Charleston

(2018)

Charleston

Poster Charleston Postere Charleston

Sinopsis Charleston

Charleston teaser

La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru are parte de un "cadou" cel puțin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni... mai mult sau mai puțin. "Charleston" este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, "format" din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Netflix
Un premiu şi 12 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

ICON production

Distribuitorul international

Versatile

Distribuit in Romania de

Kinosseur

Țara

Romania, Franta

Box office Charleston

Weekend premieră (04.06.2018)
  • Loc 11
  • Spectatori 3.207
  • Încasări (RON) 32.201,00
Total
  • Spectatori 10.102
  • Încasări (RON) 88.623,37
  • Încasări (USD) 22.192,85

Părerea criticului

StefanDo pe 07 August 2017 22:21
Sunt câteva idei care îi macină pe regizorii şi producătorii români. Mai întâi, că românilor nu le plac filmele româneşti. Apoi, că fără nişte premii importante promovarea şi distribuirea unui film în ţară este sabotată din faşă. Deşi există excepţii care contrazic categoric regula (Două lozuri este una dintre ele), o selecţie la un festival de categorie A pare să aibă o importanţă covârşitoare. Noi credem că lui Charleston, debutul în lungmetraj al Andrei Creţulescu proiectat luni în competiţia festivalului de la Locarno, această selecţie mai mult îi strică decât îi ajută. Iată mai jos atuurile filmului şi de ce ar putea fi el atractiv pentru public.

Şerban Pavlu îl interpretează pe Alexandru, un bărbat care îşi îneacă în alcool şi violenţă durerea provocată de moartea recentă a soţiei, Ioana (Ana Ularu),… citeşte

4 2
Sylvester77 pe 29 noiembrie 2018 00:11
Alte nume nu gasesc astia decat la filme celebre? Au scenariu de kkt, macar numele sa atraga mustele, inspirata alegere.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ciupercutzavesela pe 10 Iunie 2018 22:49
o surpriza delicioasa
De regula, inainte de a merge sa vad un film, caut macar un trailer, vad carui gen ii apartine. Daca intri in sala sperand ca va incepe o comedie usoara cu arme si masini care se rastoarna, ai gresit filmul. Umorul lui nu e pentru orice gust, e totusi o comedie neagra.
Mi-a placut teribil bijuteria asta, actorii sunt prezenti, dialogurile, delicioase, iar coloana sonora de exceptie imi suna pe fundal in timp ce scriu probabil prima parere despre un film.

4 4
Kul pe 24 decembrie 2018 13:21
:)
Tudor-Cristian pe 17 Iunie 2018 20:43
Dincolo de aparenţe
Nu e neapărat un film "altfel", dar este un film aparte, despre care poți spune că aparține curentului filmului românesc din ultimii ani, ca stil. Scenariul nu e elementul central, de altfel povestea pare neverosimilă, însă ceea ce transmite, substraturile şi simbolistica sunt mult mai importante.

E multă lumină ceţoasă, mister în peliculă şi o muzică pe fundal, la limita dintre interesant şi inedit. Şerban Pavlu face din nou un rol excepțional, şi datorită lui, as zice, filmul se ridică dintr-o zonă ușor statică, din care transmiterea de emoții evoluează încet, dar tot mai alert până la sfârșitul filmului. Între doi bărbați, două persoane, aparent opuse, în care unul apare ca dur, direct, abrupt, hârsit iar altul sensibil, delicat, aproape feminizat, te aștepți să nu existe linie de comunicare profundă, dar totuși comunicarea nu… citeşte

4 6
Sylvester77 pe 29 noiembrie 2018 00:12
Mda. O alta mizerie, ca mai toate din ultimii ani.
Tudor-Cristian pe 29 noiembrie 2018 11:29
Nici vorbă, mai ușor cu etichetele astea răutăcioase. Se fac filme bune şi foarte bune în ultimii ani, trebuie doar să înțelegi, să guști, nu să le bagi pe toate în aceeași oală, trebuie să ai răbdare şi deschidere în domeniul ăsta, nu înțepături, jigniri şi scuipături nejustificate.
mihai_papuzu pe 03 Iunie 2018 08:45
Altă mizerie românească, cu actori luați din reclamele la Olx, care te lasă cu un gust amar după ce vezi filmul. Momente fără rost, fără logică, un subiect foarte puțin credibil si 2 pămpălăi pe post de actori. De asta nu se duce nimeni la cinema să mai vadă filme românești. Pentru că,așa cum ar spune americanii" They suck".
4 15
Crynick pe 4 iunie 2018 13:52
nu vrea nimeni ca oameni prosti sa mearga sa vada astfel de filme.de exemplu nu mi-as dori sa stau in aceeasi sala de cinema cu tine si sa vad charleston.
Tudor-Cristian pe 10 iunie 2018 09:46
Altă părere mizerabilă, altă negare a ceea nu e înțeles, cu pretenție de fițe. S-a umplut spațiul virtual de frustrați, de neterminați, de analfabeți şi limitați, care vin să polueze cu manelismele lor. Câte palme ai merita, până ţi s-ar înroși fata, până te-ar ustura.Eu şi alţii ca tine care ne fac rău la toţi.
kasmyn pe 01 Decembrie 2018 21:58
film bun
e bun mi-a placut o idee stralucita de film -atunci cand iti moare nevasta si apare amantul!!ALT FILM FACUT DE ROMANI PENTRU PUBLICUL OCCIDENTAL!!FELICITARI HBO PENTRU DIFUZARE PE 1 DECEMBRIE 2018- LA 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE!!
3 1
777L pe 12 Februarie 2019 11:13
Plusuri:
- Serban Pavlu
- muzica excelentă (parcă prea nepotrivită pentru genul ăsta de film)
Minusuri:
- hai să adunăm cativa oameni din echipa Umbre si sa facem un film cu ei.
- inceputul e promitator, continuarea cam trasa de par, isi revine inspre final, asta daca ai rabdare pana la final.
- Boguta zici ca acuma joaca prima oara intr-un film, foarte slaba interpretarea.
- mult prea lung, prea multe cadre pe autostrada...
- rolul amantului, creat prost, putin credibil, la fel de putin credibila si asocierea celor doua personaje. Poate daca ritmul filmului ar fi fost altul, ar fi mers.

2 0
mirodoni pe 10 Iunie 2018 12:55
„Charleston” - un film altfel, regizat de Andrei Crețulescu
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1725699#post1725699

Filmul „Charleston”, debutul în lungmetraj al lui Andrei Crețulescu, începe tare, mă refer la sonor, dar și bine. Tot la coloana sonoră mă refer. O muzică străină de un film românesc, încât nu mă dumiream dacă a început filmul la care mă dusesem, sau era tot spotul de promovare al filmelor viitoare. Titlul a apărut mult mai târziu.

În pregeneric, o persoană de sex opus, filmată discret, adică de la distanță, vorbește precipitat la mobil în timp ce achită consumația lăsând o bancnotă sub o ceașcă pe o masă la o „terasă” pe trotuar, lucru nefiresc pentru români. Mă refer la bancnota lăsată sub ceașcă.

Grăbită, dă colțul, la propriu și la figurat,… citeşte

2 1
eduard_stratan pe 12 Martie 2020 21:50
Cred ca am facut cancer la plamani doar uitandu-ma la acest film !
1 0
sabinalin pe 02 Decembrie 2018 21:45
Inainte de a vedea primul lung al lui Andrei Cretulescu i-am vizionat cele trei scurte din trilogia violenta cu Vasluianu, Pavlu si Boguta, cel mai bun din cele trei mi s-a parut "Kowalski" cu doua mici bijuterii interpretative marca Vasluianu si Pavlu, cel mai sec e "Ramona" chiar daca a fost premiat la Cannes, razbunare si cam atat, ultrafeministele or fi geloase, sa trecem acum la filmul de fata al domnului Cretulescu, fostul critic de film continua cu succes o foarte promitatoare cariera profesionala, un debut foarte bun in lungmetraj , un film tusant cu doua personaje atasante, nu poti trece niciodata singur peste momentele de cumpana ale vietii, trebuie sa te ajute cineva sa depasesti, sa mergi mai departe chiar daca rana nu se va inchide definitiv niciodata, doi barbati cat se poate de diferiti si o femeie care-i "lasa pe amandoi ca niste prosti", Ana Ularu un pic mai mult pe… citeşte
1 2
Ghemot pe 06 Decembrie 2018 22:30
Un film care m-a încântat! Poate că nu merită chiar nota 9, dar văzând trendul ascendent al filmelor românești din ultima perioadă, nu puteam să-i dau mai puțin.
1 3
EUGEN.VIDEO pe 28 Noiembrie 2017 10:14
.......................
Titlul este deja folosit. Film romanesc 2017...deja plecat cu stangu'....Eu nu inteleg de unde vin '' regizorii'' astia! Dupa ce ca este un film de 2 lei ca scenariu...este filmat si aiurea ...de multe ori cu o sigura camera ( sa ne lase cu trend-ul asta ieftin!) ...parca era filmat de mine... si nu intelegeam mai nimic din ce spuneau!! Coloana sonora varza! Pacat de actori. Toti buni!
1 6
user-61ae8cc9379d3 pe 25 Februarie 2023 21:39
Penibil !!! De neînteles ! poate doar o arta abstracta pe care o intelege doar regizorul si actorii (probabil) - altfel - un film cu o actiune care se petrece intre 2 actori si cam atat :-|
0 0
AdriAdrianna98 pe 18 Aprilie 2021 16:27
Ideea e interesantă și inovativă dar puțin credibilă totuși....sau?
Cei 2 actori din rolurile principale au fost un deliciu, o chimie foarte interesantă și o interpretare foarte bună, mai ales din partea lui Radu Iacoban. Pentru Șerban Pavlu e pur și simplu genul de rol care îl prinde cel mai bine.
Și pe mine m-au deranjat cum a menționat cineva cadrele prea lungi de pe autostradă,însă nu mi s-a părut neapărat lungit inutil. Mi-a plăcut scena cu mersul acasă la familia ei :))
Scenele de final foarte reușite, deși parcursul devine la un moment dat ușor monoton, finalul a salvat tot filmul.

0 0
marsika pe 04 Ianuarie 2019 23:19
Inutil... Nu pierdeți 2h din viață pentru vizionarea acestui film. Nu merită...
0 0
carmen_angelus_romila pe 03 Decembrie 2018 13:04
Cu un debut regizoral de lung metraj, Andrei Crețulescu, dar si cu o prestatie dura, caracteristica actorului Serban Pavlu, drama romaneasca "Charleston", realizata destul de bine, intr-un stil sarcastic debordant, poate intra in categoria filmelor placute si abordante...!
0 2

Spune-ţi părerea despre Charleston

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Charleston
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells