Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

View Poll Results: Care considerati cä e cel mai bun dintre urmätorii?
D.W.Griffith 2 4.55%
Martin Scorsese 7 15.91%
Francis Ford Coppola 2 4.55%
Alfred Hitchcock 7 15.91%
Stanley Kubrick 11 25.00%
John Ford 2 4.55%
William Wyler 2 4.55%
Billy Wilder 5 11.36%
Orson Welles 2 4.55%
Charlie Chaplin 4 9.09%
Voters: 44. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29 Apr 2008, 15:30   #41
klein
Guru

klein

ei, sa nu exageram acum. nu cred ca are vreo importanta ca Wyler e nascut in Germania. important e ca cea mai valoroasa parte a operei a produs-o in State. e ca si cum ai spune ca Bela Lugosi e un actor roman. sa fim seriosi.
eu si pe Lubitsch l-as fi bagat la americani.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Apr 2008, 15:34   #42
Once...
Junior

Once...

Atunci cu toata dragostea pentru Wilder (sa-l prezinti doar pentru Some Like It Hot e cam offensive) ar trebui bagat Lubitch in locul lui, pentru ca i-a fost mentor. Si ce facem cu Capra, sa completam tripleta...?
Once... is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Apr 2008, 15:48   #43
klein
Guru

klein

cum adica doar pentru Some Like It Hot?
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Apr 2008, 15:57   #44
Once...
Junior

Once...

Originally Posted by Suspect de bizar:
pt cei ce nu shtiu sau nu le vine in minte D.W.Griffith ii tipu cu Birt of a nation si Intolerantza, Scorsese Ragging Bull,Taxi driver si GoodFellas,Ford Coppola Nasul I,II,III si Apocalipse now,Hitchcock Psycho,Vertigo,The birds,Kubrick 2001 o odisee spatiala,spartacus,portocala mecanica,john ford cu the shearchers,Wyler Ben-Hur si Mr. Miniver,Wilder Somelike it hot,Asigurare de moarte,Wellescu binecunoscutul Cetateanul Kane si Chaplin n-are nevoie de descriere

Pardon, si Asigurare de moarte, un titlu penibilut pentru Double Indemnity. Wilder a facut Sunset Blv, 1,2,3!, Ace in the Hole, Stalag 17, The Apartment. Some Like It Hot e, poate, cel mai celebru film al sau, dar in nici un caz cel care ar trebui dat drept o recomandare in filmografia lui Wilder. Nu-i nici macar cel mai bun film facut in colaborare cu Lemmon.
Old 29 Apr 2008, 16:56   #45
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Nu va mai satura Dumnezeu de "Some like it hot"....

Adaug neaparat la lista filmelor beton ale lui Wilder, The lost weekend
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Apr 2008, 17:02   #46
marx
Guru

marx

mda. eu as propune un top/ic al cineastilor non-americani care au dat clasa la americani.
aleatoriu:

lubitsch
von stroheim
von sternberg
siodmak
preminger
hitchcock
malle
polanski
forman
weir
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Apr 2008, 17:55   #47
Once...
Junior

Once...

underrated-ul Douglas Sirk (pentru a ramane la adoptati)
Old 29 Apr 2008, 18:05   #48
Suspect de bizar
Guru

Suspect de bizar

si pe capra am vrut sa-l bag da n-are loc, daca-i cerere mare ii fac.
PS:sunt constient ca nume importante nu-s in lista(polansi de exemplu) da n-ai ce-i face.
PPS:cand am spus regizori americani nu m-am referit doar la nationalitate,ci la nivelul lor de apartenenta la cinemaul american.
Suspect de bizar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Apr 2008, 18:40   #49
marx
Guru

marx

Originally Posted by Once...:
da, sirk, movida-style & almodovar.

americanii au mai avut prin anii '60 niste regizori interesanti precum Nicholas Ray, Sam Fuller (revendicati spiritual de nouvellisti), Arthur Penn, Sam Peckinpah sau George Roy Hill, dar daca nici Elia Kazan sau John Huston (ca sa nu mai vb de Woody Allen) nu pot lasa urme cinefile in memoria unora, e greu sa discutam despre tema asta.
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Apr 2008, 19:35   #50
Once...
Junior

Once...

Originally Posted by marx:
da, sirk, movida-style & almodovar.

americanii au mai avut prin anii '60 niste regizori interesanti precum Nicholas Ray, Sam Fuller (revendicati spiritual de nouvellisti), Arthur Penn, Sam Peckinpah sau George Roy Hill, dar daca nici Elia Kazan sau John Huston (ca sa nu mai vb de Woody Allen) nu pot lasa urme cinefile in memoria unora, e greu sa discutam despre tema asta.

Bine zis, si ar mai fi dupa Lumet, Friedkin, Ashby etc. Ar trebui schimbata intrebarea in Care e cel mai celebru/titrat regizor american? Nu de alta, dar nu poti vota valoarea reducand totul la 10 nume.
Old 29 Apr 2008, 20:24   #51
jeleu
Guru

jeleu

Send a message via Yahoo to jeleu
10 nume e mult prea restrictiv.

si pana la urma vorbim de nationalitate sau de loc de munca?
Old 29 Apr 2008, 20:33   #52
redmen
Old School Hollywood

redmen

Daca forumul nu permite sa alegi mai mult de 10 nume pentru acest vot .. de ce nu puteti pur si simplu sa alegeti care vi se pare cel mai bun dintre cei de acolo ?
Old 30 Apr 2008, 08:32   #53
Once...
Junior

Once...

Atunci sa se modifice intrebarea in

Care credeti ca e cel mai bun regizor american (nu neaparat nascut in SUA) din lista?
Old 30 Apr 2008, 12:40   #54
Suspect de bizar
Guru

Suspect de bizar

Originally Posted by Suspect de bizar:
pt cei ce nu shtiu sau nu le vine in minte D.W.Griffith ii tipu cu Birt of a nation si Intolerantza, Scorsese Ragging Bull,Taxi driver si GoodFellas,Ford Coppola Nasul I,II,III si Apocalipse now,Hitchcock Psycho,Vertigo,The birds,Kubrick 2001 o odisee spatiala,spartacus,portocala mecanica,john ford cu the shearchers,Wyler Ben-Hur si Mr. Miniver,Wilder Somelike it hot,Asigurare de moarte,Wellescu binecunoscutul Cetateanul Kane si Chaplin n-are nevoie de descriere

Pardon, si Asigurare de moarte, un titlu penibilut pentru Double Indemnity. Wilder a facut Sunset Blv, 1,2,3!, Ace in the Hole, Stalag 17, The Apartment. Some Like It Hot e, poate, cel mai celebru film al sau, dar in nici un caz cel care ar trebui dat drept o recomandare in filmografia lui Wilder. Nu-i nici macar cel mai bun film facut in colaborare cu Lemmon.
Nu am scriso ca recomandare da cred ca este mai accesibila publicului avand in vedere ca s-a lansat si pe dvd
Old 30 Apr 2008, 12:43   #55
Suspect de bizar
Guru

Suspect de bizar

dak nu ziceam "regizor american" totzi mi-ar fi spus ca dc nu l-am bagat pe kusturica,fellini,kurosawa ingmar bergman, si cine stie cati si mai cati.
Old 30 Apr 2008, 13:15   #56
Once...
Junior

Once...

Undeva, ma tem, e o micuta contradictie in felul in care se pune problema. Daca e vorba de accesibilitate, trebuie scos de-alde Griffith (care, in treacat fie spus, e cam datat ca sa nu zic chiar renegat - vezi Birth of a Nation - de americanii ce au depasit momentul KKK/cetatenii de culoare sunt maimute) sau Welles. Nu de alta, dar domnii n-au fost scosi pe DVD (masura accesibilitatii, se pare) in minunata Romanie.

Si problema nu e in nationalitatea numitilor - am votat cu austriacul de Wilder, after all - ci in faptul ca mi-ar fi placut sa pot alege intre Fuller si Peckinpah.

Nu ma deranjeaza ca nu-s in lista (am inteles, intra numai 10!) ci ca acea lista e intitulata cei mai buni regizori americani. Insist, ar trebui numita Cei mai cunoscuti regizori americani.

Un alt argument ar fi, no offense, ca in lista actuala, rezultatul e influentat de gradul de notorietate al regizorilor. Astfel, Kubrick va castiga pentru ca e hype si toti jura pe Portocala chit ca n-au vazut-o - daca-i intrebi de Barry Lyndon sau Strangelove (subiectiv vorbind cele mai bune filme ale lui), se raspunde ceva de genul "huh?". La fel, Coppola, cu o trilogie per total discutabila dpdv calitate si cu Apocalypse Now, poate castiga seci numarul total de filme valoroase paleste in comparatie cu Wilder (omul a facut Fedora la 80 de ani!!!).

Topul asta poate arata absolut oricum, dar numai daca se contorizeaza ce zice fiecare si nu pe baza unui vot intr-o lista data. Daca ar fi inca 4 ca mine care sa zica Altman, par example, domnul i-ar lua pe toti cei mentionati, fara a fi, macar, nominalizat.

Again, eroarea consta in acel titlu ce nu lasa urma de dubiu - ti se cere sa-l votezi pe cel mai bun dar ti se da o lista (desigur, foarte buni cu totii) a celor mai faimosi.
Old 30 Apr 2008, 14:17   #57
Suspect de bizar
Guru

Suspect de bizar

singurul mod de a rezolva nemultumirile in legatura cu cei omisi e sa fac un poll complementar cu acesta cu ink 10 regizori.Vreti??
Old 30 Apr 2008, 14:19   #58
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

hai un fotbal cu 11+11 si cu castigatorii un box unu la unu
Old 30 Apr 2008, 15:22   #59
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Hai mai bine o märire a numärului de optiuni la poll-uri. Se face din Panoul Administratorului > Configurare
Hai sä fie voie 100 optiuni per poll.
Hai.
(Cä oricum n-o sä aibä nimeni räbdare si timp sä facä polluri cu mai mult de 30-40... Decât Mel, dacä l-am debanna - sau Jinjis, dacä l-am provoca - sau Bubu, dacä l-am resuscita.)
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Apr 2008, 15:22   #60
Suspect de bizar
Guru

Suspect de bizar

deci dak as face un topic complemetar ce regizori ar trebui sa contzina?
Am observat ca s-a cerut Woody Allen,Frank Capra,John Houston,Elia Kazan eu i-as adauga si pe Cecil B. DeMille,Quentin Tarantino,Polanski.Mai astept propuneri.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules