Barabbas

(1961)

Barabba

Poster Barabbas Postere Barabbas

Sinopsis Barabbas

Mai mult

Aceasta este povestea fictiva a lui BARABBAS, bazata pe fascinantul pasaj din Noul Testament in care Pilat din Pont intreaba poporul din Ierusalim pe cine vor sa elibereze - pe Iisus din Nazareth sau pe Barabbas (castigator a doua premii Oscar - Anthony Quinn), un hot si criminal - lumea a strigat numele lui Barabbas. Si atunci el a fost eliberat, evenimentul avea sa-l marcheze pe Barabbas pentru tot restul vietii sale. Dupa ce-si vede fosta iubita, Rachel, omorata cu pietre pentru credinta sa in…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Narcis_1976
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9

Caseta tehnică

Produs de

Dino de Laurentiis Cinematografica

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Dino de Laurentiis Cinematografica

Țara

Italia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alex_il_fenomeno pe 24 Aprilie 2012 17:49
o productie cu adevarat spectaculoasa , un film care merita urmarit in preajma Sfintelor Sarbatori de Paste , intrucat ne prezinta o figura destul de pomenita in Biblie si nu numai , si anume Barabbas , interpretat remarcabil de Anthony Quinn , care de altfel este si capul de afis al distributiei . Povestea , pe cat de ampla este in subiect si in timp , reuseste sa fie captivanta pe toata durata ei , prin atat de multe rasturnari de situatie , momente incantatoare si nu numai ! de urmarit cu mare placere , pentru ca merita vazut !
2 0
cosmin_kedii pe 21 August 2013 10:31
Anthony Quinn în rolul principal oferă o mulțime de adâncime, Vittorio Gassman și Jack Palance în roluri secundare sunt surprize foarte bune. Nu este un film mare, sigur, dar nu este nerezonabil să sugerez că acesta este un film frumos în genul.
1 0
sabinalin pe 28 Aprilie 2022 23:11
Din Noul Testament stim cum s-a intamplat: au avut de ales intre Fiul lui Dumnezeu si un talhar care fusese intemnitat pentru rebeliune si crima. Influentati de conducatorii lor, carora le era teama ca isi vor pierde privilegiile, l-au ales pe Barabbas pe care Pilat l-a eliberat ulterior respectandu-le optiunea. Si acum vine marea intrebare: ce s-a ales de Barabbas dupa ce a fost eliberat? Laureat cu premiul Nobel pentru literatura in 1951, scriitorul suedez Par Lagerkvist a publicat cu un an inainte un roman in care incearca sa configureze destinul celui mai celebru talhar din istorie. In fapt Barabbas e un simbol al intregii umanitati, cu totii suntem vinovati pentru pacat si nu ne putem salva prin propriile noastre lucrari asa cum a incercat s-o faca talharul rebel. Putem depinde doar de Fiul lui Dumnezeu pentru a ne indeparta povara pacatului astfel incat sa putem fi eliberati de… citeşte
0 0
morfil pe 21 Martie 2019 13:07
Un film dur care arată viața sălbatică de acum 2 milenii și care încă păstrează un mesaj puternic după aproape 60 de ani.

Quinn interpretează feroce rolul lui Barabbas. Cu greu se putea găsi cineva mai credibil.

Finalul este șocant și de neuitat. Romanii erau într-adevăr mai barbari decît barbarii.

Din toate replicile, una singură, a lui Sahak, mi-a rămas în minte:

"Credeți că toate lucrurile de pe pământ și din cer au fost făcute pentru nici un alt motiv cu excepția faptului că ar trebui să mâncăm și să facem bani, să facem copii și să ucidem și să murim?"

0 0

Spune-ţi părerea despre Barabbas

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Barabbas
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells