U.S. vs. John Lennon

5 Mar 2006
U.S. vs. John Lennon

La sfarsitul anilor '60 John Lennon si-a dezbracat imaginea de pop-star pentru a se transforma intr-un activist anti-razboi. Aceasta schimbare a dus la faimoasele "bed-ins" alaturi de sotia sa Yoko Ono pentru a protesta impotriva razboiului din Vietnam si a dat lumii cel mai celebru cantec pacifist Give Peace a Chance. Aceasta perioada din viata lui Lennon i-a consolidat pentru eternitate statutul de revolutionar social. Dar Guvernul Statelor Unite nu a fost prea incantat de noua identitate pe care si-a descoperit-o Lennon si a incercat sa-l reduca la tacere prin orice mijloace. 

David Leaf si John Scheinfeld au realizat un documentar inedit despre un capitol din viata lui John Lennon pe care putini oameni il cunosc.

Cei doi realizatori de filme nu sunt la prima productie care descopera secrete din vietile legendelor pop. Ei au mai produs prin compania lor LSL Productions filme despre nume importante din istoria muzicii printre care Bette Midler, The Bee Gees si Nat King Cole. Si intotdeauna Leaf si Scheinfeld au avut informatii direct de la sursa, fie artistii insisi sau cei care administreaza mostenirea lor culturala. Asadar pentru acest film prima misiune a celor doi realizatori a fost de a o contacta pe Yoko Ono. Dupa ce au petrecut doua luni castigandu-i increderea, Ono a fost de acord sa colaboreze si, dupa cum declara cei doi: "a facut marturisiri extraordinare in interviuri pe care nu le-am vazut niciodata in vreun alt film sau text despre The Beatles."

Pasul urmator a fost cercetarea, care a implicat toate metodele de investigatie obisnuite precum si intervievarea oamenilor care "erau acolo", cum ar fi: Carl Bernstein, Walter Cronkite, Guvernatorul Mario Cuomo, Angela Davis, Ron Kovic, G. Gordon Liddy si Senatorul George McGovern. Cercetarea lor i-a determinat sa ia decizia de a-l folosi pe Lennon insusi ca povestitorul filmului. "Avem norocul ca Lennon a fost unul dintre cei mai fotografiati, filmati si inregistrati oameni ai secolului 20", spune Scheinfeld. "El va interveni in anumite momente comentand despre una sau alta, dar am folosit si bucati din interviuri ca si cum ar fi naratiune."

Filmul se afla in post-productie si va fi distribuit de Lions' Gate, urmand sa aiba premiera vara aceasta. A fost filmat in DV de James Mathers si montat de Peter S. Lynch, produs de compania lui Leaf si Scheinfeld LSL Productions, iar producatori executivi din partea Lions Gate sunt Sandra Stern, Kevin Beggs, Tom Ortenberg si Nick Meyer.

Taguri:  john lennon

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells