Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 01 Mar 2008, 06:55   #21
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

deci hai sa (mai) lamurim o data un lucru:
1 nu am nimic d 'impartit' cu tudor giurgiu, sintem amici - asha cum sint si cu nae caranfil s.a. -, dar atit; faptu k filmu sau d debut mi s-a parut reusit nu este o parere singulara, incl aici p forum (vezi si cronik lu pitbull), asha k dspr c vbim aici?? dk as fi fost singuru kre sa o tina langa k 'leg. boln' e un film 'genial' in timp c toata lumea ar fi zis contrariu as fi admis sa mi s arate cartonashu galben k, deh, sint amic cu t.g.; dar asha?
2 niciodata nu m-am ferit sa spun unor regizori-amici c cred dspr filmele lor! cu riscul d a-i pierde k amici - tin mai mult la legendara 'obiectivitate' critik (aia kre e!) decit la o amicitie atit d fragila, gata sa s rupa la prima opinie neconvenabila...
3 c ma deranjeaza, si ma va deranja intotdeauna, in kestia asta cu 'nu mi-a placut mie, DECI filmu e prost/debutu e idiot' etc: bai frate, da kiar asha parere buna aveti dspr verdictele voastre?? eu cre k doar un critic are dreptu sa spuna/scrie k un film e prost (sprijinindu-se, desigur, p argumente, nu asha, la o bere!); ceilalti (cinefil, spectator, popor...) au dreptu sa spuna doar 'mi-a placut/nu mi-a placut'; verdictu e apanaju unui critic, restu sint mofturi... sau tacere... sau bere
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Mar 2008, 08:02   #22
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

Costobocus ... daca se rezuma sa afirme "nu-mi place filmul LB" nu se sesiza nimeni.
Corect?

Daca te kaci in gura omului nu-i schimbi gustul. Cel mult vei reusi sa-i atrofiezi papilele gustative pentru ceva vreme.

Selectia intr-un festival depinde de multi factori.
MARFA SI BANII a fost refuzat la BERLINALA dar selectionat la Cannes. Lucian Pintilie le-a trimis celor de la BERLINALA o scrisorica in care-i tragea de urechi.
Este MARFA SI BANII un film prost pt. ca a fost refuzat la BERLINALA sau un film bun pentru ca a fost selectionat la CANNES?
sergiu puiu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Mar 2008, 08:54   #23
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Originally Posted by Alex Leo Serban:
3 c ma deranjeaza, si ma va deranja intotdeauna, in kestia asta cu 'nu mi-a placut mie, DECI filmu e prost/debutu e idiot' etc: bai frate, da kiar asha parere buna aveti dspr verdictele voastre?? eu cre k doar un critic are dreptu sa spuna/scrie k un film e prost (sprijinindu-se, desigur, p argumente, nu asha, la o bere!); ceilalti (cinefil, spectator, popor...) au dreptu sa spuna doar 'mi-a placut/nu mi-a placut'; verdictu e apanaju unui critic, restu sint mofturi... sau tacere... sau bere

No, hai cã iar am râs, prin extrapolare am dedus cã: prãjitura pe care-o mãnânc acum numai cofetarul ºtie dacã e bunã sau nu; habar n-am sã conduc maºina asta, la ea se pricepe doar proiectantul pânã ºi pilotul de formula 1 e un diletant; cine dracului sunt eu sã vorbesc despre "Copilul furat", numai McEwan ºtie ce-a vrut sã spunã; dacã nenea doctoru' spune dupã ce-mi luã ºi banii "lasã cã ºtiu eu cã nu te doare nimic, doar îþi imaginezi" trebuie sã mã aºez în pat ºi sã aºtept sã mor, nu?! ºi tot aºa ºi tot aºa...
Dilema mea este pe cine sã "cred" când mi se vorbeºte despre fericire, sau despre Dumnezeu, sau despre dragoste, sau despre vis, despre speranþã, adicã cine are dreptul sã vobeascã despre asta, a cui pãrere e mai "pertinentã"?!

---------

A... în ceea ce priveºte filmul eu sunt de pãrerea lui Sergiu.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Mar 2008, 09:38   #24
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Tancul, într-adevãr. nici nu ºtiam cã-i debut ºi nici numele regizorului nu l-am reþinut. dar e foarte prost.
aº mai adãuga Occident, dar n-am rezistat la mai mult de 30-40 minute din el. so boring... poate mã înºel, poate se reparã pe parcurs, nu ºtiu.
Old 01 Mar 2008, 14:11   #25
costobocus
Guru

costobocus

Originally Posted by Dragomara:
Originally Posted by Alex Leo Serban:

No, hai cã iar am râs, prin extrapolare am dedus cã: prãjitura pe care-o mãnânc acum numai cofetarul ºtie dacã e bunã sau nu; habar n-am sã conduc maºina asta, la ea se pricepe doar proiectantul pânã ºi pilotul de formula 1 e un diletant; cine dracului sunt eu sã vorbesc despre "Copilul furat", numai McEwan ºtie ce-a vrut sã spunã; dacã nenea doctoru' spune dupã ce-mi luã ºi banii "lasã cã ºtiu eu cã nu te doare nimic, doar îþi imaginezi" trebuie sã mã aºez în pat ºi sã aºtept sã mor, nu?! ºi tot aºa ºi tot aºa...
Dilema mea este pe cine sã "cred" când mi se vorbeºte despre fericire, sau despre Dumnezeu, sau despre dragoste, sau despre vis, despre speranþã, adicã cine are dreptul sã vobeascã despre asta, a cui pãrere e mai "pertinentã"?!

---------

A... în ceea ce priveºte filmul eu sunt de pãrerea lui Sergiu.

Mersi! incepeam sa cred ca doar eu gandesc asa pe acilea ..

Cu Lb nu mai insist ca nu e topicu' lui aici! renunt de bunavoie ! 8)
eu nu am mai dat argumente, ca stiu ca le-am dat la topicu filmului acu multi ani in urma ... aici era un topic de pareri ..cred..

Cel mai intersant ar fi sa faca cineva un sondaj si sa-l puna pe prima pagina din cinemagia.. sa vedem boboru ce zice .. (da' poate faceti si voi sa nu se voteze decat de pe un singur IP)..
costobocus is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Mar 2008, 18:52   #26
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

tancul + vlad nemuritorul+ happy end
Old 04 Mar 2008, 08:45   #27
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

alte 3 perle

MILIONARI DE WEEKEND (regia:Catalin Saizescu) - 2004

DESPRE MORTI NUMAI DE BINE (regia:CLAUDIU ROMILA) - 2005
Banuiesc ca nici scenariul semnat de Stelian Tanase nu-i mai bun. Adica la cit de idiot e filmul imi vine greu sa cred ca a avut la baza un scenariu bun. Sau macar bunicel. Dar vad ca Stelian Tanase nu se lasa. A mai cistigat la CNC. Ca doar e "om de televizor" si se pricepe.

Cum de le-a uitat lumea pe astea?

AVENTURILE UNEI ZILE (regiaetre Nastase) - 2006
sergiu puiu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Mar 2008, 08:53   #28
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

pt k unele (gen 'aventurile unei zile' sau 'happy-end' s.a.) abia au intrat p ecrane k le-au si scos! dk clipeshti le-ai pierdut :lol:
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Mar 2008, 16:27   #29
Airlight
Guru

Airlight

Send a message via Yahoo to Airlight
vlad the impaler scutura
Old 04 Mar 2008, 16:36   #30
EgoN
Guru

EgoN

subscriu
Old 06 Mar 2008, 14:39   #31
cornel
Veteran

cornel

gica preda cu ingerul lui - pt debutul in 2007
Old 06 Mar 2008, 14:47   #32
Proletar
Guru

Proletar

Originally Posted by cornel:
gica preda cu ingerul lui - pt debutul in 2007

Nu, "ingerul necesar" poate ca a fost un film mediocru, dar nu idiot.
Old 09 Sep 2008, 14:04   #33
mafalda
Guru

mafalda

Cel mai prost debut in film dupa "90 este cel al actorului Claudiu Romila ca regizor de film cu "Despre morti numai de bine".
Pacat ca scenariul lui Stelian Tanase despre legaturile dintre politicienii romani si mafia ruseasca era interesant ca idee!
Stefan Sileanu nu avea ce cauta in filmul ala.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules