Articole Mission: Impossible - Ghost Protocol

(2011)

Misiune: Imposibilă - Protocolul fantomă

Echipa “Ghost Protocol”

ETHAN HUNT (Tom Cruise) trebuie să evolueze ca agent, să ajungă de la un lup singuratic, la un lider de echipă adevărat. “Ethan s-a bizuit numai pe propriile puteri în cele trei filme dinainte, dar acum trebuie să învețe să se bazeze și pe ceialți. E foarte dificil pentru el, căci a fost trădat de atîtea ori de membri ai echipei sale, sau de organizația căreia îi aparține, iar acum se trezește că nu are altă soluție decît să se încreadă în trei oameni pe care abia îi cunoaște.”

Pentru a patra serie, Appelbaum și Nemec au avut de a introduce în echipă o femeie-agent, cu personalitate foarte puternică. Agentul JANE CARTER (Paula Patton), este, așa cum o descrie Brad Bird, o tipă dură, și, deși nu are multă experiență operațională, este mînată de ceva mai mult decît voința de a-și duce la bun sfîrșit misiunea: dorința de răzbunare. Cruise spune: “e extraordinar de talentată și s-a implicat fizic în interpretarea rolurilor.” Patton spune și ea despre personajul său: “E la fel de neînfricată ca un bărbat, poate și mai și; e o femeie cu care ceilalți trebuie să se lupte.”

Din al treilea capitol se întoarce și geniul tehnic al echipei, BENJI DUNN (Simon Pegg), care a fost avansat la gradul de agent de teren. Pegg își descrie personajul ca “specialistul absolut în IT. E un tip care cunoaște totul despre orice.” Josh Appelbaum declară: “J.J. și-a dorit ca Benji să iasă din birou pe teren. Așa că ne-am amuzat cu ideea de a-l vedea ca boboc în operațiunile de teren, să-l comparăm cu ceilalți hîrșiți misiune după misiune.” Pegg mai aduce ceva nou în film – simțul umorului, ceea ce e neobișnuit pentru această franciză centrată mai ales pe secvențe intense de acțiune.”

Penru AGENTUL WILLIAM BRANDT (Jeremy Renner), s-a mers pe ideea unui agent spilcuit, mai obișnuit cu costumele elegante, decît cu uniformele de teren, căruia i se descoperă abilități operaționale deosebite. Appelbaum spune: “Brandt îi oferă lui Ethan ocazia de a sta mereu în gardă față de un coleg, ceea ce nu s-a mai văzut pînă acum în celelalte 3 capitole.” Renner spune despre personajul său: “Brandt e analist, un tip legat de birou, extrem de deștept. Nu se leagă emoțional de nimeni și nimic, apoi începe să ni se arate, încetul cu încetul, cum e el în realitate – îi vedem mai ales abilități fizice la care nu te-ai fi așteptat. Nu prea vrea să intre în echipă, dar circumstanțele îl forțează.”

Bird a fost extrem de mulțumit de distribuția filmului: “Acești patru actori au o prezență extraordinară în fața camerelor de filmat și, împreună, sincronizează patru ritmuri diferite într-o singură voce care dă foarte bine pe ecran.” Cruise e și el de acord: “Fiecare membru al echipei constituie o piesă unică, ce ceează o dinamică minunată pentru întreaga echipă.”
Al patrulea capitol din serie are în distribuție și actori internaționali, care interpretează personaje din Rusia, India, Suedia și Franța.

KURT HENDRICKS (Michael Nyqvist) este acel tip de individ dur din timpul Războiului Rece; are un plan de distrugere și e decis să-l execute”, spune Andre Nemec. “E de școală veche”, e de acord și actorul suedez Michael Nyqvist. Ideea unui erou negativ sociopat, cu un plan care vizează distrugerea lumii a venit în urma unor discuții dintre Bird, Cruise și Abrams. “E un plan de modă veche, dar maniera în care noi îl urmărim, iar el încearcă să nu fie prins, e foarte modernă. În mod ciudat, el e convins că ce face e corect din punct de vedere moral, iar aceștia sînt cei mai periculoși indivizi, cei care care cred că au justificare în acțiunile lor”, spune și Simon Pegg.

SABINE MOREAU, interpretat de Léa Seydoux, e un personaj desprins direct din filmele clasice cu spioni. “E o asasină – ucide pentru bani, sau, în cazul nostru, diamante”, spune actrița franceză. “E brutală, dar are și un strop de blîndețe, ceea ce o face și mai diabolică”, spune Josh Holloway, care este TREVOR HANAWAY, un agent IMF care are o întîlnire greu de uitat cu Moreau.

Distrbuția e completată de starul indian ANIL KAPOOR, cunoscut lumii întregi pentru rolul din “Slumdog Millionaire”, care aici e un magnat indian în telecomunicații, și de actorul rus VLADIMIR MASHKOV, în rolul agentului operativ ANATOLY SIDIROV.

Despre producție Despre gadgeturi
jinglebells