Lumina palidă a durerii

(1981)

Lumina palidă a durerii

Poster Lumina palidă a durerii Postere Lumina palidă a durerii

Sinopsis Lumina palidă a durerii

Mai mult

Vara anului 1913, într-un sat din apropierea Buzăului. Ionică, fiul învățătorului, este martorul vieții grele a sărmanilor săteni. Războiul se apropie și vecinii săi lipsiți de pământ trebuie să muncească 16 ore pe zi la sondele de petrol pentru salarii de mizerie. Există speranță pentru ei?

"Zona lui de acțiune - mediul agrar al inceputului de secol - îl plasa aparent în cortegiul filmelor sociale, cu și despre țărani. Dar autorii au ridicat țeava puștii și au…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.0

Caseta tehnică

AKA

  • Das bleiche Licht des Schmerzes
  • The Pale Light of Sorrow

Produs de

Casa de Filme 4

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
crenguta_nastase pe 14 Mai 2017 21:24
Lumina palida a durerii
Este unul dintre cele mai reallizate si mai frumoase filme romanesti.
Delicatete, sensibilitate, omenie, si mai ales ilustrarea unui mod de viata arhaic facuta documentat cu atentia cu care cizelezi o bijuterie. De la peisaj, casele tipic buzoiene, traiul la manastire, bejenia in vreme de razboi, catania, pana la costume, gestica, limbaj totul este construit cu grija pentru autenticitate si credibil. Lumina palida a durerii este un film superb. As fi bucuroasa sa-l revad.

1 1
cosmin742000 pe 01 Septembrie 2016 11:51
Un film romanesc foate bun despre lipsurile si greutatile taranilor romani in perioada regimului burhhezo-mosieresc
1 12
davil pe 11 septembrie 2016 21:38
Al dreacu' regim "burhhezo-mosieresc"...sigur "societatea socialista multilateral dezvoltata si inaintata spre comunism" era mai buna:)) Dragule, daca filmul asta spune de ce zici tu acolo, sigur m-ai depasit in intelegere... Din "Iacob" al lui Danieliuc, cu Dorel Visan in rol magistral, am inteles mult mai multe (si am inteles si ca minerii o puteau duce rau si in vremea comunistilor; ca nu e clara delimitarea in timp, putea fi si in anii "70, cand i-au fugarit pe comunisti...da' n-am politizat, am luat filmul ca atare, sa-l inteleg cum trebuie). Din asta, dupa 20 de minute, n-am inteles nimic... Da', daca tu l-ai inteles (precum se vede:))), e bine : macar un spectator a plecat multumit de pe youtube:)))
sorin_alexa pe 27 iulie 2022 13:46
Dar ce a fost daca nu burghezo mosieri?
user-66009133e20a8 pe 24 Martie 2024 22:56
Felicitări! Multumim pentru acest film! Un film minunat, profund si reprezentativ pentru poporul român.
0 0
Iulidesprefilme pe 29 Noiembrie 2021 15:57
Reușită armonizare între tematică, coloana sonoră, interpretare, imagine, decoruri / peisaje, costume...
0 0
Deceoare pe 22 Mai 2023 21:55
Un film românesc foarte bun. Nu am înțeles care este începutul, care este cuprinsul și care este finalul. Am înțeles doar din doina de jale că o femeie cu o fată din căsnicia anterioară s-a căsătorit cu un bărbat cu un băiat din căsnicia anterioară. Femeia i-a tăiat gâtul băiatului și apoi la gătit servind mâncarea bărbatului. Frumos film. Culmea este că a fost aprobat de cenzura comunistă. Curat canibalism pe meleaguri buzoiene.
0 1
Rasimico2 pe 24 Martie 2024 23:03
Rar mi-a fost dat să văd așa o tâmpenie. Nota 2
0 2
balta67verde pe 08 Decembrie 2019 11:52
Un film destul de bunicel, cu actori foarte buni. L-am vazut, l-am apreciat, dar parca m-as plictisi sa-l mai revad odata.
0 2
mantodea pe 28 Decembrie 2017 23:45
codana ar fi femeia pe care nimeni nu o merita. la final priveste neinteleasa de cei doi masculi. ea apare in raport cu alte femei din film care se merita pe ele insele, sa spunem, independente ca invatatoarea si vaduva.
inconstienta apropierii, a faptului ca oamenii sunt uniti intr-acelasi destin e o alta tema din film. aici ei nu se ajuta, se comporta ca niste straini, prin mesaj, filmul e opusul lui 4l3s2z....

0 3

Spune-ţi părerea despre Lumina palidă a durerii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Lumina palidă a durerii
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells