Articole 2012

(2009)

2012

Despre distribuție

JOHN CUSACK (Jackson Curtis) a încheiat recent filmările la Hot Tub Time Machine sub egida MGM și a propriei sale companii New Crime Productions, pe care a înființat-o în 1997. Filmul va fi lansat pe 19 martie 2010. A încheiat, de asemenea, producția filmelor The Factory și Shanghai.

Cusack a captat pentru prima oară atenția publicului într-un număr de filme clasice ale anilor ’80, cum ar fi The Sure Thing, Say Anything și Sixteen Candles.
Actorul a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film artistic – comedie sau muzical, pentru rolul său din High Fidelity, film care s-a bazat pe romanul cu același nume al lui Nick Hornby. Pe lângă faptul că a fost protagonistul filmului, Cusack a fost și co-producător și co-scenarist împreună cu Steve Pink și D.V. DeVincentis. Pentru rolul său din Being John Malkovich, actorul a câștigat o nominalizare pentru cel mai bun actor la premiul Independent Spirit. În același an, a fost protagonistul filmului Cradle Will Rock, al cărui scenarist și regizor a fost Tim Robbins.

Alte roluri ale sale pe marele ecran includ comedia neagră a lui Harold Ramis The Ice Harvest, Pushing Tin, Runaway Jury, Identity; The Thin Red Line, Grosse Pointe Blank, Con Air, Midnight in Garden of Good and Evil,; City Hall, Bullets Over Broadway; The Road to Wellville, True Colors, Broadcast News, Stand by Me, The Grifters, Adaptation, Eight Men Out și Better Off Dead. Cusack a fost, de asemenea, protagonist în mai multe comedii romantice, inclusiv în Serendipity și America’s Sweethearts.

Cusack a captat pentru prima oară atenția publicului o dată cu o serie de filme clasice din anii ’80, cum ar fi The Sure Thing, Say Anything și Sixteen Candles.

Chiwetel Ejiofor (Adrian Helmsley) filmează în momentul de față în producția lui Phillip Noyce Salt împreună cu Angelina Jolie și Liev Schreiber.
Cele mai recente filme ale lui includ Endgame, American Gangster al lui Ridley Scott și Talk to Me, pentru care a câștigat un premiu Independent Spirit la categoria cel mai bun actor dintr-un rol secundar, Redbelt, Kinky Boots, Four Brothers, Inside Man și Children of Men, nominalizat la premiul Academiei.
Printre aparițiile lui Ejiofor în filme de televiziune se numără The Canterbury Tale - the Knight’s Tale, sau Tsunami: The Aftermath, care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur precum și un premiu NAACP Image, pentru rolul său alături de Toni Collette și Tim Roth.

AMANDA PEET (Kate Curtis) este o actriță de film desăvârșită și cu talente multiple, care este bine cunoscută pentru diferitele sale roluri în comedii romantice, drame și thrillere. Cel mai recent a fost văzută în X Files: I Want to Believe. Peet a încheiat recent filmările la Gulliver’s Travels.

Numeroasele sale realizări în cinematografie includ thrillerul nominalizat la Oscar®, Syriana. În 2005, Peet a fost protagonistă, alături de Ashton Kutcher, în A Lot Like Love. “Melinda and Melinda”; The Whole Nine Yards și urmarea sa The Whole Ten Yards; Something’s Gotta Give și thrillerul Identity, în care Peet a fost protagonistă alături de John Cusack și Ray Liotta în 2003. În 2002, Peet a putut fi urmărită în High Crimes și Changing Lanes
Originară din New York, Peet a absolvit Universitatea Columbia cu diplomă în Istoria americană. Pe timpul studenției, ea a studiat actoria cu Uta Hagen, lucru care a determinat-o în cele din urmă să își facă din actorie o carieră.

OLIVER PLATT (Carl Anheuser) s-a bucurat de succes în film, televiziune și pe scenă. Cel mai recent, Platt a apărut în Frost / Nixon al lui Ron Howard vizavi de Frank Langella, Kevin Bacon și Sam Rockwell și în comedia lui Harold Ramis Year One vizavi de Jack Black și Michael Cera. În viitor el va putea fi urmărit, alături de Catherine Keener, în Please Give, de Nicole Holofcener.

Thandie Newton (Laura Wilson) a putut fi recent urmărită în W de Oliver Stone alături de Josh Brolin, unde a interpretat-o pe Secretarul de Stat Condoleeza Rice, și în RocknRolla de Guy Ritchie cu Gerard Butler și Tom Wilkinson.

Interpretarea lui Newton a fost apreciată în cel mai bun film al anului 2006, câștigător al premiului Academiei, Crash, pentru care a primit atât premiul SAG (alături de întreaga distribuție a filmului) cât și premiul BAFTA (cea mai bună actriță în rol secundar).

Printre alte creații ale sale se numără rolurile din Norbit, Gridlock’d, Besieged de Bernardo Bertolucci, The Pursuit of Happyness, The Truth About Charlie, Mission Impossible 2 și Beloved de Jonathan Demme.

În iunie 2009, Newton a predat la Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls (Academia de Conducere pentru Fete a lui Oprah Winfrey) (OWLAG) din Africa de Sud, în cursul Săptămânii Arte & Cultură, care are ca scop îmbogățirea vieții studenților printr-un schimb internațional de creație și experiență culturală. Acest curs le ajută pe tinerele fete să performeze în peste 12 genuri de artă, de la gătit și sculptură și până la povestire, sau dans.

Danny Glover (Președintele Thomas Wilson) joacă în momentul de față în Death at a Funeral de Neil LaBute.
Glover este o prezență de prestigiu pe ecrane, pe scenă și în televiziune în ultimii peste 25 de ani. Creațiile sale cinematografice sunt extrem de diverse, la franșiza de mare succes Lethal Weapon, la filme independente mai mici, inclusiv To Sleep with Anger, al cărui producător executiv a fost și care i-a asigurat actorului premiul Independent Spirit pentru Cel mai bun Actor, Bopha!, Manderlay, Missing in American, sau ecranizarea piesei lui Athol Fugard Boesman and Lena.

Glover a câștigat un premiu Cable ACE, un premiu Image și o nominalizare Emmy pentru performanța sa din filmul HBO Mandela. Actorul a mai primit nominalizări la Emmy și pentru prestațiile sale din Lonesome Dove și filmul de televiziune Freedom Song.

În 2004, Glover este co-fondator al Louverture Films, LLC, un fond dedicat dezvoltării și producerii de filme de relevanță istorică, cu scop social, valoare comercială și integritate artistică. El și-a câștigat, de asemenea, respectul pentru vasta sa activitate în slujba comunității și eforturile sale filantropice. În momentul de față, Glover este ambasador UNICEF și, ca recunoaștere pentru activitatea în serviciul public, el a fost onorat în 2002 cu premiul Marian Anderson, în 2003 cu premiul președintelui NAACP și în 2004, cu premiul BET pentru întreaga sa activitate.

Pe lângă 2012, Woody Harrelson (Charlie Frost) poate fi urmărit în momentul de față în Zombieland co-protagonist cu Jesse Eisenberg în rolul directorului Ruben Fleischer.

Portretul aclamat de critică al lui Larry Flynt, interpretat de Harrleson în The People vs. Larry Flynt al lui Milos Forman, i-a adus nominalizări la premiul Academiei pentru Cel mai bun actor, Golden Globe și Screen Actors Guild. Alte puncte de reper importante din cariera cinematografică a lui Harrleson includ Seven Pounds, The Grand, Semi-Pro, Transiberian, North Country, The Battle in Seattle, Play it to the Bone, The Thin Red Line, The Hi-Lo Country, Ed TV, Wag the Dog, Welcome to Sarajevo, Kingpin, Natural Born Killers, Indecent Proposal, White Men Can’t Jump, After the Sunset, North Country, A Prairie Home Companion, A Scanner Darkly, și laureatul premiului Academiei No Country for Old Men.

Harrelson a câștigat pentru prima oară simpatia a milioane de spectatori ca membru al distribuției serialului comic de succes al NBC, Cheers. Pentru prestația sa, el a câștigat un Emmy în 1988 și a fost nominalizat de încă patru ori în cursul celor opt ani în care a rulat serialul.
Actorul și-a combinat activismul în probleme de mediu cu eforturile din cinematografie în producția lui Ron Mann Go Further, un documentar de călătorii care îl urmărește pe Woody și prietenii acestuia de-a lungul unei excursii cu bicicleta pe autostrada ce străjuiește Coasta Pacificului, de la Seattle la Santa Barbara.

Despre efectele vizuale Despre echipa de producție
jinglebells