Chirița în Iași

(1987)

Chirița în Iași

Poster Chirița în Iași Postere Chirița în Iași

Sinopsis Chirița în Iași

Infoiata Chirita urzeste mari planuri matrimoniale, fiindca "of, of ce suparare / de-a avea o fata mare!". Nemultumita de boiernasii care aspira la mana fiicelor ei, ea descinde in Iasi cu scopul de a le gasi pretendenti mai de soi. Incurcaturi, urmariri, travestiuri, lesinuri, pacaleli, invarteli, romante, serenade, un regal al trivialitatii dat drept umor si ironie.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3

Caseta tehnică

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 27 Iunie 2015 17:14
Moravuri feudale
Apărute la mijlocul secolului al XIX-lea din dorința de a emancipare culturală a românilor, comediile de moravuri ale lui Vasile Alecsandri au o valoare mai mult documentară decât una intrinsecă. Putem să râdem astăzi de pretențiile de femeie cultă a Chiriței sau de viclenia și lipsa de cultură a consortului ei, Bârzoi, dar aceasta nu ridică valoarea artistică a acestor creații literare.

Vorbind exclusiv de ”Chirița la Iași”, apreciez calitatea scenariului scris de Draga Olteanu-Matei care a preluat idei și moravuri din ”Sandu Napoilă ultra-retrogradul", ”Clevetici ultra-demagogul" și ”Ieșii în carnaval”, precum și muzica orientală ce a adaptat partiturile lui Alexandru Flechtenmacher.

Transpunerea farsei şi vodevilului în film este o acţiune complicată care necesită un talent deosebit, de aceea puţine adaptări… citeşte

8 1
balta67verde pe 25 Octombrie 2016 17:57
Continuare la fel de buna ca si primul film "Cucoana Chirita" . Actori excelenti. Foarte distractive sunt incercarile lui Tapalaga de a-l invata franceza pe Jean Constantin.
1 0
nicos pe 08 August 2010 22:45
cum vad filmul? eu n-am descoperit inca. abia mi-am facut cont aici :-??
1 8

Spune-ţi părerea despre Chirița în Iași

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
Liste cu Chirița în Iași
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells