Vénus noire

(2010)

Venus neagră

Poster Vénus noire Postere Vénus noire

Sinopsis Vénus noire

Mai mult
Vénus noire

Paris, 1817, în sediul Academiei Regale de Medicină. "Nu am văzut niciodată un cap de om mai asemănător cu cel de maimuță". În fața mulajului după corpul lui Saartjie Baartman, anatomistul Georges Cuvier este categoric. Distinșii săi colegi aplaudă demonstrația. Cu șapte ani în urmă, Saartjie părăsea Africa de Sud cu stăpânul ei Caezar pentru a-și expune corpul publicului londonez avid de bâlciuri cu monștri. Femeie liberă, dar în același timp și sclavă, devine întruparea…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Black Venus

Produs de

MK2 Productions

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

MK2 Diffusion

Țara

Franta, Italia, Belgia

Site oficial

Vénus noire

Părerea criticului

Gloria pe 08 Decembrie 2010 20:00
Aproape o saga, excelent structurată, cu o poveste adevărată, impresionantă
Nu mai găsim nimic din stilul cu care ne obişnuise Kechiche, acel ciné vérité pe care îl întâlneam în La Graine et le Mulet (The Secret of the Grain), ci o producţie de anvergură, cu decoruri, costume şi exterioare ce redau spiritul anilor 1800, în Londra şi Paris. Dacă Kechiche ne obişnuise cu o intrigă minimalistă, fără emfază şi spectaculos, acum toate acestea sunt date la o parte, producţia având proporţiile unei miniserii TV, de multe ori şi aspectul. Practic nu îl mai recunoaştem pe Kechiche, adesea comparat cu John Cassavetes, Mike Leigh, fraţii Dardenne, decât tangenţial tematic - problema unui personaj dintr-un mediu defavorizat, care încearcă să-şi schimbe viaţa.

O dată cu genericul de final sunt date şi imagini de arhivă - Africa de Sud cere Franţei, la 200 de ani distanţă de la întâmplare, scheletul şi organele… citeşte

1 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
GiulianoDirt pe 15 Ianuarie 2022 01:11
Plm. Film pentru susținătorii BLM........................
1 1
user-5c9f8c2e87074 pe 10 Octombrie 2021 00:10
Filmul e o demonstrație maiastra de filmare, montaj fotografie, de tehnica cinematografica dacă vreti. Regizorul tunisian are un talent incredibil de a reda de aproape fizionomiile și implicit gândurile personajelor. Se joaca fabulos cu camera trecând rapid cadru după cadru în anumite scene inițiind chiar un vertij al cadrelor. Formidabila filmare. Ce costume ce scene ! Impresionant film. Dureros într-adevăr dar necesar. Nu pot sa nu închei cu jocul actorilor care este la înălțime. Deja Gourmet e unul din preferații mei. Nu ratați!
0 0
lili22 pe 05 August 2021 16:28
Filmul e recomandat pentru cei interesati de creatia lui Kechiche, e un film lung si dur.Povestea nu este usor de suportat, mai ales sfarsitul.
0 1

Spune-ţi părerea despre Vénus noire

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells