Păreri Terminator 2: Judgment Day

(1991)

Terminator 2: Ziua Judecății

Ordonează după
MariusCiprian87 pe 01 Aprilie 2023 23:36
Terminator 2: Ziua Judecății a devenit deja un clasic al cinematografiei, un must have, unul dintre filmele simbol ale generației mele, anii, 80, 90, 2000 cu legendarul Arnold Schwarzenegger într-unul dintre rolurile epice ale carierei lui, într-adevăr timpul își spune cuvântul asupra Terminatorului care "ruginește" prin efectele speciale, conținut, regie, idee...însă pentru anul in care a fost produs 1991, a fost efectiv o capodoperă cinematografică!
user-60201182b8735 pe 01 Aprilie 2023 22:02
L-am văzut pe casetă video VHS în acei ani. Bun film.

Când te gândești că a fost făcut cu efecte speciale pe calculatoare din anii '89-'90 .

user-63b2b36cc78dd pe 29 Martie 2023 22:59
Un film SF perfect .Arnold face un rol mare .Nota 10 foarte discuție...
Horatiucrisan pe 06 Decembrie 2022 18:21
Un film la care orice comentariu e de prisos. Cel mai bun din serie. Văzut și revăzut.
TitoJacksana pe 23 August 2021 22:28
În cazurile cand al doilea film este mai slab ca primul, aici este total invers, mult mai buna partea a doua decât prima parte, fără îndoială
forever_young_ pe 06 August 2020 23:27
FOARTE BUN !
un film SF care-l revezi de cateva ori si nu te plictiseste ...o realizare deosebita
catalin2010cata pe 01 Aprilie 2020 12:17
Printre cele mai bune filme facute vreodata...are tot ce trebuie
carmen_angelus_romila pe 04 August 2018 09:37
Al doilea film aparut din seria "Terminator", parca mai bun, cu mult mai multa actiune si cu o interpretare de exceptie.
cezarika57 pe 09 Iulie 2018 21:37
De aceasta data Schwarzenegger este "baiatul bun". Celebra replica I'll be back" devine leit motiv
andrei_oarga pe 07 Februarie 2018 20:22
O capodopera a genurilor SF si de acțiune,mai bun ca prima parte datorită unor efecte impecabile,scene de acțiune ce-ți taie răsuflarea,suspansul e la el acasă iar Arnold Schwarzenegger a fost excelent din nou,Linda Hamilton,Edward Furlong si Robert Patrick de asemenea au fost foarte buni la rândul lor,obligatoriu de vazut pentru orice cinefil!
Dragos.87 pe 17 August 2017 20:31
Iata ca James Cameron revine cu ce-a de-a 2 parte mult mai buna decat prima din seria Terminator.Efectele au fost pe masura si coloana sonora la mare inaltime.Actingul e foarte bun impreuna cu Arnold Schwarzenegger care are o prestatie de mare clasa.Un film de actiune adevarat care contine tot ce trebuie.Neaparat de vazut!
GeorgeLeurzeanu pe 10 Iunie 2017 15:07
Arnold Schwarzenegger face un rol total de “Terminator”
Arnold Schwarzenegger face un rol total de “terminator” si replici de genul “hasta la vista baby” si "i'll be back" (din primul film al seriei) raman emblematice in lumea cinematografiei. Si ceilalti actori reusesc prestatii bune iar muzica si regia tradeaza atmosfera anilor 90. Actiunea este din plin si este presarata cu momente de suspans si cu niste efecte speciale foarte reusite pentru acea perioada. Intriga filmului nu este una elaborata , povestea si scenariul SF al unui viitor sumbru cu iarna nucleara si/sau ridicarea robotilor impotriva umanitatii este o idee banala in literatura SF, la fel ca si calatoria in timp. Ramane un film obligatoriu de vazut dintre filmele clasice ale istoriei hollywoodiene.
Sorin87 pe 10 Februarie 2017 21:02
Prin anul 1991 a fost cel mai bun film SF si chiar daca au trecut atatia ani tot a ramas la moda replica Terminatorului
k-rissa pe 28 Decembrie 2016 21:35
T 2
cel mai bun SF realizat vreodata! ............................
serban_ionescu pe 16 August 2016 20:34
Efecte vizuale speciale de exceptie pentru nivelul anului 1991
Realizat 7 ani mai tarziu dupa ce in anul 1984 filmul de superactiune SF. Terminator a incantat pur si simplu pe iubitorii genului filmului SF. de superactiune, acest Terminator 2 - Ziua Judecatii, din anul 1991, se poate spune fara a gresi ca este si mai bine realizat din punct de vedere tehnic la capitolul efecte vizuale speciale absolut deosebite pentru acel an 1991, cascadorii, explozii, urmariri de masini, motociclete, cu implicarea chiar si a unui elicopter, impuscaturi cu afectarea si aparenta distrugere definitiva a celor doi roboti umanoizi adversi implicati in actiune , pentru ca apoi relizatorii filmului sa-i reconstruiasca la foarte scurt timp din asa-zisa ""propria lor cenusa"" folosind efecte vizuale deosebite ! In partea a-2-a a filmului, dar mai ales… citeşte
Razvan600 pe 30 Martie 2014 17:30
asta la vista, baby!
Cel mai bun film din serie, atat din punct de vedere al efectelor speciale, cat si al prestatiei actorilor. Merita vazut si revazut.
claudiumaster pe 09 Ianuarie 2014 19:40
claudiumaster
Toata seria este **excelenta** va recomand tuturor :)
Infinity pe 25 Septembrie 2013 02:38
Terminator 2 - Judgment Day (1991)
Cred ca este cel mai bun film al lui Cameron. Un film legendar, epic care va ramane pentru totdeauna in istoria cinematografiei, dar si in mintile celor care l-au vazut. Efectele sunt absolut fantastice, facute cu cap. Actiune are din plin, iar Arnold joaca un rol istoric. O idee extrem de indrazneata, care ne-a fost prezentata sub forma acestui film. Sub forma acestei capodopere. Jos palaria!
Theodor2011 pe 27 Martie 2012 15:17
Fara indoiala cel mai bun film al seriei. Distins pe buna dreptate cu 4 premii OSCAR. Se vede imbunatatirea comparativ cu prima parte, si zic imbunatatirea prin efecte vizuale,buget mai mare,tehnologia mai avansata datorita peroadei (1991) fata de (1984) prima parte. Pana la urma vrem nu vrem tehnologia avanseaza odata cu anii. Amprenta pt succesul acestei a doua parti a apartinut in mare parte lui Arnold care a interpretat magistral rolul terminatorului protector cyberdine-sistem (T-101) si bineinteles regizorului James Cameron. Nu se va mai face pe viitor vreo parte din serie care sa egaleze succesul primelor 2 parti (Nu cred). Spre ex: Teminator 3 (Rise of The Machines) si Terminator Salvation sunt vizibil mai slabe in comparatie cu primele doua parti.
AlexandruDragosStegaru pe 23 Ianuarie 2016 18:22
Terminator 2: Judgment Day
Nu sunt în măsură să îi acord o notă, pentru că nu sunt un critic, ci doar categorisesc filmele și serialele pe care le urmăresc în plăcut/neplăcut. Fiecare film/serial are povestea sa și nu le poți compara, pentru că au diferite teme. Pe acesta îl încadrez la plăcut. Cele 10 stele pe care le acord sunt pentru că îmi place, la cele care nu-mi plac acordând o stea.
andrei_xd pe 10 August 2015 01:34
Exceptional acest film,dupa mine acest film este cu mult mai sus de cat primul !
Claudynho pe 31 Ianuarie 2014 15:17
Un film senzational cu Arnold Schwarzenegger !!! Unul din cele mai bune filme ale anilor 90' !
MikkaelWolfganger pe 22 Februarie 2013 19:49
Cel mai bun Terminator.
Unul dintre putinele cazuri in care continuarea bate originalul.Este incredibil ce au reusit in filmul asta baietii cu efectele speciala.Sincer, cred ca si acum in 2013, nu s-ar face de ras deloc cu asemenea efecte.In rest, filmul este o capodopera.Asa zic si eu replici: asteptam de fiecare data cand scoate Schwarzenegger un sunet sa fie ceva epic...Machiajul e genial(aviz idiotilor de la Hollywood care folosesc CGI-uri ieftine pentru fiecare amarata de scena), Linda Hamilton..votez pentru o viitoare productie intitulata Eroinele de Sacrificiu...Ala micu' joaca excelent, Robert Patrick e mai impasibil decat Keanu Reeves(si asta e un lucru bun)...Pur si simplu nu am ce sa ii reprosez filmului asta,este extraordinar.Si spun asta dupa a 7-a vizionare.
VIBERS pe 2 iulie 2015 20:49
Cred ca e cel mai bun film SF al tuturor timpurilor d.p.m.d.v si peste Star Wars
Tyybi1 pe 31 August 2012 18:43
Cu adevarat acesta este cel mai bun film din seria " Terminator ". Nu ma plictisesc deloc de acest film chiar daca l-am vazut de nenumarate ori.
danutzz92 pe 31 August 2012 17:44
cel mai bun film din toata seria merita vazut de mai multe ori:D
Cristi.V pe 31 August 2012 09:27
Mie mi-a placut enorm, comparand Terminator 2 cu Terminator 1 si Terminator 3, Terminator 2 e cel mai bun...
alex_il_fenomeno pe 18 Iunie 2012 18:21
s-a simtit din nou maiestria lui James Cameron si prezenta din distributie a lui Arnold Schwarzenegger dar si a Lindei Hamilton , actori care s-au descurcat din nou ireprosabil intr-un film nemaipomenit , atat de spectaculos prin ritm , desfasurare , efecte speciale dar si decoruri , fiind atat de captivant , aproape la fel de bun ca si primul , realizat cu 7 ani in urma . merita pe deplin cele 4 premii Oscar primite , poate chiar si mai bine ! il recomand cu mare placere , si nu doar pentru o vizionare .
robywolf19 pe 02 Mai 2012 00:26
Maxim am spus!!!
Un film demential, unul dintre filmele mele preferate, coloana sonora este splendida!!! Actiune cap coada, o poveste criminala, prestatia actorilor fenomenala! Filmul este o capodopera din toate punctele de vedere!!!
happysunnyday pe 04 Ianuarie 2012 18:33
cu siguranta cel mai bun FILM. adica nu cel mai bun terminator sau cel mai bun SF. cel mai bun FILM realizat vre-o data pe pamant
Busuroi pe 23 Aprilie 2011 14:19
Un film de colectie ! Pe spatele acestui film s-au facut incasari formidabile avand in vedere ca s-au scos atatea materiale comerciabile: de la simplele dischete pentru joc pe televizor pana la casete video, cd-uri mai tarziu si asa mai departe. La un moment dat a aparut si jocul pentru PC!Ce nu s-a scos avand ca punct de plecare acest film!
yonutzTM pe 21 Aprilie 2011 00:06
Cel mai bun film din serie . Nici 1 nu a fost rau , dar asta ii capodopera ce sa mai .
vicecity8 pe 02 Februarie 2011 12:44
super tare filmul frate. l-am vazut la bucuresti la cinema si apoi l-am vazut si acasa pe DVD
ionut indricau pe 07 Februarie 2008 17:14
mie imi place terminator 2 3 si 4 dar voi sunteti cei mai tari din lume
BJohnBlazkowicz pe 22 Decembrie 2007 01:53
film de marca
pssst pe 19 August 2003 11:41
imi pare rau ca n-a mai scris nimeni despre el, dar imi pare bine ca am posibilitatea s-o fac eu: pai scenariul este copiat fara rusine dupa primul, singura diferenta fiind copilul.

figurile lui AS pe motocicleta isi aveau locul intr-un film despre 'biker'-i. muzica dura isi avea locul intr-un film despre rocker-i cu pletele in vint care fac reclama la harley-davidson.

criticile pot continua, dar remarcabila este succesiunea secnelor in epos si imaginea, iar melodia lui G'n'R 'you could be mine' merge perfect cu relatia dintre copil si robot.

insa cel mai interesant si mai tulburator detaliu al filmului este cu siguranta reprezentat de catre efectele speciale: extraordinare!!! am mai amintit scena in care t1000 se scurge in helicopter dupa ce sare cu motocicleta, aceasta nefiind insa mai prejos decit aceea cu aberantul 'asta la vista baby' in… citeşte

pssst pe 19 august 2003 11:41
da, matrix: punct ochit, punct lovit cu chestia aia cu schimbarea de tabara: dar nu vezi ca tot filmul este mult mai putin violent decit T1: pai intii si intii pustiul ii spune lui T: nu mai ucide! atunci cind el vroia sa-l 'termine' pe ala linga cabina telefonica si apoi stupida scena in care politistii trageau in el sa-l faca pilaf si el le trage in craci... dar per ansamblu, filmul este reusit, mai ales comparabil cu urmatorul...
KarGo pe 05 Iulie 2012 00:23
Acesta este cel mai bun film din seria Terminator si unul de referinta atat pentru genul SF cat si pentru cinematografie. Are niste efecte extraordinare, un ritm alert si captivant, un scenariu excelent si este regizat impecabil de James Cameroon. Replici gen "i'll be back" sau "Hasta la Vista, baby" au facut istorie. Distributia incanta cu un Arnold Schwarzenegger intr-o forma mare si Linda Hamilton care face cel mai bun rol al sau. Un film ce l-as revedea oricand cu placere si isi merita un loc in colectia oricarui cinefil. Nota 10+
1 2
cipri_speed pe 18 Februarie 2011 14:25
Arnold a facut seria Terminator faimoasa si oricum e cel mai bun actor din lume, parerea mea
1 2
kirita_cristian pe 26 Martie 2025 22:05
Nota 9 din partea mea, l-am revăzut de atâtea ori și tot mi se pare o capodoperă
Deceoare pe 19 Octombrie 2024 22:42
Trucaje și efecte speciale foarte bune pentru acea vreme. Au fost foarte multe, chiar o mulțime și o multitudine. Nu au fost o groază și nici o grămadă. Fiecare om de pe pământ face câte o grămadă aproape zilnic.
user_69955045 pe 19 Octombrie 2024 12:50
me gusta yaya

trebuie sa umplu cu text zici ca nu pot doar sa dau 10 stele si un me gusta
anyway, da, imi place. am mai zis ca imi place? pentru ca, ghici ce, imi place.

ZugravuMS pe 13 Noiembrie 2023 18:51
Mi-as dori
As vrea sa revad toate seriile Terminator de la 1 la ultimul. Mi-am facut abonament la netflix si la disney insa acolo nu este nici macare o parte. Stie cineva unde se poate viziona toate partile ?
user-606ef974ed744 pe 11 Noiembrie 2023 20:47
Terminator 2!!!!Unul din cele mai reușite filme făcute vreodată!
Excepțional....
PS-Cosmin 742000 sa ți dam muie cu toții... Era sa uit!

DaniNelu pe 13 Noiembrie 2022 10:03
eret
rtrtrtrtyrtyrtrtrt dfhjerklgoijfewklgș,otrjeklgtreiokdhtfjtrlphgf,ntrklfșdh/kgj.trnflkmefdhl/g.trf
user-5f2f0f4e6eec1 pe 09 Decembrie 2020 20:52
50 50 50 hhshsshshshshsshwuwhwh55959390 Caractere=perfect
emy_sinaia pe 14 Septembrie 2014 00:20
Beton
Si seria continua cu arme si efecte mai performante cu explozii spectaculoase asa cum ne-am obijnuit.
robertsandu pe 22 Iulie 2012 13:00
Monumental. La fel ca și primul Terminator
Foarte puține sequeluri se pot lăuda că au reșit să ducă povestea filmului original mai departe, într-un mod fericit. Cei 17 ani scurși între primul și cel de-al doilea film Terminator au adus schimbări în registrul efectelor speciale. Nu mai avem manechine de cauciuc, ci, mai nou, CGI, adică imagini editate pe calculator. Dar, în rest, avem parte de aceleași senzații tari.

Marea diferență dintre cele două filme este că T2, deja vine cu un buget de aproape 100 de milioane de dolari, ceva fără precedent pentru anul 1991. În plus, eterna problemă cu continuările este că întotdeauna poartă povara primului film. Oamenii nu vor să fie dezamăgiți. The Terminator a fost un film grozav, iar publicul aștepta de la Terminator II să fie cel puțin la fel de bun.

Rezultatul a fost colosal îndrăznesc să spun. Sigur, sunt momente în… citeşte

ciprian34 pe 19 Iunie 2012 19:10
Cred ca am vazut filmul asta de zece ori,un film bun,actiune,suspans.
xerses pe 09 Mai 2012 20:17
Un film captivant pe care nu-ti va parea rau sa-l urmaresti.
costyfuck pe 27 Februarie 2012 18:33
seria asta a dat peste cap anii '90..pe departe cele mai bune filme de actiune.idea buna
catasmile17 pe 15 Februarie 2012 20:47
Ce filme frumoase s-au facut in acea vreme !!! Merita vazut acest film !!!
Go 1 2 3

jinglebells