Articole Dredd

(2012)

Dredd 3D: Ultima judecată

Echipa de creație

SCENARIST/PRODUCATOR – ALEX GARLAND

Fan inrait al Judecatorului Dredd si al benzilor desenate 2000AD, Alex Garland a scris scenariul pentru acest film numai dupa ce a primit aprobarea creatorului legendarului personaj, John Wagner.

Primul roman al lui Garland, PLAJA, a fost un real succes si a fost transformat in film de catre Danny Boyle, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal. Cel de-al doilea roman, THE TESSERACT, a fost si el transformat intr-un film, cu Jonathon Rhys Meyers in rolul principal.

Parteneriatul dintre Garland si Danny Boyle a continuat cand Garland a scris DUPA 28 DE ZILE, cu Cillian Murphy,pelicula ce a fost produsa de DNA Films. Ulterior a scris si SUNSHINE, regizat tot de Boyle si produs tot de DNA Films, iar mai tarziu a fost producator executiv pentru continuarea lui DUPA 28 DE ZILE, DUPA 28 DE SAPTAMANI

Garland si-a continuat parteneriatul de succes cu DNA Films si a scris scenariul pentru SA NU MA PARASESTI, bazat pe romanul lui Kazuo Ishiguro. Garland a fost si producator al filmului.

PRODUCATOR – ANDREW MACDONALD

In 1993, la 27 de ani, Macdonald a produs primul lui film de lung metraj, TRIUNGHIUL MORTII pentru Channel 4. Scris de John Hodge și regizat de Danny Boyle, filmul a fost un adevarat succes de box office si a castigat un premiul BAFTA pentru Cel Mai Bun Film. Aceeasi echipa a lucrat la mai multe filme: ecranizarea celebrului roman al scriitorului Irvine Welsh TRAINSPOTTING, O VIATA MAI PUTIN OBISNUITA, scurt metrajul SF ALIEN LOVE TRIANGLE și adaptarea pentru marele ecran a primului roman al lui Alex Garland, PLAJA cu Leonardo DiCaprio.

Din 1997, Macdonald este la conducerea companiei DNA Films. Prin intermediul DNA Films, Macdonald a produs urmatoarele filme: FRUMOASE SI MORTALE, STRICTLY SINATRA, THE FINAL CURTAIN, ECHIPA DE REZERVA, HEARTLANDS, SEPARATE LIES, ULTIMUL REGE AL SCOTIEI, JURNALUL UNUI SCANDAL și BAIETII CARE FAC ISTORIA. Pentru DNA Films și Fox Searchlight, Macdonald a produs filmul de succes DUPA 28 DE ZILE si continuarea acestuia DUPA 28 DE SAPTAMANI și thrillerul SF SUNSHINE. In 2011 s-a lansat SA NU MA PARASESTI , bazat pe romanul lui Kazuo Ishiguro, roman ce a fost nominalizat la premiile Booker in 2005. Filmul i-a avut in distributie pe Carey Mulligan, Keira Knightley și Andrew Garfield.

PRODUCATOR – ALLON REICH

Reich este partenerul lui Andrew Macdonald la DNA Films inca din noiembrie 2002 si a lucrat la mai multe proiecte precum: BAIETII CARE FAC ISTORIA, ULTIMUL REGE AL SCOTIEI, NOTES ON A SCANDAL, DUPA 28 DE SAPTAMANI, și SA NU MA PARASESTI. In trecut Reich a lucrat la Miramax, unde era seful departamentului de Film si producator executiv pentru filmul Shekhar Kapur FOUR FEATHERS, pelicula regizata de Damien O'Donnells HEARTLANDS și filmul lui Stephen Frears DIRTY PRETTY THINGS. El a lucrat si la PATRU NUNTI SI O INMORMANTARE, TRIUNGHIUL MORTII, NEBUNIA REGELUI GEORGE, FANFARA INVINGATORILOR și TRAINSPOTTING.

REGIZOR – PETE TRAVIS

Primul film de studio regizat de Travis a fost FIECARE VEDE ALTCEVA cu Dennis Quaid, Forest Whitaker, Matthew Fox și Sigourney Weaver si care a intrat pe primul loc in box office in Statele Unite atunci cand a fost lansat, in 2008. Urmatorul lui film, SFARSITUL JOCULUI cu Chiwetel Elijor, Johnny Lee Miller și William Hurt a avut premiera la Festivalul de film de la Sundance, in 2009 si a castigat presmul Grierson pentru Cel Mai Bun Documentar, in 2010. SFARSITUL JOCULUI a fost nominalizat si la premiile Emmy in 2010 si la RTS Award.

Unul dintre filmele mai vechi regizate de Travis este OMAGH, produs chiar de el si scris impreuna cu Paul Greengrass. Filmul a fost lansat in 2004, la Festivalul de Film de la Toronto si a castigat premiul Discovery. OMAGH a castigat si un premiu pentru Cel mai Bun Film la Irish Film and TV Awards și la premiile BAFTA, in 2005.

Printre productiile sale de televiziune se numara: filmul produs de Peter Morgan, HENRIC VIII, pentru Granada Television cu Ray Winstone, care a castigat un premiu Emmy, si THE JURY cu Gerard Butler și Mark Strong. Pete a incheiat recent lucrul la FALCON pentru Sky Atlantic, un film bazat pe romanul de succes semnat de Robert Wilson, cu Marton Csokas și Hayley Atwell.

DIRECTOR DE IMAGINE – ANTHONY DOD MANTLE

Avand multe premii la activ, Anthony Dod Mantle a fost bine venit in echipa mai ales datorita experientei sale si a talentului sau. Sub indrumarea sa, DREDD promite sa fie un film care sa sparga tiparele tenologiei 3D, asa cum o am vazut-o pana acum.

In 2009, el a castigat un Oscar pentru munca sa din filmul lui Danny Boyle VAGABONDUL MILIONAR. De altfel, pentru acest film el a castigat si multe alte premii la categoria Cea mai buna Realizare cinematografica: premiul ASC, Premiul Bafta, premiul British Independent Film Award pentru Cea mai Buna realizare tehnica, premiul Camerimage Golden Frog Award și premiul National Society of Film Critics Award pentru cea mai buna realizare cinematografica.

Dod Mantle a lucrat la trei filme DOGME 95 si la primele doua episoade ale serialului de televiziune britanic INSPECTORUL WALLANDER, pentru care a castigat Premiul British Academy Television Craft Award la sectiunea Imagine si lumini si a fost nominalizar la Premiile RTS Craft & Design Award la aceeasi categorie. Dod Mantle a fost primul care a folosti camera digitala Red One Digital intr-o productie TV.

Impreuna cu cei din echipa care a lucrat la DREDD el mai mai produs si DUPA 28 DE ZILE și ULTIMUL REGE AL SCOTIEI. Dod Mantle a lucrat recent la o serie de filme premiate cu Oscar si Bafta, precum 127 DE OREACVILA LEGIUNII A IX-A, și ultimul film al lui Ron Howard ECHIPA SPECIALA.


DESIGNER PRODUCTIE – MARK DIGBY

Cele mai recente proiecte ale lui Digby sunt RUSH, SA NU MA PARASESTI și VAGABONDUL MILIONAR, pentru care a fost nominalizat la Premiile Bafta, a castigat Premiul pentru excelenta in film de la Art Directors Guild și Premiul Evening Standard British Film Award pentru Cea mai buna realizare tehnica. VAGABONDUL MILIONAR este cel de-al treilea film la care Digby lucreaza cu Danny Boyle, după MILIOANE și DUPA 28 DE ZILE. Imediat dupa SA NU MA PARASESTI Mark s-a dus in Italia si Suedia unde a realizat AMERICANUL regizat de Anton Corbijn. Printre alte productii la care a lucrat Digby se numara:filmul lui Michael Winterbottom GENOVA; SPERANTA MOARE ULTIMA; DRUMUL SPRE GUANTANAMO, 24 HOUR PARTY PEOPLE și CODE 46; filmul lui Roger Michell THE MOTHER, și VIETILE SFINTILOR.

DESIGNER COSTUME – MICHAEL O’CONNOR

Michael O'Connor este un om creativ si versatil, ceea ce a facut ca el sa colaboreze cu unii dintre cei mai talentati regizori din industria filmului. Cel mai cunoscut film la care a lucrat el este pelicula lui Saul Dibb DUCESA, cu Keira Knightley, film ce i-a adus un premiu Oscar, un premiu Bafta si un Premiu din partea Costume Designers Guild Awards. El a mai lucrat si la ecranizarea regizata de Sarah Gavron a romanului BRICK LANE, la filmul lui Bharat Nalluri DOMNISOARA cu Amy Adams și Frances McDormand pentru Focus Features; și La mult premiatul ULTIMUL REGE AL SCOTIEI, pentru care Forest Whitaker a castigat un Premiu Oscar. Recent, el a lucrat la JANE EYRE pentru care a fost nominalizat la Premiile Oscar 2012, la Premiile Bafta si la Costume Designer Guild Awards.
In prezent creeaza costume pentru cel de-al doilea film regizat de Ralph Fiennes THE INVISIBLE WOMAN.

MUZICA – PAUL LEONARD-MORGAN

Paul Leonard-Morgan este un compozitor/producator/artist care are in palmares premii Bafta și Ivor Novello. Coloana sonora realizata de el pentru filmul luiNeil Burger DINCOLE DE LIMITE cu Bradley Cooper și Robert De Niro a fost nominalizata la prestigiosul premiu World Soundtrack Discovery Award in 2011.
Paul a fost nominalizat la Premiile BAFTA pentru coloana sonoara din drama cu spioni produsa de BBC, SPOOKS (MI5 in US).

Lucrand ca producator si muzician, Paul a colaborat cu numerosi alti artisti precum Snow Patrol, Belle & Sebastian, Craig Armstrong, Nada Surf, Mogwai, Joy Zipper și Isobel Campbell. Recent el al lucrat impreunca cu producatorul Mark “spike” Stent la noul album, mult asteptat, de altfel, al trupei No Doubt.
Paul a fost onorat de Comitetul Olipmic US si a fost ales sa compuna Imnul Echipei olimpice a Statelor Unite, care pana atunci fusese creat de John Williams.

CO-PRODUCATOR EXECUTIV – MICHAEL ELSON

Michael si-a inceput cariera la prima companie de film digital din Marea Britanie, The Computer Film Co, in perioada de inceput a filmului digital, in anul 1990. Ulterior, Michael a fost COO la The Moving Picture Company din 1998 to 2008. El a construit compania, aducand-o de la o mana de oameni la peste 650 de angajati, si o cifra de afaceri anuala de £50 milioane de lire sterline. Michael a fost responsabil pentru toate aspectele afacerii MPC si in 2007-2008 a pus bazele unui studio de film MPC, in Vancuver. Inainte de MPC, Elson a fost Producator VFX la Cinesite, și The Mill; și a condus propria sa companie de efecte speciale pentru TV, WingNut, producand si supervizand multe proiecte de televiziune.

Recent, Michael a infiintat un departament VFX la Prime Focus Films pentru a finaliza efectele VFX la DREDD, angajand peste 200 de oameni si infiintand prima afacere de transformare a folmelor 2D in productii Stereo 3D din Marea Britanie. Michael este partener fondator la Im Dreams, o companie de film independent infiintata impreuna cu regizorul Anand Tucker.

SUNET – GLENN FREEMANTLE

Unul dintre cei mai experimentati specialisti din Marea Britanie, cu peste 70 de filme la activ, Glenn Freemantle a inceput sa lucreze in propria sa camera, inca de la varsta de saisprezece ani. A invatat meserie pornind de la cel mai de jos nivel si a urcat in ierarhia industriei de film din Marea Britanie, astfel ca, de-a lungul a 30 de ani a lucrat la coloane sonore la filme de peste tot din lume si a lucrat cu cei mai buni oameni in domeniu.

Pe lista de filme la care a lucrat se numara: YENTL, LEGENDA, și BACKBEAT, to VIRUS DISTRUGATOR, RAZBOI INTERSTELAR și PLAJA, cele doua filme din seria Bridget Jones, PUR SI SIMPLU DRAGOSTE, V DE LA VENDETTA, DUPA 28 DE SAPTAMANI MAI TARZIU, SUNSHINE, BUSOLA DE AUR și VAGABONDUL MILIONAR. In prezent lucreaza la trei filme: QUARTET, TRANCE și GRAVITY.

Freemantle este cunoscut in lumea filmului pentru pasiunea sa, pentru creativitatea si inventivitatea sa , precum si pentru energia sa.

SUPERVIZOR VFX– JON THUM

Castigator al premiului Oscar, Jon Thum si-a inceput cariera ca animator 3D in Londra, inainte de a se muta la Sydney pentru a lucra la filme de lung metraj, pentru Dfilm. In calitate de compozitor si Supervizor VFX, el a castigat un Oscar pentru THE MATRIX. Jon a revenit in Marea Britanie in 1999 unde s-a alaturat celor de la CFC unde a supervizat lucrarile la faimosul MISIUNE IMPOSIBILA 2,precum si la pelicule PLAJA si LEGENDA CALARETULUI FARA CAP.

In 2002, Jon a reluat colaborarea cu Fratii Wachowski la THE MATRIX RELOADED, supervizand celebra scena a urmaririi pe autostrada. La compania Framestore, Jon a fost supervizor VFX Supervisor pentru filmele TROIA, CRONICILE DIN NARNIA: PRINTUL CASPIAN și 007: PARTEA LI DE CONSOLARE. De-a lungul carierei sale Jon a adunat foarte multa experienta pe platourile de filmare, intrucat el a fost acolo pentru majoritatea filmelor pe care le-a supervizat. Acum el lucreaza pentru Prime Focus.

PRODUCATORI PENTRU REBELLION – JASON și CHRIS KINGSLEY

Impreuna cu fratele sau mai tanar Chris, Jason Kingsley a infiintat Rebellion in 1991, in Oxford. Primul lor titlu ce a vazut lumina tiparului a for Alien vs. Predator in Atari Jaguar, in 1995, dar cei doi au devenit faimosi la finalul anilor 90 cu un joc pe calculator cu acelasi nume. Dupa ce au dezvoltat compania astfel ca aceasta a devenit unul dintre principalii dezvoltatori de jocuri pe calculator din Europa, in 2000 Jason a cumparat 2000 AD, care a publicat de-a lungul timpului povestile unor personaje celebre precum Judecatorul Dredd, Strontium Dog și luptatorii ABC. Primele beneficii ale acestei afaceri au venit in 2003, odata cu aparitia jocul lui pe calculator, Dredd vs. Death, ce il are in centru pe celebrul personaj Dredd si care a aparut in variante pentru PlayStation 2, Xbox, in timp ce Rogue Trooper, lansat in 2006 a fost cea mai de succes transformare a unei benzi desenate in joc pe calculator.

Portofoliul celor de la Rebellion a crescut considerabil odata cu achizitionarea Core Design de la Eidos, și a Strangelite de la Empire Interactive in 2006, urmate de Awesome Developments de la Ignition in primavara lui 2007. Jocuri precum cel din 2005 Sniper Elite a a intarit reputatia companiei, iar in 2010, Aliens vs. Predator a fost cel mai bine vandut joc al anului.

Firma si-a largit activitatea catre domeniul publicarii de romane in 2007 cand a infiintat Abaddon Books, dupa care a achizitonat Solaris, in 2009. Ultimul joc al celor de la Rebellion, Sniper Elite V2, a urcat in topul celor mai cautate jocuri si probabil va deveni unul dintre cele mai vandute jocuri ale acestui an.

Despre distribuție
Film - Dredd

Dredd

(2012)
Dredd 3D: Ultima judecată
6.8 667 voturi 69 păreri
jinglebells