Fallen Leaves

(2023)

Frunze căzătoare

Poster Fallen Leaves Postere Fallen Leaves

Sinopsis Fallen Leaves

Mai mult
Fallen Leaves trl RO

Ansa și Holappa, doi oameni singuratici, se întâlnesc din întâmplare într-o noapte pe străzile din Helsinki și încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor. Drumul lor înspre acest țel măreț este amenințat de dependența de alcool a lui Holappa, de numere de telefon pierdute, dar și de faptul că nu își cunosc numele sau adresele. Însă obstacolul cel mai mare îl reprezintă obiceiul sorții de a pune piedici în calea celor ce-și caută fericirea.
Înduioșător,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare Cannes, 5 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
În cinema - Bucuresti

Caseta tehnică

AKA

  • Kuolleet lehdet

Produs de

Sputnik, Oy Bufo Ab, Pandora Film

Distribuitorul international

MUBI

Distribuit in Romania de

Bad Unicorn

Box office Fallen Leaves

Weekend premieră (27.11.2023)
  • Loc 10
  • Spectatori 3.005
  • Încasări (RON) 63.034,00
Total
  • Spectatori 8.814
  • Încasări (RON) 178.622,00
  • Încasări (USD) 39.234,33

Program cinema Fallen Leaves în Bucuresti

Următoarea difuzare este miercuri, 1 mai. Vezi programul

Părerea criticului

StefanDo pe 06 Decembrie 2023 11:45
Fallen Leaves: ciocnirea unor asteroizi în derivă
Săptămânile trecute i-am luat un interviu unei actriţe care joacă rolul principal într-un serial britanic încă nelansat. Personajul ei, o irlandeză din Belfast sastisită de greutăţile şi frustrările zilnice, ajunge într-o dimineaţă să-şi proptească sub bărbie ţeava unei puşti. Fix când să apese pe trăgaci, apare EL, un carismatic prezentator TV din Londra, iar consecinţele le ghiceşti cu siguranţă. Am întrebat-o pe actriţă ce crede despre obositoarea încăpăţânare a cinema-ului de limbă engleză de a ne convinge că "soarele va răsări şi pe strada noastră". Luată prin surprindere, actriţa a dat un răspuns amabil, dar prin nimic convingător.

Nu există lună în care acest romantism forţat se simte mai abitir ca în decembrie, când peste tot vedem clasicele poveşti despre finanţistul/PR-ista fără scrupule ajuns(ă) de… citeşte

3 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
boris.vultur pe 30 Octombrie 2023 17:46
Vioara dezacordată a sufletului
....așa se exprimă un personaj...Vedem fierăraie, moloz, ciment, oameni triști, iar în planul doi, în tonuri sumbre, clădiri impunătoare, marca secolului prezent. Dar sufletul uman? Asta îl preocupă pe regizorul Aki Kaurismaki, Film excelent, promovând speranță în ritm de muzică retro, cu un final greu de ghicit.
3 0
yo pe 07 Octombrie 2023 00:11
Un film pe care l-am simțit ca pe o gura de aer proaspat in marea de realizari tip box office actuale. Fără efecte speciale și dialoguri inutile, sigur pare prea simplu pentru unii.
O interpretare demna de actori buni si un sarcasm de apreciat, in stil nordic.
Un film perfect pentru începutul de toamna.

2 0
rosix pe 12 Martie 2024 14:58
Film excelent
Film excelent in care viata omului simplu ni se prezinta asa cum e, anosta si vecina cu derapajul total... Lumea traieste in lipsuri, deprimata, dar cand da drumul la radio sa asculte o stire sau o muzica, aude doar de Ucraina peste tot.
1 0
sabinalin pe 28 Martie 2024 08:38
,,Ne-om aminti candva tarziu/ De-aceasta intamplare simpla/ De-aceasta banca unde stam/ Tampla fierbinte langa tampla,,. Personajele din filmul lui Aki nu stau pe banca. Dar intamplarea e cat se poate de simpla. Simplitatea e mare lucru intr-o lume care nu stie cum sa faca sa fie lucrurile cat mai complicate. Conform sondajelor Finlanda e tara cu cei mai fericiti oameni din lume. Fericirea... Cu totii o cautam, cu totii ne-o dorim, constient sau inconstient. Sau, daca nu, macar ne dorim compania cuiva. Asa si personajele din filmul lui Aki. Oameni simpli, cu vieti liniare in care ziua de maine nu difera prea mult de aceea de astazi. Monotonie si depresie. Sa dai zilnic drumul la radio si acolo sa auzi in permanenta ca e razboi. Si cand se termina un razboi incepe altul si altul. Razboaiele noastre cele de toate zilele... Mai e loc pentru simplitate, pentru frumusete, pentru intelegere,… citeşte
0 0
lili22 pe 17 Ianuarie 2024 13:03
Un film bun, fara sentimentalisme. Ce ar cauta in poveste cand cei doi protagonisti nu au ce sa manance?
0 0

Spune-ţi părerea despre Fallen Leaves

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells