Articole Medium

(2005)

Mediumul

PERSONAJUL

ALLISON DUBOIS (PATRICIA ARQUETTE)

Allison a fost întotdeauna conștientă de „darul" ei dar și-a petrecut cea mai mare parte din viață ignorându-l, uneori chiar cu ajutorul alcoolului. Când și-a început stagiul în biroul procurorului, știa că va fi o adevărată provocare să practice o meserie și să își mențină și rolul de soție și mamă a trei fetițe. Fiind înzestrată cu asemenea abilități extrasenzoriale, Allison și-a dat seama că nu va putea niciodată să fie avocatul obiectiv care se visa a fi dintotdeauna. Procurorul Devalos a văzut însă un mare potențial în Allison și i-a oferit printre altele șansa de a fi un consultant juridic independent, la biroul său, unde lucrează și în prezent. Allison acceptă și își asumă abilitățile paranormale ajutând la rezolvarea crimelor. Pe de altă parte, poartă o luptă continuă pentru a menține un echilibru între viața profesională și cea de familie, încercând totodată să se ferească de stigmatizarea și criticile celor din jur la adresa darului său.

JOE DUBOIS (JAKE WEBER)

Joe Dubois este soțul devotat al lui Allison și tatăl celor trei fetițe ale sale. El lucrează ca inginer aerospațial, dar spre deosebire de Allison, este capabil să-și lase la ușă problemele de la slujbă atunci când intră în casă. Joe își petrece viața sprijinindu-și familia și încercând să-i reamintească lui Allison unde ar trebui să se termine slujba ei și unde să înceapă prioritățile familiei. Joe admiră darul cu care este înzestrată Allison numai dacă nu afectează viața de familie și mai ales pe cele trei fetițe ale lor. De asemenea, se străduiește să mențină cât mai mult posibil abilitățile lui Allison screte.

ARIEL DUBOIS (SOFIA VASSILIEVA)

Ariel, fiica mai mare a lui Allison și Joe, este mai tot timpul presată de școală și necăjită de către surorile ei mai mici. Este o fată sensibilă, care a început să dea semne că și ea ar avea darul mamei ei. Atât cât poate înțelege ce înseamnă visele și viziunile pe care le are adesea, Ariel este de multe ori confuză și se bazează pe sfatul și dragostea părinților pentru interpretarea acestora.

BRIDGETTE DUBOIS (MARIA LARK)

Bridgette este fiica mijlocie a lui Joe și Allison, foarte curajoasă și curioasă. Și ea începe să dea semne că a moștenit-o pe mama ei, dar având în vedere că este abia în clasa întâi, nu înțelege de ce prietenii ei nu pot fi văzuți sau unde se duc ei când își găsesc în cele din urmă pacea. Este o misiune grea pentru Allison și Joe să-i explice aceste lucruri lui Bridgette pe limba ei.

PROCURORUL DEVALOS (MIGUEL SANDOVAL)

Procurorul Devalos este un avocat de succes și iscusit care - deși nu poate înțelege darul special al lui Allison - îi acordă întotdeauna sprijin total și loialitate. Devalos a văzut deja cu multe ocazii cum darul lui Allison i-a fost de mare ajutor, transformând-o în consultantul juridic ideal. El trebuie totuși să fie foarte atent când le spune oamenilor despre metodele lui Allison, deoarece mai tentant ar fi să minți sub jurământ decât să înfrunți veșnica dilemă juridică dacă viziunile unui medium pot trece drept probe într-un tribunal. Devalos este un om răbdător, deseori fiinnd este nevoit să o calmeze pe Allison la celălalt capăt al firului la 3 dimineața și să o asigure că ajutându-l să prindă criminalii este exact ceea ce trebuie să facă.

Actor - Personaj Patricia Arquette ca Allison Dubois
jinglebells