Articole Dredd

(2012)

Dredd 3D: Ultima judecată

Despre distribuție

KARL URBAN – Judecatorul DREDD

Nascut in Noua Zeelanda, Karl Urban este mare fan al personajului de benzi desenate si, ca si Alex Garland, l-a citit inca de mic. Karl este in principal cunoscut pentru rolul lui Éomer din a doua si a treia parte a trilogiei STAPANUL INELELOR, regizată de Peter Jackson si pentru rolul doctorului Leonard “Bones” McCoy din blockbusterul din 2009 al lui J.J. Abrams STAR TREK. El a jucat și în SUPREMATIA LUI BOURNE regizat de Paul Greengrass, in rolul asasinului rus Kirill, alaturi de Matt Damon, și a primit aplazue pentru rolurile sale din catea productii neo-zeelandeze precum THE PRICE OF MILK și OUT OF THE BLUE.

In 2010, Urban a jucat in rolul lui William Cooper in adaptarea pentru ecran lui Robert Scwhwentke la romanul grafic RED alaturi de Bruce Willis, John Malkovich, Morgan Freeman și Dame Helen Mirren; a urmat apoi PRIEST: RAZBUNATORUL 3D cu Paul Bettany și Christopher Plumber in 2011. Karl va putea fi vazut in curand intr-un nou STAR TREK programat pentru 2013.

OLIVIA THIRLBY – ANDERSON

Scolita la RADA si originara din New York, Olivia Thirlby a intrat in atentia publicului cu filmul regizat de Paul Greengrass ZBORUL UNITED 93. De atunci a jucat in numeroase productii, dintre care cel mai cunoscută este probabil pelicula nominalizata la Oscar, JUNO, regizata de Jason Reitman unde a jucat laturi de Ellen Page, Jason Bateman și Jennifer Garner;

Filmul lui Jonathan Levine DRAGOSTEA-I UN DROG , foarte bine primit la Festivalul de Film de la Sundance unde a jucat alaturi de Sir Ben Kingsley; filmul regizat de David Gordon Green SNOW ANGELS alaturi de Sam Rockwell și Kate Beckinsale; FARA OLBIGATII alaturi de Natalie Portman și Ashton Kutcher; filmul regizat de Kenneth Lonnergan MARGARET with Anna Paquin, Mark Ruffalo și Matt Damon; și productia NEW YORK, I LOVE YOU. Ea ajucat si in productia de comedie HBO, PLICTISITA DE MOARTE, alaturi de Jason Schwartzmansi in cateva productii off Broadway precum FARRAGUT NORTH sau pe scena teatrului The Geffendin Los Angeles alaturi de Chris Pine.

Recent, Thirlby a jucat in BEING FLYNN, alaturi de Robert De Niro, Julianne Moore și Paul Dano, și tot anul acesta va juca in productia NOBODY WALKS alaturi de Rosemarie Dewitt și John Krasinski. Olivia tocmai a incheiat filmarile la piesa de teatru regizata de Paul Weitz LONELY, I’M NOT la Second Stage Theatre, Off Broadway, alaturi de Topher Grace.

LENA HEADEY – Ma-Ma

Lena Headey aduce la viata personajul lui Cersei din ecranizarea cunoscutei serii URZEALA TRONURILOR, mega productia HBO, bazata pe romanele lui George R.R. Martin. In prezent ea lucreaza la filmele de lung metraj MARIA H MUNDI și THE MIDAS BOX și recent a incheiat filmarile la VIGILANDIA cu Ethan Hawke. Urmatorul ei film, THE NAKEDS va intra in pre-productie in aceasta toamnă si este regizat de Steven Shainberg (SECRETARA) .

Pana acum ea a putut fi urmarita in rolul principal din serialul de televiziune produs de Fox Network CRONICILE LUI SARAH CONNOR, care continua povestea din filmele din seria TERMINATORUL. In 2006, Heady a jucat in productia horror thriller THE CAVE; in aventura fantastica FRATII GRIMM alaturi de Matt Damon și Heath Ledger; și in comedia romantica britanica CASNICIE IN TREI, cu Piper Perabo și Matthew Goode.

Headey a debutat pe marele ecran in 1992 in filmul WATERLAND, cu Jeremy Irons, și in 1993 a a aparut in drama CENTURY și in premiatul film RAMASITELE ZILEI. Primul rol principal a fost cel din ecranizarea romanului lui Rudyard Kipling CARTEA JUNGLEI, si a continuat prin a juca in filme independente precum DOAMNA DALLOWAY, MAMA SI FIICA, ONEGIN, BARFA, POSSESSION și JOCUL DOMNULUI RIPLEY.

WOOD HARRIS – KAY

Wood joaca rolul lui Jay in DREDD. Wood a primit primul sau rol in drama sportiva regizata de Jeff Pollack ABOVE THE RIM, unde joaca alaturi de Tupac Shakur, Marlon Wayans, și Duane Martin. Anul 2000 a fost un an de succes pentru Wood. Acel an i-a adus un rol important in drama sportiva TITANII precum si rolul principal in filmul de televiziune produs de Showtime Hendrix, o bigrafie a marelui muzician Jimi Hendrix.

Aceast film i-a pavat drumul catre roluri din ce in ce mai consistente si Harris a continuat sa isi arate potentialul cu un rol recurant in productia HBO CARTELUL CRIMELOR (unde il joaca Dion Element), in filmul regizat de Richard Kelly ASA SE VA SFARSI LUMEA. Recent Woods a jucat in seriale precum DOCTOR HOUSE, LA BINE SI LA RAU, O LIVRARE DE MILIOANE și HAWAII FIVE-0; și in prezent joaca intr-o productie pe Broadway a celebrei piese de teatru UN TRAMVAI NUMIT DORINTA.

DOMHNALL GLEESON - CLAN TECHIE

Actor/regizor/scenarist de origine irlandeză, Domhnall si-a inceput cariera ca actor de teatru si a fost nominalizat la premiile Tony la categoria Cel mai Bun Actor pentru rolul lui Davey din piesa regizata de Martin McDonagh THE LIEUTENANT OF INISHMORE pe Broadway.

Printre rolurile sale se numara: Bill Wesley in HARRY POTTER și TALISMANELE MORTII partile 1 și 2, Moon in filmul regizat de fratii Coen ADEVARATUL CURAJ și Rodney in productia DNA a ecranizarii romanului lui Kazuo Ishiguro SA NU MA PARASESTI adaptat de Alex Garland. Domhnall va putea fi vazut in curand in filmul regizat de James Marsh SHADOW DANCER și in ANNA KARENINA regizat de Joe Wright, alaturi de Keira Knightley și Jude Law.

Producția pentru DREDD Echipa de creație
Film - Dredd

Dredd

(2012)
Dredd 3D: Ultima judecată
6.8 667 voturi 69 păreri
jinglebells