Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   BestAmericanDirector (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=92731)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:03

BestAmericanDirector

va ivit sa votati care credetzi de cuvita ca ar fi cel mai bun regizor american.
Dak considera cineva ca a fost omis un nume sa nu ezite sa spuna.Acestea fiind spuse,votati.

Pitbull 28 Apr 2008 18:20

Am votat Orson Welles.
Si mä simt dator sä amintesc cä al meu Orson Welles, când i s-a cerut sä-i numeascä pe cei mai mari trei regisori americani, a räspuns:
"John Ford, John Ford si John Ford."
Unde-i?
Si unde-s The Founding Fathers? D.W. Griffith, Thomas Ince, Charles Chaplin?
Si ce cautä pe listä sergiunicolaescul de Fleming? Doar fiindc-a brodit-o cu "The Wizard of Oz"? O vorbä din bätrâni zice: "Oricine poate face un film bun. Ca sä faci mai multe, trebuie sä fii regisor."
De retinut: "Gone With the Wind" a fost început de Cukor - care-a apucat sä filmeze doar incendierea Atlantei - cä nu s-a înteles cu Selznick, care pe urmä l-a adus pe papagalul de Fleming. Si cum Atlanta în Fläcäri e singura secventä bunä din film, nu-l poti include pe Fleming într-un top unde nu-i si George Cukor! Nu poti! Nu merge! Nu tine!

StefanDo 28 Apr 2008 18:23

bine, atunci nu votam pana cand nu face suspect modificarile :)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:26

pittbull ai zis ca lipsesc D.W. Griffith, Thomas Ince, Charles Chaplin,Vicor Fleming ai zis u asha ca mai trebuie sa tai 2 din lista ca sa-i pun pe chaplin ince si eventual john ford asha ca t rog sami spui cine ar mai putea fi elimiat din lista

StefanDo 28 Apr 2008 18:33

probabil ar fi cel mai bine daca ai adauga chaplin si ford si-ar disparea fleming ;)

Pitbull 28 Apr 2008 18:38

Dupä humila mea pärere, propie (nu dropie!) si personelä, un top ar primilor zece regisori americani ar trebui sä consteze (constea, adicä - nu Costea!) din:

D.W. Griffith
Charles Chaplin
John Ford
Martin Scorsese
Francis Ford Coppola
Alfred Hitchcock
Stanley Kubrick
William Wyler
Billy Wilder
Orson Welles

Am fost nevoit sä-l exclud pe Ince. A fost un Pärinte Fondator, dar consider cä oricare dintre cei zece de mai sus l-a depäsit; dacä ar fi musai sä-l punem în locul cuiva, l-as scoate sau pe Scorsese, pe care (strict relativ si comparativ valoric) îl consider al zecelea, sau pe Hitchcock, din motive exclusiv nationale: a început ca regisor britanic, si abia dupä sosirea în SUA si-a atins împlinirea; ceilalti sunt 100% regisori americani - desi unii dintre ei tot în UK s-au näscut; dar în Perfidul Albion n-au fäcut nici o brânzä.
Pe Spielberg l-am exclus fiindcä e doar un bun meserias; ca artist e submediocru; Oscarul lui a fost politic, nu artistic - ca majoritatea Oscarurilor, de altfel: "Care-s cele mai importante särbätori evreiesti? / Purim, Yom Kippur si Oscar!".

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:42

lista asta ar fi perfecta,numai ca pe hitchcock n-am inima sa-l elimin

StefanDo 28 Apr 2008 18:44

pai nu mai trebuie, sunt exact zece nume ;)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:45

nush dcnu pot sa-l bag pe chaplin :((

Pitbull 28 Apr 2008 18:46

Nu încä, acum sunt nouä.
Cred cä dacä-l adaugi pe Chaplin, everybody will be happy with it.

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:47

io lam bagat de vreo 4 ori pana acum numa ca nu apare nush dc

StefanDo 28 Apr 2008 18:48

gata, l-am adaugat eu

Pitbull 28 Apr 2008 18:48

Originally Posted by Suspect de bizar:

nush dcnu pot sa-l bag pe chaplin :((

Mai împinge, mai forteazä - tre' sä intre el pân-la urmä!

Pitbull 28 Apr 2008 18:49

Originally Posted by StefanDo:

gata, l-am adaugat eu

Yay!! :D :love:

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:50

multumes,acum ca avem gata lista poate sa iceapa votarea

Pitbull 28 Apr 2008 18:54

Hai la, hai la, hai la, hai la - hai-la hai-la hai-la vot!
Haideti frati din toatä tara, sä votäm toti cot la cot!
Hai la, hai la, hai la, hai la - hai-la hai-la hai-la vot!
Cine nu voteazä-acuma, va primi un pumn în bot!
(Gyuri Pascu si formatia "Ghipsy Kings", în spectacolul "Marea Urnire", DIVERTIS, noiembrie 1996)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 19:05

Originally Posted by Suspect de bizar:

lista asta ar fi perfecta,numai ca pe jitchcock n-am inima sa-l elimin

vroiam sa spun scorsese(Pitbull a propus posibila lui inlocuire cu Ince) da mam incurcat

Planmaker 28 Apr 2008 19:07

Io-s cu Cubrick (Kubrick :P), ca, deh... "2001" :love:

Suspect de bizar 28 Apr 2008 19:43

pt cei ce nu shtiu sau nu le vine in minte D.W.Griffith ii tipu cu Birt of a nation si Intolerantza, Scorsese Ragging Bull,Taxi driver si GoodFellas,Ford Coppola Nasul I,II,III si Apocalipse now,Hitchcock Psycho,Vertigo,The birds,Kubrick 2001 o odisee spatiala,spartacus,portocala mecanica,john ford cu the shearchers,Wyler Ben-Hur si Mr. Miniver,Wilder Somelike it hot,Asigurare de moarte,Wellescu binecunoscutul Cetateanul Kane si Chaplin n-are nevoie de descriere

StefanDo 28 Apr 2008 19:49

auzi, tu te chinui sa scrii asa sau iti reuseste din prima?

All times are GMT +2. The time now is 14:51.