For Neda

(2010)

Pentru Neda

Poster For Neda Poster For Neda

Sinopsis For Neda

Mai mult

Regizat de Antony Thomas, acest documentar original HBO vorbeste despre Neda Agha-Soltan, o tanara care a fost impuscata si ucisa pe 20 iunie 2009, in timpul protestelor impotriva alegerilor prezidentiale din Iran.

La cateva ore dupa, fotografii cu figura ei murdara de sange erau tinute deasupra capetelor de catre multimea care protesta in Teheran si in lumea intreaga, transformand-o intr-un simbol international al revolutiei iraniene. Avand acces…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: valik
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Vezi pe Hbo Max

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Alina_Maria pe 15 Mai 2011 00:27
impresionat
acest documentar mi-a lasat un gust amar. deja aveam o parere proasta despre musulmani si modul in care isi trateaza femeile, dar povestea nedei este cutremuratoare. si cu toate ca pe internet se gasesc imaginile cu tanara agonizand s-au gasit unii atat de ,,destepti" incat sa afirme ca in realitate ea nu a murit si doar a jucat un rol pentru a manipula masele. cum poti sa afirmi o asemenea tampenie in conditiile in care femeia la ei este tratata ca un NIMIC?cand esti obligata sa te imbraci intr-un sac, cand esti batuta daca esti machiata, cand cuvantul taul in fata legii este nul daca nu ai martori care sa te sustina?
1 0
viorel_melinte1 pe 10 octombrie 2020 12:23
Hi, draga Alina. Da, documentarul este foarte bun, arata viata reala a femeilor din Iran. Sa mai zic ceva de legile lor ordinare, in care o fata se poate marita la 9 ani, de faptul ca daca o fata are 8 ani si incalca legile penale, sta la inchisoare pina la 18 ani si apoi condamnata la moarte . ? Ca o femeie valoreaza jumatate cit un barbat ? Dar acum stii de ce e hijabul , nu ? Pentru ca porcii de masculi nu se pot stapini cind vad miini, picioare sau parul liber. Mai vazusem o postare undeva in care o tipa fara hijab zicea ca in islam femeia este regina. Si arata o poza in care era o femeie cu hijab, de se vedeau doar ochii. E regina pe naiva, vai de soarta ei. O sa fac miine o postare publica pe tema legilor din Iran care privesc femeile.
Mia_Jolie pe 31 Ianuarie 2011 19:33
m-a impresionat acest documentar, cata cruzime poate exista in lumea asta. :| ce au ajuns sa faca oamenii...
1 0
viorel_melinte1 pe 10 octombrie 2020 12:12
Hi, draga Mia. Da, documentarul este foarte bun, l-am vazut aseara si m-am pus ca sa il si conspectez, adica sa trec mesajele importante iontr-un caiet special. E ingrozitor in ce conditii traiesc femeile din Iran. Nu am terminat de conspectat tot filmul, dar deja am 3 pagini scrise de caiet studentesc de mate. Am un musulman in lista si am observat ca si pe el il doare in cot de situatia femeilor din Iran. Ar trebui ca sa il imbrac in hijab si sa il pun sa faca baie in mare la 35 de grade, ca sa vada cum e. Am plins la filmul asta, inca si acum ma doare capul . NEDA a fost o femeie minunata , pentru mine este un model de urmat. Daca as fi fost presedintele SUA , zi de zi as fi pus tunurile si pe Komenei, si pe Ahmadinejad.
Kable pe 06 August 2010 00:11
Un documentar foarte dramatic despre viata reala , exact asa cum este ea .
1 0

Spune-ţi părerea despre For Neda

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells