Vara s-a sfârșit

(2016)

Vara s-a sfârșit

Poster Vara s-a sfârșit Postere Vara s-a sfârșit

Sinopsis Vara s-a sfârșit

Vara s-a sfârșit

Acțiunea filmului se desfășoară pe fondul eclipsei totale de Soare ce a avut loc în anul 1999 și surprinde începutul prieteniei dintre Mircea și Alex, doi puști ce-și petrec vacanța de vară la Cernavodă, pe malul Dunării. Pe măsură ce legătura dintre cei doi devine din ce în ce mai strânsă, Mircea (Nicholas Bohor) acceptă să-l ajute pe Alex (Dan Hurduc) să-și șantajeze tatăl absent înscenându-și răpirea, fără să-și dea seama de consecințele pe care jocul lor le-ar putea avea.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • L'été est fini

Produs de

ICON production

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

ICON production

Țara

Romania

Site oficial

Vara s-a sfârșit

Box office Vara s-a sfârșit

Weekend premieră (01.05.2017)
  • Loc 15
  • Spectatori 1.155
  • Încasări (RON) 7.039,01
Total
  • Spectatori 2.090
  • Încasări (RON) 18.538,01
  • Încasări (USD) 4.469,14

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
coco_serban pe 06 Mai 2017 23:00
70% bun, 30% o stricat filmul.
Foarte dezamagit de regizor,scenarist..etc. O Idee buna pusa pe sticla intr-un mod ciudat.

Jumatate de film este o poveste prelungita vietii celor doi copii, Dar cuprinsul dureaza foarte putin. Incheierea este jalnica! Finalul lasat in coada de peste , realitatea fiind alta. Profesionalismul regizorului lasa de dorit. Dupa mai multe filme pe care acest Radu P le-a reigizat, singura intrebare pe care as avea-o ar fi : tu chiar regizezi filmele pe WC?

Nu inteleg graba pentru interpretarea scenariului. Negandirea fiucarui moment si mai ales a finalului.

Acest film al lui Radu a fost si ultimul la care am cumparat bilet. Voi prefera sa evit filmele regizate de el.

3 2
lavvw pe 05 Mai 2017 19:19
de ce toate filmele romanesti trebuie sa fie niste porcarii? avem atatea peisaje frumoase, oameni frumosi, dc nu se abordeaza si alte subiecte, sa fie ALTCEVA. numai porcarii filmate cu buget redus si teme idioate.
3 4
VerbalKint94 pe 18 ianuarie 2018 04:06
Pentru ca nu sunt bani.
blackmore pe 9 aprilie 2019 12:52
Nu toate sunt porcarii , e drept ca dupa Dupa Dealuri nu a mai fost scos decat un film romanesc vizionabil Secretul Fericirii din 2018, Nu e vb nici de bani sau de buget ci de lipsa talentului, regizorilor, actorilor, scenaristilor.Uita-te la americani la filmele de buget care toate sunt niste niste mizerii purulente, in timp ce filmele de buget redus, independente, sunt vizionabile.
El_KaPpa pe 14 Mai 2020 15:47
6,3/10
Pana la un anumit punct este un film care functioneaza destul de natural si ofera un gram de nostalgie si momente foarte simpatice pentru unii ca mine care au crescut in acele vremuri. Mai departe insa, cand incearca sa fie prea serios si sa schimbe genul, se cam pierde din credibilitate si parca te simti deconectat de la ceva placut.
Per total nu-i deloc timp pierdut, dar nici ceva ce nu poti trece cu vederea.

2 0
mirodoni pe 22 Mai 2017 23:46
VARA S-A SFÂRȘIT sau SFÂRȘITUL VERII
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1650581#post1650581

Se pare că Radu Potcoavă s-a specializat în filme cu copii. I-am mai văzut câteva scurtmetraje, cam pe aceeași temă – cartierul. Destul de bine realizate, ca regie, unii ar spune că și scenariile erau suficient de bine închegate. Eu, însă, ca spectator, îmi pun problema: pentru cine au fost făcute? Făcute cu bani de la CNC! Deși sunt filme cu copii, nu pot fi prezentate copiilor!

Nici lungmetrajul „Vara s-a sfârșit” nu este pentru copii, după cum spunea și „bunica” din film, la proiecția de lansare. De ce oare cineaștii noștri nu fac filme care să poată fi vizionate și de copii, mai ales când joacă și mici actori, și chiar joacă bine?! Gurile rele spun că singura explicație ar fi că nu le pasă, pentru… citeşte

2 0
GeorgeCombii pe 16 Mai 2017 22:56
Un mic spoiler in al doilea paragraf
Un film foarte bun ce recreeaza atmosfera pre-adolcescentei a anilor 90,2000. Filmul incepe bine dar dupa minutul 40 incepusem sa ma plictisesc. Dupa o ora insa actiunea ia o intorsatura neasteptata si filmul se re-trezeste atentia audientei, ultimele 30 de minute fiind foarte tensionate.

Cat despre final, mie mi-a palcut. Au lasat publicul sa decida ce s-a intamplat. Si apropo, sa fim seriosi, Alex era legat cu bandaje ... .

Actorii joaca bine, nu prea am ce zice aici. Filmul romnesc dispune de actori foarte buni.

Ceea ce mi-a placut insa cel mai mult a fost soundtrack-ul, asa zis-ul "score" ce lipseste din majoritatea filmelor romanesti, dar nu si din "Vara s-a sfarsit", unde e si unul dintre punctele forte ale filmului. Se potriveste perfect cu fiecare scena din care face parte si amplifica atmosfera/emotia acesteia.

Ce nu prea mi-au… citeşte

1 0
alex.sc.1975 pe 06 Mai 2017 23:13
f slab
Un film care nu merita sa fie vazut la cinema. Actiunea lenta, lipsa final.
1 2
cinephile pe 29 Aprilie 2017 14:12
Interesant
Am văzut filmul la cinema Elvira Popescu. Mi-a plăcut jocul actoricesc, copiii și-au intrat foarte bine în roluri. Filmul mi-a captat atenția încă de la început. Deși sunt scene și cu nițel umor, tot o dramă rămâne. Mă așteptam să văd un alt final al filmului. Nu mi-a plăcut cum s-a terminat; cred că necesita totuși o continuare, căci filmul se termină prea brusc, prea dintr-o dată.
1 3
Horatiucrisan pe 03 Iunie 2023 13:35
Un film interesant, o întâmplare din vacanta de vara a unor copii din anul 1999, o tragedie, o rememorare a acelor timpuri în care muzica rap românească și internet cafe-urile cu jocuri în rețea erau în voga.
0 0
user-61bda3ae5cb34 pe 18 Decembrie 2021 11:03
Mi a plăcut foarte mult!!Un film captivant,dar finalul a fost foarte brusc.
0 0
user-5e9b8b2ac993d pe 19 Aprilie 2020 02:25
In general sunt haiter cand vine vorba de filmul romanesc, insa acesta m-a surprins total. M-a captivat total partea a doua, iar regizorul a făcut din mine exact ce si-a propus.

Felicitari Radu si echipei!

0 0

Spune-ţi părerea despre Vara s-a sfârșit

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Vara s-a sfârșit
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells