Azul oscuro casi negro

(2006)

Albastru închis aproape negru

Poster Azul oscuro casi negro Poster Azul oscuro casi negro

Sinopsis Azul oscuro casi negro

Mai mult
Azul oscuro casi negro "DarkBlue AlmostBlack" ("Albastruinchis AproapeNegru") este o stare de spirit, un viitor nesigur, o culoare pe care nu o recunoastem tot timpul si care variaza in functie de lumina, mediu si stare.

Dupa ce tatal sau sufera un atac cerebral, Jorge este obligat sa-i preia slujba. El si-a petrecut ultimii ani muncind din greu, ingrijindu-si tatal si terminandu-si studiile la colegiu, dar acum vrea sa reuseasca de unul singur. Prin fratele sau, Antonio ajunge sa o cunoasca pe Paula, o femeie cu care dezvolta o relatie…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

AKA

  • Dark Blue Almost Black

Produs de

Tesela Producciones Cinematogr

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

A-Film Distribution

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Spania

Site oficial

Azul oscuro casi negro

Taguri

Box office Azul oscuro casi negro

Weekend premieră (08.10.2007)
  • Loc 16
  • Spectatori 216
  • Încasări (RON) 3.737,00
Total
  • Spectatori 1.276
  • Încasări (RON) 13.506,50
  • Încasări (USD) 5.747,67

Părerea criticului

StefanDo pe 18 Martie 2009 17:48
AzulOscuroCasiNegro
Traseul lui Albastru inchis aproape negru de-acasa pana la a ajunge unul dintre cele doua filme spaniole din cinematografele noastre a fost unul destul de lung (a durat aproape un an) si deloc obscur: premiul publicului la TIFF, trei premii Goya si trofeul Label Europe Cinemas la Venetia (in ordine invers cronologica). Unul dintre cele mai apreciate titluri iberice ale anului, AIAN este un film de debut, regizat de (pana acum) necunoscutul Daniel Sanchez Arevalo. Dupa o serie de scurte cu titluri tehnice (Fisica II, Profilaxis etc), Arevalo devine poetic, entuziasmant si induiosator cu Azul oscuro casi nero, in care se dezlantuie si ne dezlantuie cu o vioiciune contagioasa. Cu un scenariu bezmetic scris de acelasi „nou Almodovar” (eticheta i-a fost urgent aplicata regizorului), "Albastru inchis aproape negru" e un film colorat, deloc "inchis", ci luminos si plin de optimism. Film… citeşte
0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
not.Who.you.think pe 30 Iunie 2010 02:36
Captivant, inteesant, usor amuzant si usor dramatic, prestatie buna a distributiei. Totusi scenariul este punctul forte al filmului. Daniel Sánchez Arévalo scrie si regizeaza foarte bine si evolueaza. Azul casi negro este un film foarte bun iar urmatorul este un must-see si anume Gordos. Recomand ambele!
2 0
El_KaPpa pe 01 Iunie 2020 19:29
7,0/10
In general nu prea imi plac filmele care aglomereaza prea multe teme mai ales atunci cand au multe momente neverosimile in desfasurare, dar in cazul de fata m-a prins atat prin faptul ca toate personajele intampina niste probleme reale, pe care le poti regasi in viata de zi cu zi, cat si cu umorul albastru inchis aproape negru, asa cum o spune si titlul, prin care ne sunt redate.
0 0
mihaelatb pe 26 Ianuarie 2020 21:59
da, relatiile familiale sunt tema favorita a regizorului. discutiile, certurile, secretele de familie, bine ingropate,toate sunt sub lupa lui Arévalo. Prezinta cazuri oarecum marginale. Imposibilitatea de a-ti gasi o slujba, o iubita , alaturi de care sa nu te simti ca o haina veche. Povestea unei familii in care fratele mai mic este nevoit sa preia slujb a tatalui, pentru a putea supravietui si pentru a-si intretine tatal, paralizat, iar fratele mai mare mai are putin si vine din strainatate ( este la inchisoare unde-si ispaseste ultimele saptamani dintr-o condamnare). Antonio de la Torre confirma premiul Goya primit ( actor in rol secundar). Chiar daca este mai slab decat Gordos, filmul merita totusi vizionat.
0 0
margott pe 30 Noiembrie 2012 13:21
Un film care imbina perfect drama cu comedia, o poveste atipica si in acelasi timp cu accente de realism : fiecare personaj se zbate in felul sau unic sa supravietuiasca. Paula, o puscariasa ce-si doreste un copil pentru a scapa de persecutiile la care e supusa de "tovarasele" ei, Jorge, un tanar in cautarea unui loc de munca potrivit, nevoit sa-si ingrijeasca in acelasi timp tatal paralizat, Antonio, fratele lui abia iesit din puscarie, Ana, vecina pe care a iubit-o dintotdeauna, Israel, prietenul care se confrunta cu propriile dileme (e sau nu homosexual ?), toti acestia alcatuiesc o paleta interesanta de personaje. O lume pestrita, cum mai ales in filmele spaniole poti vedea. O mentiune speciala pentru Israel, cel mai simpatic personaj si cel responsabil cu partea umoristica.
0 0

Spune-ţi părerea despre Azul oscuro casi negro

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells