Concurs

(1982)

Concurs

Poster Concurs Postere Concurs

Sinopsis Concurs

Mai mult

Un colectiv de funcționari publici care lucreză la aceeași instituție se decide să participe la un concurs turistic duminical. Funcționarilor li se alătură un necunoscut care cunoaște împrejurimile și-i ajută să se descurce. În timpul concursului, ei aud strigătul disperat după ajutor al unei femei, se întâlnesc cu un alai nupțial, dar nici unul dintre concurenți nu se abate din drum, căci grija lor cea mare este să respecte instrucțiunile, care spun că orice ignorare a…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4

Caseta tehnică

AKA

  • Contest
  • Orienteering
  • Orientation Course

Produs de

Casa de Filme 3

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 12 Ianuarie 2015 08:58
O parabolă metaforică cu un mesaj ermetic
Pastişă a "Călăuzei" (1979) lui Tarkovski, dar şi a "Croazierei" (1981) lui Mircea Daneliuc, filmul "Concurs" a fost realizat ca o satiră social-politică a vieţii în comunism, în care excesul de autoritarism, refuzul responsabilităţii, ipocrizia, laşitatea şi oportunismul deveniseră valorile morale acceptate de majoritatea oamenilor. Grupul de funcţionari care participă la acel concurs de orientare turistică printr-o pădure (care se transformă într-un labirint) încearcă de fapt să-şi găsească drumul spre o poziţie mai bună în societate, iar principala condiţie de a reuşi este să urmeze permanent semnele şi regulamentul impus de organizatori, deoarece ”orice abatere, cât de mică, de la regulament înseamnă moarte!”.

Filmul are o formă parabolico-metaforică, în care se conturează două tipuri de personaje contrastante: grupul docil… citeşte

13 10
Iulidesprefilme pe 09 Decembrie 2012 19:37
O peliculă foarte curajoasă având în vedere epoca în care a fost creată.
6 6
cautapigoagal pe 18 Ianuarie 2013 20:27
nu sunt prea multe de spus
Filmul reprezintă una dintre capodoperele epocii. Prin Concurs și Faleze de nisip Dan Pița a reușit să dea în numai câțiva ani un verdict definitiv al falimentului moral al comunismului, în particular, și al sistemelor ideologic-totalitare în general. Este unul din puținele filme românești care poate fi văzut oricând fără teama de a părea „vechi”.
5 9
mihaelatb pe 10 Octombrie 2010 21:36
Concurs este o acida prezentare a perioadei, care sub masca de binefacere ascundea ipocrizia sistemului. Claudiu Bleont intr-un rol de exceptie.
2 8
Vegetarian pe 26 Ianuarie 2014 10:38
Ştefan Iordache la 41 de ani are un contact sexual in padure cu Adriana Schiopu la 28 ani in rolul lui Lavinia . Sunt surprinsi de niste nuntasi ..

Padurile sunt locuri periculoase pt cei care traverseaza , locuiesc sau zboara pe deasupra padurilor = doi tineri ar fi fost gasiti morti in padure iarna de unul din personajele din filmu asta . Apoi mai este gasita parca o tanara decedata si filmul arata furia celui care a gasit cadavrul .

Raportul din 2013 al UNICEF: România are cei mai VIOLENŢI elevi cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani, dintre toate statele lumii civilizate. Practic, România se află pe primul loc într-un clasament ruşinos al violenţei în şcoli .
Privind secvente cu certurile adultilor din acest film facut de multi dintre parintii copiilor de azi se poate gasi o cauza pt faptul ca avem cei mai agresivi adolescenti din lume .… citeşte

2 12
Vegetarian pe 17 iulie 2016 20:15
Viata se scurge , in timp ce ne facem planuri . Ne irosim viata visand .
cosmin742000 pe 17 Noiembrie 2016 07:52
Un film romanesc foarte bun............................................................
1 4
balta67verde pe 21 Octombrie 2016 12:22
Merita sa fie vizionat
Un film bun, un film realist, un film curajos. Merita vazut.
1 4
lili22 pe 30 Ianuarie 2018 13:41
Acesta este unul din putinele filme bune facute in acel an, jucau multi actori de mare calibru, a rezistat in timp.
1 5
ILIE DANIEL pe 15 Iulie 2006 18:04
e o.k.
1 8
f77 pe 16 Octombrie 2022 22:12
O tâmpenie de film în care au jucat totusi actori grei, (IORDACHE, DINICA, MORARU), scene penibile de "copii batrani", care jucau la începutul filmului "baza", nu știu cum au acceptat sa joace într un asemenea film acru, aproape la fel de prost ca și "de ce trag clopotele Mitica", la fel actori de geniu care joaca un film pervers, din care nu înțelegi decât racnete, scandaluri,
0 2
Smrs pe 30 August 2022 15:32
Slab.
Dacă te iei după Cezărikă când decizi să vezi filmul acesta, te arunci în vizionare crezând că urmează să vezi un film de cel puțin un Oscar de film străin neacordat. România anilor comunismului era o Românie ciudată, iar acest lucru o reflectă cel mai bine partea artistică din acele vremuri, care poartă un stigmat atât la muzică cât și la nivel de film. Filmul este mai degrabă un „borhot cinematografic”, vorba lui Sherlock. Ok, poate fi observată ipocrizia sistemului, iar organizarea unui concurs o reliefează cel mai bine: o întrecere de dragul de a exista, fără o premiere reală, cu niște concurenți care mai mult se ajută între ei să termine toți proba decât să lupte unul contra celălalt și cu o decizie de câștigător care este negociată la masa șefilor în urma analizei comportamentului de la muncă a participanților dovedesc din plin… citeşte
0 2
sherlock1 pe 10 Mai 2022 18:00
Mai rar un film mai idiot, imposibil de urmărit: niște indivizi alergă bezmetic printr-o pădure, unu cade într-o baltă cu mătasea broaștei, altul cară după el o găină, țipete și urlete. Pița și Veroiu - în topul celor mai penibili regizori.
Bineînțeles, se vor găsi ”specialiști” care vor descoperi în mizeria asta virtuți inexistente: parabole, metafore, geniu scenaristic, regizoral și actoricesc.
Borhot cinematografic.

0 4
NISTOR TIBERIU pe 15 Aprilie 2004 15:23
TINE-TI TOT ASA .
0 13

Spune-ţi părerea despre Concurs

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Concurs
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells