Articole Medium

(2005)

Mediumul

Actor - Personaj

Patricia Arquette (Allison Dubois)

Câștigătoare a premiului Emmy, Patricia Arquette, o interpretează pe Allison Dubois, o soție și mamă dedicată, ale cărei aptitudini înnăscute de a comunica cu cei morți sunt acum publice, în fascinantul serial MEDIUMUL. Arquette a primit premiul Emmy pentru Cea Mai Bună Actriță în rolul principal dintr-un serial dramă, după difuzarea primelor 16 episoade din lăudata serie, iar ulterior a mai fost nominalizată la Emmy, Globul de Aur și SAG pentru acest rol.

Nepoata comedianului Cliff Arquette (cunoscut pentru personajul său televizat „Charlie Weaver"), Arquette s-a născut în Chicago și a crescut în Los Angeles. Tatăl ei a fost actorul Lewis Arquette iar frații ei - Rosanna, Alexis, Richmond și David Arquette - sunt toți actori.

Printre meritele cinematografice ale lui Arquette se numără și „Boyhood" a lui Richard Linklater (în care este prezentată viața unui băiat din clasa I până când termină liceul), „Holes" a lui Andrew Davis (cu Sigourney Weaver și Jon Voight), „Human Nature" a lui Michel Gondry, „The Badge" (cu Billy Bob Thornton) și „Little Nicky" (cu Adam Sandler).

Arquette a lucrat cu o serie de regizori de renume la filme valoroase cum ar fi: „Bringing Out the Dead" a lui Martin Scorsese (cu Nicolas Cage), „Stigmata" a lui Rupert Wainwright (cu Gabriel Byrne), „The Indian Runner" a lui Sean Penn, „Ethan Frome" a lui John Madden, „True Romance" a lui Tony Scott, „Ed Wood" a lui Tim Burton, „Flirting with Disaster" a lui David O. Russell, „Beyond Rangoon" a lui John Boorman, „Lost Highway" (în rol dublu pentru David Lynch), „Hi Lo Country" a lui Steven Frears și „Goodbye Lover" a lui Roland Jaffe.

Un alt merit a lui Arquette este „Wildflower" regizat de Diane Keaton (pentru care aceasta a luat premiul CableAce drept cea mai bună actriță în rolul principal).

În prezent, Arquette locuiește în Los Angeles.

Jake Weber (Joe Dubois)

Jake Weber îl interpretează pe Joe Dubois, soțul iubitor și înțelegător al mediumului Allison Dubois în serialul MEDIUMUL.

Weber este cunoscut în ultima vreme pentru personajul său teatral, Michael, din „Dawn of the Dead" și pentru cel din „Meet Joe Black", 1998, în care a jucat alături de Brad Pitt. În 2001 joacă într-un serial de pe HBO „The Mind of a Married Man" și a avut nenumărate apariții în mai multe serii precum cea a NBC „Law & Order: Criminal Intent" și cea a ABC „NYPD Blue".

Instruit la Școala Juilliard, la Teatrul de Artă din Moscova și având o diplomă în Literatură Engleză\Științe Politice de la Colegiul Middlebury, Weber a interpretat pe Broadway în piesa lui Lynn Meadows „A Small Family Business". Weber a apărut, de asemenea, într-un număr semnificativ de piese, incluzând-o pe cea a lui Adrien Hall „As You Like It", câștigătoare a premiului Calloway în 1992.

Weber locuiește în Los Angeles.

Miguel Sandoval (Procurorul Devalos)

Miguel Sandoval interpretează rolul procurorului general Devalos, un procuror traditional adevărat, care vede ceva deosebit în Allison, atât în cariera acesteia cât și în darul ei înnăscut.

În 2005, Sandoval a fost nominalizat la Cel Mai Bun Actor dintr-un serial dramă de către Fundația Imogen pentru rolul său din MEDIUMUL.

Sandoval are o experiență semnificativă în industria filmului, în televiziune și în teatru. Cel mai recent a apărut în mini seria NBC „Kingpin" și a avut nenumărate apariții de-a lungul carierei sale în unele din cele mai renumite seriale, incluzând „Frasier", „Seinfield", „Alias" și „The West Wing".

A apărut în mai bine de 36 de filme premiate printre care „Blow" cu Johnny Depp, „Get Shorty" cu John Travolta, „Clear and Present Danger" cu Harrison Ford, în clasicul „Repo Man" regizat de Alex Cox și în „Jurassic Park" a lui Steven Spielberg.

Acest an, Sandoval a jucat în două filme care au fost nominalizate la Festivalul de Film de la Sundance; „Nine Lives" regizat de Rodrigo Garcia și „Marilyn Hotckiss Ballroom Dancing and Charm School" cu Marissa Tomei, Danny Devito și Mary Steenburgen.

Sandoval locuiește în Los Angeles alături de soția sa Linda în vârstă de 30 de ani și de fiica lor Olivia.

David Cubitt (Detectivul Lee Scanlon)

David Cubitt îl interpretează pe Lee Scanlon, un detectiv care a ajuns să respecte talentul deosebit a lui Allison de a vedea cea ce el nu poate și de a intui lucruri care multora le scapă, în serialul MEDIUMUL.

Născut în Anglia dintr-o mamă olandeză și un tată britanic, Cubitt avea șase luni când familia lui s-a mutat în Vancouver. În timp ce era student, acesta a jucat într-un serial muzical intitulat „Night Vision", în care interpreta scene comice.

Cubitt a studiat actoria și, la scurt timp după, a obținut rolul unui jucător de rugby în „Alive" alături de Ethan Hawke. „Alive" a fost scânteia carierei lui Cubitt. A început să obțină rol după rol, incluzându-l pe cel din serialul canadian „Traders", în care a jucat trei ani și jumătate. Filmul despre mizele ridicate ale unui grup de bancheri investitori a câștigat premiul Gemini în 1998 pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, iar Cubitt a câștigat premiul Gemini în 1997 pentru Cel Mai Bun Actor în rol secundar.

După ce încheie o afacere promițătoare cu CBS, Cubitt se mută în Los Angeles și obține rolul fratelui lui David Caruso, personajul principal din serialul CBS „Michael Hayes". A mai jucat, de asemenea, în drama produsă de Paramount THAT'S LIFE, cu Heather Paige Kent, Ellen Burstyn și Paul Sorvino.

Printre meritele cinematografice ale lui Cubitt se numără "Swann" cu Brenda Fricker, "I Shot A Man in Vegas" cu John Stockwell și Janeane Garofalo, "K2", "Ali" a lui Michael Mann și "The Perfect Son" pentru care a câștigat premiul John Garfield drept Cel Mai Bun Actor la Festivalul de Film Method.

Cubitt a jucat în câteva mini serii de televiziune, cum ar fi cea de la NBC "10.5", cu Kim Delaney, și cea de la CBS "John Christmas". De asemenea, acesta a mai apărut în serialul Fox, "The American Embassy", iar recent a interpretat alături de Tom Sizemore în producția CBS\Michael Mann „Robbery Homicide Divizion".

Cubitt locuiește în Los Angeles.

Sofia Vassilieva (Ariel Dubois)

Sofia Vassilieva o interpretează pe Ariel Dubois, fiica lui Allison și a lui Joe. Deși este la o vârstă fragedă, aceasta dă semne că ar fi moștenit abilitățile deosebite ale mamei sale, în serialul MEDIUMUL.

La vârsta de trei ani, părinții ei au încurajat-o să urmeze cursuri de balet și, mai târziu, de canto. A apărut în câteva producții teatrale cu Școala de Balet Eugene, Oregon, iar acum studiază balet profesionist la Studioul de Balet Westside din Santa Monica.

În 2005, Vassilieva a fost nominalizată la premiul Syfyportal la categoria Cea Mai Tânără Actriță pentru rolul său din MEDIUMUL, iar în 2006 a câștigat premiul Young Artist pentru Cea mai Bună Actriță în rol secundar dintr-un serial dramatic, MEDIUMUL.

Vassilieva a fost descoperită la Convenția Asociației Internaționale a Talentelor din New York, unde a câștigat titlul de Actriță Copil și a ieșit pe locul doi la Copilul Model al anului 2000. Primul ei rol a fost în „The Brady Bunch in the White House", interpretând personajul lui Cindy Brady, alături de Shelley Long și Gary Cole.

La vârsta de 10 ani, a jucat rolul lui Eloise în producțiile de televiziune din 2003 „Eloise at the Plaza" și „Eloise at Christmastime", cu Julie Andrews, Jeffrey Tambor și Christine Baranski. Tot în 2003 o interpretează pe Gina în thriller-ul „Inhabited", cu actorul Malcolm McDowell. Recent a filmat „Day Zero" în care joacă alături de Elijah Wood, Ally Sheedy și Ginnifer Goodwin.

În prezent, aceasta locuiește în Santa Monica cu părinții ei, o pisică, un pui de câine maltez și este în clasa a 9-a.

Vassilieva a călătorit în jurul lumii, a locuit în cinci state și vorbește fluent rusa și franceza.

Maria Lark (Bridgette Dubois)

Maria Lark interpretează rolul lui Bridgette Dubois, fata de vârstă mijlocie a lui Allison și a lui Joe, care posedă deja abilitățile deosebite ale mamei sale, în serialul MEDIUMUL.

Deși tânără, Lark a apărut în videoclipul Norei Jones, „Sunrise". Aceasta iubește toate animalele și la vârsta de șase ani a conceput un contract pe care mama ei să-l semneze și care presupunea că ea va dobândi un câine.

Pasiunile Mariei sunt gimnastica, patinajul, cântatul la chitară, cititul de enciclopedii, montatul corturilor în propria sufragerie și coloana sonoră de la Chicago.

Lark locuiește în New York alături de mama sa și studiază la Școala Trinity din partea de vest a Manhattan-ului.

Glenn Gordon Caron (Producător Executiv)

Glenn Gordon Caron este autorul și producătorul executiv al serialului de televiziune MEDIUMUL.

Glenn Gordon Caren, născut în Oceanside, New York, a absolvit Univesrsitatea de Stat din New York și Colegiul de Arte și Științe de la Geneva. Timp de câțiva ani Caron s-a plimbat între New York și Chicago, studiind cu Del Close și The Second City și lucrând, în același timp, în mai multe locuri.

După ce obține un post la o agenție de publicitate este contactat de un producător independent ce fusese impresionat de un scenariu pe care Caron îl scrisese cu ani în urmă.

Producătorii au aranjat ca acesta să se întâlnească cu șefii NBC cu scopul de a face un episod pilot pentru televiziune. Deși pilotul nu s-a transformat în serial, scenariul nu a trecut neobservat de către scriitorul\producătorul\regizorul James L. Brooks, care l-a invitat pe Caron să se alăture echipei lui de scenariști ai seriei "Taxi". Caron a fost de asemenea redactor al scurtei, dar celebră, serii "Good Time Harry" cu Ted Bessel.

Caron a debutat ca producător după ce scenaristul Steve Tesich, câștigăor al premiului Academy, i-a cerut să asiste la producerea și regizarea filmului „Breaking Away", câștigător de Oscar. La scurt timp, acesta a scris și produs primele zece episoade ale seiralului „Remington Steele" din 1982-1987, ce l-a avut în rolul principal pe Pierce Brosman, ca apoi să-și înființeze propria companie Picturemaker Productions.

În 1985 Caron a creat capodopera „Moonlighting"din seria Shepard, care i-a lansat cariera lui Bruce Willis și a consacrat-o pe Cybil Shepard. „Moonlighting", scris și produs de Caron, a avut 42 de nominalizări la Emmy, nouă nominalizări la Globul de Aur, șase nominalizări la Writers Guild of America și patru nominalizări la Directors Guild of America. Caron a primit premiul WGA pentru această serie.

În 1988 Caron a debutat ca regizor cu filmul „Clean and Sober" în care au interpretat Michael Keaton, Kathy Baker și Morgan Freeman. Pe lângă faptul că a apărul de nenumărate ori pe lista „1O Cele Mai Bune", filmul a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun Actor de la Societatea Națională a Criticilor de Film.

Caron a mai produs și „Wilder Napalm", cu Debra Winger și Dennis Quaid; remake-ul Warren Beatty\Annette Bening „Love Affair" și comedia romantică „Picture Perfect" ce-i are ca protagoniști pe Jennifer Aniston, Kevin Bacon și Jay Mohr.

Caron se întoarce pe micile ecrane cu mult lăudatul „Now and Again", un amestec de science fiction, drama, comedie și romantism care a câștigat premiul Saturn Science Fiction, Fantasy and Horror pentru cel mai bun serial de televiziune. Filmul rămâne unul din favoritele în reluare de pe canalele Sci-Fi și Trio.

În prezent Caron se ocupă de producția filmului „Deal" alături de Bruce Willis și Arnold Rifkin, un thriller ce va fi regizat de australianul John Polson.

Kelsey Grammer (Producător Executiv)

Kelsey Grammer, actor și producător, câștigător a nenumărate premii, este unul din producătorii executivi ai serialului MEDIUMUL.

Grammer a câștigat patru premii Emmy și două Globuri de Aur pentru personajul său din FRASIER, interpretat timp de 11 ani, iar cu câțiva ani înainte fusese creditat pentru cel din Cheers, în care a jucat timp de nouă ani. În plus, Grammer a fost nominalizar de 12 ori la Emmy penru rolurile sale din trei seriale (CHEERS, WINGS și FRASIER).

Grammer a apărut recent în producția NBC „A Christmas Carol". Printre meritele sale cinematografice se numără „Benedict Arnold" pentru A & E, „Mr. St. Nick" pentru ABC, „Sports Page" pentru Showtime și, cel mai recent, animația Disney „Teacher's Pet", la care a fost voice-over; un altul este „Fifteen Minutes" pentru New Line Cinema. Grammer urmează să se alăture echipei de ditribuție a celei de-a treia părți din „X-Men".

Compania de producție a lui Grammer, Grammet, a produs căteva seriale pentru televiziune, printre care „Gary the Rat" pentru Spike TV, „Girlfriends" pentru UPN și drama MEDIUMUL. Grammer este producătorul executiv a celor trei filme și este și vocea personajului principal din „Gary the Rat".

Pentru primul sezon din FRASIER Grammer a câștigat titlul Cel mai Bun Actor în rol principal dinr-un serial de comedie și Favoritul Publicului dintr-un serial de televiziune. Pentru al doilea sezon, Grammer a primit un Emmy, un Glob de Aur și titlul de Cel Mai Amuzant Actor dintr-un serial TV.

Acesta a fost nominalizat la Screen Actors Guild și la People's Choise. Penru al șaselea sezon, Grammer a câștigat al treilea Emmy și premiul Viewer, al șaselea an consecutiv. Al optulea sezon i-a adus lui Grammer un Glob de Aural și o nominalizare la Emmy. De asemenea a fost nominalizat la Emmy și pentru cel de-al optulea sezon.

Pentru munca sa din CHEERS începută în 1984, Grammer a câștigat un Glob de Aur, un premiu American Comedy și un People's Choice. Înainte de CHEERS, printre meritele sale cinematografice se numărau și „Another World", „One Life to Live" și „Guilding Light".

Grammer primește un rol secundar ca voice-over în „The Simpsons", a apărut în primul episod din „Kate and Allie" și a jucat în mini seria „Kennedy" și în filmele NBC „London Suite", „Dance ‘til Dawn", „Beyond Suspicion" și „The Innocent".

În ultimii trei ani Grammer a găzduit „A Tribute to Ford's Theatre" de pe ABC, strângând bani pentru artă.

Grammer s-a născut în St. Thomas, Virgin Islands, și a fost crescut de mama și bunicul lui, întâi în New Jersey, apoi în Florida. La vârsta de 12 ani, Grammer este atras de oprele lui Shakespeare și este încurajat să-și dezvolte pasiunea.

Grammer a interpretat pentru prima dată într-o piesă din liceu, „The Little Foxes" și a decis să urmeze cariera de actor. După doi ani la Juilliard, acesta a fost acceptat de Teatrul Old Globe din San Diego, unde a jucat timp de trei ani în opere de-ale lui Shakespeare și George Bernard Shaw.

Mai târziu profesează la diverse teatre locale din Statele Unite, printre care și Guthrie din Minneapolis, înainte de a apărea în celebrele producții „Plenty", „A Month in the Country" și, căștigătoarea preemiului Obie, „Quatermaine's Terms". Meritele sale de pe Broadway includ piesele „Macbeth" și „Othello". A mai interpretat și rolul principal din „Richard II" la Mark Taper Forum din Los Angeles.

Grammer locuiește în Los Angeles împreună cu soția sa, Camille, și cei doi copii ai lor.

Rene Echevarria (Producător Executiv)

Rene Echevarria este unul dintre producătorii executivi ai serialului MEDIUMUL.

Echevarria a debutat în teatru. A studiat dramaturgia la Universitatea Duke, iar după absolvivere s-a mutat în New York unde a fost invitat să se alăture Companiei Circle Repertory Lab. A continuat să se implice în producții la Teatrul New City la Teatrul Chelsea și la vestita Companie Mama Theatre. Piesa sa Prepared a fost prezentată la Teatrul World's End din Londra și la Festivalul Edinburgh.

Echevarria și-a încceput cariera în televiziune cu serialul STAR TREK, THE NEXT GENERATION. A fost producătorul executiv al celui de-al șaselea și de-al șaptelea sezon, pentru care a fost nominalizat la Emmy.

Echevarria a continuat să producă seria STAR TREK, DEEP SPACE NINE. Numeroasele episoade din Star Trek i-au adus o nominalizare la Humanitas, una la Peabody, două nominalizări la Hugo și un premiu de la NASA Vision pentru cea mai bună zugrăvire a tabloului omenirii în spațiu. Împreună cu producătorul Star Trek Ben Kiiller, Echevarria a construit scenariul petru Star Trek: The Experience, o adevărată atracție turistică realizată cu ajutorul Paramount Parks la Las Vegas Hilton.

După Star Trek, Echevarria a lucrat cu Glenn Gordon Caron la celebrul serial CBS „Now and Again". A mai colaborat și cu producătorul executiv James Cameron la „Dark Angel" pentru Fox și „MDs" pentru ABC. Acesta a coprodus THE 4400, nominalizat la Emmy, care este pentru al doilea an consecutiv cel mai difuzat serial din Statele Unite. Cel mai recent, Echevarria a lucrat cu realizatorul „Now and Again", Glenn Gordon Caron, la serialul MEDIUMUL.

Ronald L. Schwary (Producător Executiv)

Ronald L. Schwary este unul dintre producătorii executivi ai serialului MEDIUMUL.

Cu o carieră de mai bine de 37 de ani în industria filmului, căștigătorul de Oscar Ronald L. Schwary are priceperea, iscusința și experriența care să îl facă cel mai căutat și cel mai respectat din domeniu.

La vârsta de 14 ani, când se visa deja regizor, tânărul Schwary a creat o epopee care l-a dus din Portland, Oregon, orașul său natal, direct în studiolul idolului său din copilărie Cecil, B. DeMille. A fost un pelerinaj ce a culminat cu o prietenie de necrezut și o corespondență ce a început cu ani înainte și a continuat până la moartea lui DeMille. Mai târziu, foarte determinat, intră la secția de cinematografie din cadrul Universității Southern California. Ca și căpitan al echipei de footbal USC cunoaște o altă legendă a filmului John Wayne. Wayne a fost acela care l-a încurajat și sfătuit pe regizorul/producătorrul în devenire să lucreze la „The Graduate" cu Dustin Hoffman și apoi la „Planet of the Apes", ultimul consacrându-l în cariera sa.

În 1978 Schwary coproduce „The Electric Horseman" al lui Sydney Pollack, ce i-a avut în rolurile principale pe Robert Redford și Jane Fonda. Impresionându-l cu adevărat pe Redford, acesta l-a invitat să regizeze „Ordinary People" pentru el . Cu Mary Tyler Moore și Donald Sutherland, „ordinary People" a câștigat numeroase premii. Meritele cinematogrfice ale lui Schwary includ și „Absence of Malice", „Tootsie" nominalizat la Premiile Academiei, „A Soldier's Story", de asemenea nominalizat la Premiile Academiei, „Batteries Not Included", „Havana", „Sabrin". „Scent of a Woman", „Cops and Robbersons", „The Mirror Has Two Faces", „Meet Joe Black" și „Random Hearts".

În 1982, Mick Jagger, solistul formației Rolling Stones, apelează la Schwary să le producă filmul documentar în concert „Let's Spend the Night Together".

Schary a ajuns pe micile ecrane cu serialul „Tour of Duty", cu care a debutat ca regizor; a mai regizat episoade din seriile „Sisters" și „Now and Again".

Schwary este mândru de recunoștința pe care a primit-o pentru contribuiția sa în industria filmului newyorkez. Recent i-a fost înmânat premiul Crystal Apple de către primarul New York-ului, Rudy Giuliani, și premiul Primetime de către Comisia Filmului din Westchester.

Steve Stark (Producător Executiv)

Steve Stark este unul din producătorii executivi ai serialului MEDIUMUL.

În 2002 Stark se întoarce la Paramount Studios, devine președintele companiei Grammet Productions a lui Kelsey Grammer și realizează serialul GIRLFRIENDS, unul din succesele sale. Stark devine și producător executiv al serialului MEDIUMUL.

Înainte de a se alătura echipei de la Grammet, Stark a fost vicepreședinte executiv pentru dezvolatare la Columbia TriStar Television. În acest timp Stark a lansat The WB „Everwood". Acesta a fost nouă ani veteran Paramount. La Paramount, Stark a asistat la producerea a mai bine de 1.300 de seriale, printre care FRASIER, CHEERS, J.A.G, NASH BRIDGES, GIRLFRIENDS, STAR TREK: VOYAGER, SOUL FOOD, WINGS, BROOKLYN BRIDGE, THE UNTOUCHABLES și NOW AND AGAIN, împrietenindu-se cu producătorii Glenn Gordon Caron, Ronald Schwary și Rene Echevarria.

Înainte de Paramount, Stark a fost scenarist/producător al Universal Television și vicepreședinte la Al Burton Productions. P e lângă acestea, Stark era producător-consultant pentru comedia „Charles In Charge" și scenarist și coproducător la două sezoane din renumitul serial „Lassie". Stark a debutat ca scenarist vânzănd un episod pilot de o oră CBS-ului, unul de două ore la USA Network și a realizat o comedie pilot pentru NBC.

După ce a absolvit cu brio Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois, secția Film și Televiziune, Stark este invitat de producătorul Bob Banner în Los Angeles pentru a-l ajuta să creeze un serial similar cu cel realizat de acesta în timpul facultății. După patru luni de colaborare cu mogulul Al Masini, episodul pilot din „Star Search" era finalizat. În următorii patru ani, ca și director de distribuție, Stark a ajutat la lansarea carierei a mai bine de 300 de comici, cântăreți, actori și trupe, atât în New York cât și în Los Angeles.

Stark este laureat al Consiliului Enterteinment Industries, câștigător al premiului Genesis și nominalizat la Premiile Imagen. Este membru al Writers Guild of America, Academy of Television Arts & Sciences, Screen Actors Guild și Television and Radio Artists.

Stark locuiește în Los Angeles împreună cu soția sa, Michelle Nicastro, și cele două fiice ale lor.

Sinopsis PERSONAJUL
jinglebells