Vineri e seara ShortsUp

25 Nov 2009
Vineri e seara ShortsUp

ShortsUP, o iniţiativă Oricum şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România, prezintă pe 27 noiembrie o selecţie de scurtmetraje de excepţie în cadrul evenimentului Green Screen. ShortsUP/Green Screen se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în România.

Într-o perioadă în care mesajele eco sunt aproape golite de conţinut prin repetarea lor obsesivă, credem că argumentul care ne mai poate schimba atitudinea faţă de mediu este emoţia. De aceea, ShortsUP a pregătit o colecţie de scurtmetraje răscolitoare, integrate într-o experienţă complexă ce include documentare, animaţii, ficţiuni, dar şi un concert unplugged cu Alexandrina Hristov şi două expoziţii de artă. Evenimentul îşi propune să readucă, măcar pentru câteva ore, puţin din paradisul pierdut prin industrializare şi consumism.

Între scurtmetrajele lunii noiembrie se remarcă: Carpa Diem, ficţiune pe cât de şocantă pe atât de amuzantă despre risipa de apă, recunoscut de UNESCO drept cel mai bun film despre drepturile omului în 2007, Becoming, un experimental premiat la mai multe festivaluri de gen desfăşurate anul acesta, sau Milky Way, cel mai bun documentar la Filmul de Piatră în 2009. Animaţia Varmints, nominalizată la premiile Bafta 2009, are în centru o creatură fragilă care se zbate să păstreze rămăşiţele lumii tihnite pe care a cunoscut-o cândva. Cu ce preţ va reuşi, în faţa urbanizării violente?

Pentru a face mai puternică şi mai memorabilă interacţiunea publicului cu tema lunii noiembrie, ShortsUP, împreună cu Muzeul Ţăranului Român, îi invită pe participanţi, înainte de vizionare, să creeze obiecte din lemn şi din lut împreună cu meşteri autentici, utilizând doar energia produsă de propriul corp.

Tot înainte de proiecţia filmelor, de la ora 20, poate fi admirată expoziţia de arta digitală a Galeriei 115, Back to Nature, o selecţie de lucrări special concepută pentru ShortsUP.

Alexandrina Hristov, una dintre cele mai ingenue artiste de soul & indie, va susţine de la ora 23 un concert unplugged în cadrul ShortsUP/Green Screen, şi va expune totodată o serie de picturi realizate de ea, picturi care se încadrează în tema evenimentului.

Preţul unui bilet este de 20 de lei şi oferă acces la filme, concert, expoziţii şi atelierul de meşteşuguri.

Programul complet al evenimentului: 20.00–21.00 – GET GROOVING - Expoziţie de artă digitală Galeria 115 – "Back to nature", expoziţie de pictură Alexandrina Hristov – "Lavmitender". Totodată, înveţi să faci oale din lut doar cu consum propriu de energie şi măşti tradiţionale împreună cu meşteri autentici.

21.00 – 23.00 – SCURTMETRAJE Proiecţiile au loc în cinematograf şi în sala "Spectacole" din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

23.00 – 24.00 – CONCERT Alexandrina Hristov

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells