Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 23 Mar 2007, 20:52   #101
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Re: No comment

Originally Posted by mihaifulger:
dar am vazut cateva filme ale "noului val", care e plin de artisti deranjanti. Sa zicem ca prin mimetism – cate filme minimaliste despre "comunismul meu", "revolutia mea locala", "temele mari relatate de o voce mica si ingenua" va mai trebui sa vedem pana sa se prinda baietii ca c’est foutu? Eu, cel putin, nu vreau sa vad "Good-bye Lenin" de mai multe ori.
Misto scris, cu toate ca nu sunt de acord in totalitate. La faza de mai sus, vorba Ambrei, am ras.
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Mar 2007, 05:27   #102
mihaifulger
Senior

mihaifulger

Send a message via Yahoo to mihaifulger
Eu m-am amuzat si mai mult la fraza:
"In alta ordine de idei, nu am nici cel mai mic respect pentru Kusturica, cu atat mai putin pentru largul siaj pe care acesta l-a creat."
Carevasazica, Porumboiu, Mitulescu & co. se trag toti din Kusturica. 8)
V-am citat articolul ca mo(n)stra de inadecvare venind din partea unui tanar cultivat si inteligent (Ionut Chiva este un prozator f interesant).

@Pitbull
Foarte buna observatia ta.
You see, this profession is filled to the brim with unrealistic motherfuckers. Motherfuckers who thought their ass would age like wine. If you mean it turns to vinegar, it does. If you mean it gets better with age, it don't.
mihaifulger is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Mar 2007, 06:35   #103
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

oameni kre cred k s pricep la toate & tin sa s afle in treaba
asta e boala jurnalismului ro
faptul k i chiva e un prozator interesant (cum zice mihai f) nu il face automat un bun filtru pt cinema - it's as simple as that! nu e la curent nici cu trendurile, nici cu ist filmului, nu cunoaste lucruri 'dinauntru', n-are 'grasp on things', nu e in stare sa separe griul d neghina, n-are intuitie, n-are fler etc

e o kestie p kre m-am plictisit s-o repet: NU exista transfer d know-how intre bresle!
& that's that

dar boala nu e numai a lui (mai bine zis, el e doar un simptom al bolii numite mai sus); oare cind dl bucurenci isi da cu parerea dspr orice si opusul sau e mai bine!?
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Mar 2007, 07:57   #104
mihaifulger
Senior

mihaifulger

Inclin sa-ti dau dreptate: nu exista transfer de know-how intre bresle. Insa ceea ce nu pot pricepe defel - si de aceea am si citat aici articolul - este obtuzitatea unui artist talentat in fata unui film precum "A fost sau n-a fost?" sau "Hartia va fi albastra". Desigur, e posibil ca autorul romanului "69" sa nu le fi vazut, doar recunoaste el insusi ca nu prea le are cu filmele...
You see, this profession is filled to the brim with unrealistic motherfuckers. Motherfuckers who thought their ass would age like wine. If you mean it turns to vinegar, it does. If you mean it gets better with age, it don't.
Old 24 Mar 2007, 08:12   #105
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

atunci e kiar mai grav: d c mai scrie dspr??
e neprofesionist; orice manual d jurnalism t invatza k tre sa t documentezi inainte sa scrii

i mean - kusturica la porumboiu!? really! :lol:
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Mar 2007, 08:29   #106
mihaifulger
Senior

mihaifulger

Chiva dixit: "Nu sunt un cinefil infocat, dar am vazut cateva filme ale "noului val", care e plin de artisti deranjanti." Deranjanti, adica il deranjeaza pe el. 8)
Asadar, textul nu e o analiza, ci o simpla opinie - a se citi "bagare in seama / zeama".
Ce filme o fi vazut comentatorul nostru, in afara de cele ale lui Puiu, asta ramane un mister...
Cat despre Kusturica, iata ce zice junele expert:
"Nu am nici cel mai mic respect pentru Kusturica, cu atat mai putin pentru largul siaj pe care acesta l-a creat." De aici inteleg k filmele lui Porumboiu & co. (minus Puiu, desigur) fac parte din "largul siaj" post-kusturicean. (asta o fi adjectivul?) :o
Eu astept cu nerabdare dreptul la replica al unui Kusturica ofensat de lipsa de respect fata de opera lui.
Old 24 Mar 2007, 08:33   #107
marx
Guru

marx

Originally Posted by mihaifulger:
Eu astept cu nerabdare dreptul la replica al unui Kusturica ofensat de lipsa de respect fata de opera lui.
eu l-as baga pe chiva in undergound si l-as hrani cu filme de serj....
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 May 2007, 23:18   #108
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

o observatie interesanta a lui nae caranfil in legatura cu "incartiruirea" tinerilor regizori romani sub umbrela formulei "noul val": "iei 120 de oameni din toata tara, ii pui laolalta si-i numesti batalion"
Old 28 May 2007, 04:32   #109
mihaifulger
Senior

mihaifulger

Originally Posted by StefanDo:
o observatie interesanta a lui nae caranfil in legatura cu "incartiruirea" tinerilor regizori romani sub umbrela formulei "noul val": "iei 120 de oameni din toata tara, ii pui laolalta si-i numesti batalion"

Mda, asta mi-a zis-o in interviul pe care l-am facut cu el anul trecut, iar aseara a repetat-o pe Realitatea. Suna bine comparatia, insa, fara astfel de "incartiruiri", istoria filmului - sau a oricarei arte - ar arata ca o agenda telefonica.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules