8.6 / 10
16 voturi
Poza Ion Anestin
Data naşterii: 1941 · Data decesului: 1989

Biografie

Ion "Nuni" Anestin a fost fiul lui Ion Valentin Anestin, grafician și caricaturist de renume care a trăit între anii 1900 și 1963.

Ion Anestin a fost căsătorit cu văduva Iulia Vraca, fosta soție a maestrului George Vraca. La aproximativ un an de la moartea soției sale Iulia, Nuni a părăsit și el lumea noastră, din cauza unui cancer laringian.

A contribuit la această pagină: Deceoare Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Filmografie - comentariul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
STEFAN BRANDES pe 01 Martie 2008 17:23
A fost sotul Iuliei Vraca, ultima sotie a marelui actor George Vraca. L-am cunoscut in 1980 prin intermediul colegei mele Daniela Baiesu...Nuni Anestin era fiul unui celebru caricaturist interbelic de la care moºtenise ºi el acelaºi talent. În etapa anilor 70-80, Nuni jucase în multe filme româneºti interpretând preponderent roluri de kileri, fiindcã avea faþa brãzdatã de numeroase cicatrici…
Vizitele lui Nuni in caminul studentesc de pe strada Frumoasa nr.11, erau pentru noi cei tineri o adevãratã plãcere fiindcã aflam tot felul de cancanuri ºi ne povestea întâmplãri cu personaje mondene sau despre anii pe care-i petrecuse în puºcãriile comuniste. În tinereþe, pe când era student la teatru, bãtuse ºi rãnise grav un negru iar regimul popular l-a pedepsit cu ani grei de puºcãrie pentru rasism, ceea ce l-a pus dupã eliberarea din penitenciar în… citeşte

2 0
BiolanLiviu pe 18 Octombrie 2020 20:18
Unul dintre actoríí mei preferați. Păcat că s-a stins așa de timpuríu și nu a fost utilizat mai des în roluri principale în filme de-a lungul viețíí ! Singurul lui rol de protagonist a fost ,din păcate, doar în filmul "Convoiul", al lui Mircea Moldovan.
0 0
balta67verde pe 20 Decembrie 2018 16:19
Un actor excelent ! Rolurile de criminal, talhar sau legionar, i se potrivea perfect.
0 0

Spune-ţi părerea despre Ion Anestin

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells