Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 07 Jan 2005, 22:49   #41
herbert
Guru

herbert

@ambra
tu esti ranit mai grav decat imi imaginam eu.
ma bucur ca ma citesti si ma "pandesti" (mai putin onorant pt un intelectual indeletnicirea aceasta - de fapt mai ai pana la statutul de intelectual), dar ti-am mai spus: cand vrei sa mi te adresezi, elibereaza-ti gura de "instrumente" si substante rau mirositoare...
stiu ca esti slab si operezi numai cu insulte si scabrozitati (am citit cum te-ai "rafuit" cu toata lumea pe acest forum), dar ca sa ajungi la mine trebuie sa te lasi de acest obicei urat. asa - vorbesti in gol.
e mai jos de demnitatea mea sa-ti raspund pe aceeasi tonalitate.
Old 07 Jan 2005, 23:36   #42
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by nume:
"Ordon smecherii !" i-o spunea circarului ambulant.
"Ordon ras ! " subordonatilor care incep treptat, dar sigur, sa rada. Oricum nu asta e important.

1. Duminica la ora sase.
Mecanismul ascensorului slinos.Urcusul si coborasul ala ametitor. Finalul :love: . Uciderea "ilegalistului" pe malul marii, incadraturile pe Dan Nutu prin geamul Varsavei, reluate si in Dupa amiaza unui tortionar - triunghiul facut de Beligan pe geamul murdar al vagonului de tren, care il fixeaza pe Dinica perfect. Sunt curios cat a durat filmarea secventei si daca a iesit din prima.

2. Reconstituirea
Stupiditatea regimului demascata x 1000.
Decorul a fost construit la Sinaia special pentru film (bodega). In timpul filmarilor trec trenurile rusesti pline cu tancurile ce urmau sa invadeze Cehoslovacia.
Pintilie filmeaza tancurile, protogonistii reconstituirii joaca avand ca fundal convoiale rusesti. Pregateste si dublele suplimentare. Secventele pica la comisia de cenzura si sunt date la topit.
Motiv in plus sa iubesc filmul asta, unchiul meu a jucat in el. Este placut sa-l revad dupa atatia ani, tanar, mai ales ca nu mai este printre noi.

3.De ce trag clopotele ...
Finalul, a la Noaptea americana, care e de acolo. Am revazut de curand making off-ul filmului. Pintilie era un zbir pe platou.

4. Prea tarziu
Am citit cartea lui Rasvan Popescu, dupa care s-a facut filmul. Nu comentez omul Popescu, cartea mi se pare mai reusita ca filmul. Surprinde "esentele jegoase" ale Vaii Jiului perfect. E lesne de inteles de ce, autorul cartii a lucrat ca inginer de mina acolo.
Pintilie nu a facut decat sa scrie "scenariu" pe ea.
Nu inteleg de ce va ofuscati ca niste p**** nesatisfacute la vederea unor p***. Cu toate ca Pintilie a cam exagerat cu nuditatea in Omul cu arma, singurul film al regizorului care nu-mi place. Nu concep film fara muzica.

5. Balanta
Doctorul e bestial. Atmosfera satului comunist romanesc "picturala". Popa de tara Visan, care bea vin si f*** enoriasele .... :love:

Cam atat, deocamdata.

Mie imi plac romanismele astea, balcanismele, astia suntem si o sa murim agatati unii de gatul celorlalti, fie ca va place sau nu.

De fapt, "Duminicä la ora 6" e filmul lui Pintilie care mi-a pläcut cel mai mult. As zice cä, la fel ca Truffaut, Orson Welles si atâtia altii, niciodatä nu s-a mai ridicat la înältimea operei de debut.

În rest, sunt de acord cu majoritatea laudelor pe care i le aduci, precizând cä le consider CALITÄTILE lui Pintilie si ale filmelor lui. Cum spuneam, pärerea mea e cä le contrabalanseazä defectele, iar rezultatul de ansamblu e negativ. Am încercat sä argumentez în posturile anterioare, deci stii la ce mä refer, n-am sä repet.

Cine, în "Reconstituirea", era unchiul täu? (Eventual, dacä e un subiect prea personal, räspunde-mi într-un PM sau email.)

Regret, niciodatä n-am crezut în regisorii "zbiri". Si Nicolaescu e zbir pe platou - si la ce-i foloseste? Ca sä dau un exemplu personal, de regulä, pe platou, am fost întotdeauna cald si delicat cu toatä lumea - atât din principiu, cât si pentru cä altfel nu pot fi. Chiar si când unii m-au enervat de-mi venea sä urlu, mi-am pästrat aceeasi atitudine. Si dacä vrea cineva sä stie la ce mi-a folosit, iatä: ÎN FINAL, AM FOST 100% MULTUMIT DE ECHIPA MEA. Nici una din nereusitele filmelor mele nu a fost cauzatä de altii - mi le asum pe toate. Atmosfera de lucru a fost admirabilä, iar oamenii m-au ajutat splendid. Rezolvam ceva dac-o fäceam pe Plutonierul cu ei? Ajurea!

Nu sunt la fel de pesimist (sau poate doar fatalist) ca tine în privinta "românismelor/balcanismelor", dar aici s-ar putea sä fie vorba si de optimismul meu cam naiv. Oricum, prefer sä le väd puse altfel pe ecran.
Încheind, acum înteleg mai bine iubirea ta pentru Pintilie, si-mi dau seama cä toate argumentele mele nu-ti pot schimba pärerea despre el. Dar nici n-ar fi trebuit - în fond, o evolutie trebuie sä fie perpetuä, nu sä moarä brusc, numai fiindcä cineva te-a "convins". Îti recomand urmätoarele: tot ce-am scris eu aici, pune în niste sertärase. Timpul trece, atitudinile se dezvoltä si se completeazä. Cred cä, la un moment dat, vei ajunge sä-mi dai dreptate într-o oarecare mäsurä. Nu va însemna cä trädezi artistul pe care-l admiri acum, ci doar cä opinia ta despre el va deveni mult mai complexä. E ceva räu în asta?
Si un ultim exemplu. Una dintre reactiile la posturile de mai sus a fost prin PM (ca atare, nu voi dezvälui de la cine). Persoana a început prin a-si recunoaste admiratia fatä de Pintilie, declarându-se chiar "fan" al lui. Dupä care, mi-a multumit pentru analizele mele, recunoscând cä au pus-o pe gânduri.
ÄSTA E TOT ROSTUL unor asemenea discutii: SÄ NE PUNÄ PE GÂNDURI. Concluziile finale tot ale noastre însine vor fi.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Jan 2005, 23:37   #43
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Floydman:
btw, homosexualitatea a fost un subiect incendiar pe aici. s-a dat la coa-ie serios intre useri de diverse "culori" sexuale . iertati-mi licenta poetica , dragi moderatori, dar incerc sa ma incadrez in trendul de limbaj al forumului. avand in vedere ca sunt veteran ma veti ierta , probabil.

O, ce räu îmi pare c-am pierdut faza! Cum stii, mä simt destul de sigur si împlinit în banalitatea heterosexualitätii mele ca sä privesc cu respect (si compasiune, unde e cazul), "alternativele", iar unul din sporturile mele favorite e sä-i zgâltâi putin pe homofobi si alti vânätori-de-vräjitoare care se dau mari crestini. Acolo sä vezi dat la gioale!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules