Candy, cu Melanie Lynskey şi Jessica Biel în rolurile principale, dar ne aşteptăm ca versiunea lui Kelley să se bucure de un interes mai mare.

Grease: Rise of the Pink Ladies - Paramount+
Premiera pe 6 aprilie
"Uneori trebuie să fii rău ca să faci bine", spune un personaj din acest serial spin off la celebrul muzical Grease. Acţiunea are loc în 1954, cu patru înainte de povestea care i-a transformat pe John Travolta şi Olivia Newton John în staruri globale. Deşi sunt descurajate constant de apropiaţi, patru eleve considerate paria în liceul Rydell High sunt hotărâte să-şi facă cu orice preţ un loc în lume şi să se lupte cu oricine consideră că le poate contesta acest drept. Deşi acţiunea are loc 70 de ani în trecut, creatorii promit că temele serialului sunt mai mult decât relevante şi azi.

Spy/Master - HBO Max
Premiera în luna mai
Primul serial românesc care debutează global în selecţia festivalului de film de la Berlin, Spy/Master ne poartă la apogeul Războiului Rece şi ni-l arată pe Alec Secăreanu în rolul lui Victor Godeanu, prim consilier al lui Nicolae Ceauşescu. Ce nu ştie dictatorul (deocamdată) este că Godeanu este agent dublu. Nu trece mult şi eroul trebuie să fugă din România pentru a scăpa de furia lui Ceauşescu. Deşi HBO nu a pus niciodată semnul egal (cel puţin nu după cunoştinţele noastre) între serialul Spy/Master şi generalul de Securitate Ion Mihai Pacepa, sunt foarte multe asemănări dintre subiectul serialului şi extraordinara biografie a lui Pacepa, personaj de care cinematografia românească s-a ţinut deocamdată suspect de departe.

Justified: City Primeval - FX
Premiera vara aceasta
Multă vreme l-am considerat pe Timothy Olyphant un produs de categorie B al Hollywood-ului, dar asta doar până când am ajuns la zi cu două seriale emblematice ale carierei sale, amuzantul Santa Clarita Diet (e pe Netflix) şi neo-western-ul Justified, cu care am făcut un binging pe cinste. Iată că personajul lui Olyphant din Justified, Raylan Givens, revine în atenţie în sequel-ul Justified: City Primeval, unde Givens îl va călca pe bătături pe un periculos sociopat supranumit "Sălbaticul din Oklahoma", ajungând să-şi pună din nou în aplicare versiunea sa cu totul specială despre cum ar trebui servită justiţia. Un rol important în noul serial îl va juca fiica adolescentă a lui Givens, interpretată de chiar fiica lui Olyphant, Vivian.

Exploreaza subiecte similare:

Extraordinary, Derry Girls , Siobhan McSweeney, Milo Ventimiglia, This Is Us, Elizabeth Olsen, David E. Kelley, Grease: Rise of the Pink Ladies, Alec Secăreanu, Santa Clarita Diet , Timothy Olyphant

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells