Recomandări TV. De la sexploatation, la filme de acțiune și un clasic cu Anouk Aimée

de Gloria Sauciuc în 4 Feb 2019
Cele mai bune filme programate pe micul ecran de luni până duminică

Ziua de luni este a Recomandărilor TV, așa că am selectat cele mai interesante titluri din oferta canalelor de la noi, pe care le prezentăm mai jos. Vă invităm, totodată, să „răsfoiți” rubricile din program dedicate filmelor și, respectiv, serialelor.

Acțiune/SF. Dredd 3D: Ultima judecată (2012)
Luni, 4 februarie, ora 22:15, PRO TV

Cândva în viitor, Mega City One adăposteşte 800 de milioane de oameni, iar siguranţa este menţinută de Judecători, poliţişti ultra-înarmaţi care îndeplinesc triplul statut de judecător, juriu şi călău. Îl vom vedea pe cel mai bun dintre Judecători, pe Dredd, înfruntând-o pe letala Ma-Ma (Lena Headey, foto colaj), o traficantă de droguri care vrea să subjuge oraşul cu un nou drog revoluţionar.

Film exploitation. Revenge/Revanșa (2017)
Marţi, 5 februarie, ora 22:00, FILMCAFE

 „Tot ce-ţi trebuie pentru un film este o fată şi o armă” („Tout ce dont vous avez besoin pour faire un film, c'est d'une fille et d'un flingue”), spunea cineastul Jean-Luc Godard iar Revanşa, debutul în lungmetraj al regizoarei franceze Coralie Fargeat, o dovedeşte cu prisosinţă. Atitudinea narativă a regizoarei nu e deloc detaşată. Camera este intruzivă, reluând încălcarea spaţiului personal al protagonistei, aşa cum o fac bărbaţii din film iar morala producției are conotații feministe. Revenge e conceput şi filmat într-o cheie estetică surprinzătoare, conturând categoric decizia regizoarei de a face un film „cu stil”. Compoziţiile plastice atent lucrate, prelucrările de imagine şi comentariul muzical sunt atuurile filmului. În pofida unui plot schematic, dar cu o miză bine conturată, filmul este o reușită. Regizoarea e capabilă să susţină în prima parte a filmului tensiune erotică apoi continuă cu un suspense autentic. Brutalitatea manifestată față de sexul frumos e declanșatorul acțiunii.

Dramă biografică. Brexit: The Uncivil War (2019)
Miercuri, 6 februarie, ora 20:00, HBO

 Benedict Cumberbatch interpretează rolul principal în această dramă actuală și captivantă despre ce s-a întâmplat în culisele campaniei referendumului pentru Brexit. Filmul prezintă campania din perspectiva unor strategi, în mare parte necunoscuți, din ambele tabere, care plănuiesc să obțină avantajul, totul în timp ce au de-a face cu politicieni care-și doresc să fie în lumina reflectoarelor și finanțatori controversați. Într-o perioadă în care revelațiile explozive despre exploatarea datelor personale, efectul corosiv al știrilor false și publicitatea făcută prin intermediul rețelele de socializare se află în fruntea știrilor, filmul explorează felul în care tehnicile campaniilor moderne bazate pe date contribuie la una dintre cele mai neașteptate, intense și controverse decizii din istoria politicii moderne.

Război. Regii Deșertului/Three Kings (1999)
Joi, 7 februarie, ora 20:05, AMC

Imediat după sfârșitul războiului din Golf, patru soldați americani, închipuindu-și că Irakul e plin de bogății furate din Kuwait, vecinul lui prosper, vor să plece acasă cu o pradă de război. Ei descoperă o hartă cu locul unde se află ascuns aurul transferat de Saddam în Irak și pleacă în căutarea lui. Dar nimic nu decurge conform planului. Mark Wahlberg, George Clooney, Ice Cube, în distribuție.

Film clasic. Lola (1961)
Vineri, 8 februarie, ora 19:41, TV5

Un imn poetic despre iubirea unei dansatoare de cabaret. Lola a fost primul film de lungmetraj al lui Jacques Demy și a fost produs de Georges de Beauregard, producătorul filmului À Bout de souffle (regizat de Jean-Luc Godard). În Nantes, Roland, un bărbat dezamăgit, o cunoaște pe Cécile, o prietenă din tinerețe. Cécile a devenit Lola, o dansatoare de cabaret, care îi seduce pe marinarii aflați în trecere. Roland realizează în curând că este încă îndrăgostit de ea... Cu: Anouk Aimée, Marc Michel, Jacques Harden. Premii: 2 nominalizări la BAFTA în 1963 (Cel mai bun film, Cea mai bună actriță străină).

Serial cult. Decalogul
Sâmbătă, 9 februarie, ora 22:00, TVR 1
10 porunci, 10 minunate mediu-scurtmetraje plasate toate într-un cartier de locuit din Varşovia, semnate de către maestruL Krzysztof Kieslowski.

Acțiune. John Wick (2014)
Sâmbătă, 9 februarie, ora 22:15, PRO TV
John Wick este singurul om care a supraviețuit după ce s-a rupt de lumea întunecată a ucigașilor profesioniști, iar acum este atras din nou în vârtejul morții. Telespectatorii vor avea parte de tiruri de armă, lupte cu arme albe, curse de mașini și multă luptă corp la corp. John Wick, inspirat dintr-un roman grafic este un thriller cu asasini, cu o vibrație realistă și un decor de pe altă lume. Un Keanu Reeves cu plete, barbă și costum joacă rolul principal.

Romance. Like Crazy (2011)
Duminică, 10 februarie, ora 20:00, Diva
Filmat cu aparatul foto Canon 7D și prezentat la Sundance Film Festival, drama romantică Like Crazy prezintă povestea tinerei englezoaice Anna, studentă în SUA, ce se îndrăgostește de Jacob, student american, dar de care este nevoită să se rupă după ce serviciul de imigrări o expulzează pentru depășirea valabilității vizei.

Exploreaza subiecte similare:

Like Crazy, Dredd, Revenge, Brexit: The Uncivil War, Lola, Three Kings, John Wick, Dekalog

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells