Anklaget

(2005)

Anklaget

Poster Anklaget Poster Anklaget

Sinopsis Anklaget

Mai mult

Henrik și Nina au o viață aparent liniștită de familie. Singura lor problemă vine din partea fiicei de 14 ani, Stine, care de câteva zile refuză să comunice cu părinții săi. Într-o zi, Henrik e anunțat că fiica sa îl acuză de abuz sexual, și pentru siguranța ei e luată din sânul familiei și dusă la un cămin social. Ancheta scoate la iveală faptul că Stine nu poate face diferența dintre minciună și adevăr, iar Henrik e achitat și viața familiei pare a reintra pe făgașul…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: margott
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
margott pe 30 Ianuarie 2013 13:13
O drama menita sa puna semne de intrebare despre increderea pe care o atribuim celor de langa noi : trebuie sa fie absoluta ? Sau sa ne oprim din cand in cand din goana noastra pentru traiul zilei de maine si sa reflectam la consistenta/inconsistenta relatiilor cu cei care ne sunt alaturi ? Nu stiu cat e de normala reactia Ninei de a-si crede sotul in defavoarea fiicei, si totusi... O femeie care nu pune niciun moment la indoiala sinceritatea sotului, care accepta tacit refuzul sistematic al copilei de a-si exterioriza sentimentele si care se ascunde in spatele frazei : "am lipsit de acasa" poate fi considerata cel putin pe jumatate vinovata de situatia prezentata in film. Actorii, in special Troels Lyby, joaca perfect.

Apropo, regizorul lui Anklaget e Jacob Thuesen, pe pagina lui nu e trecut acest film.

1 1
Kanessa pe 19 februarie 2014 20:03
De acord cu margott...filmul mie mi-a placut.Incep sa devin un fan al filmelor scandinave. Filmul pastreaza caracteristicile cinematografiei nordice - concentrat, contondent, dur, direct - fara imagini de prisos sau tempouri lipsa, echidistant si rece. Nu ma asteptam la finalul ales de regizor, sau schimbarea sa fie atat de abrupta. Filmul este inca o dovada a fragilitatii si greutatii relatiei parinte - copil. Nu as vrea sa fiu pus vreodata sa aleg sa am incredere intre propriul copil sau persoana de langa mine. Actorii joaca desavarsit roluri nu tocmai usoare avand in vedere paleta de sentimente pe care trebuie sa o parcurga de la inceput si pana la sfarsit. Per total un film foarte bun - o piatra pretioasa foarte bine ascunsa...Dupa Anklaget cred ca voi viziona Festen :)

Spune-ţi părerea despre Anklaget

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells