Stephen Baldwin, povestea unui eşec

de Ștefan Dobroiu în 8 Dec 2012
Stephen Baldwin, povestea unui eşec

Stephen Baldwin, unul dintre cei patru fraţi Baldwin, toţi actori, este un nou exemplu ghinionului hollywoodian. Sex-symbol al începutului anilor '90, când apărea în filme precum The Usual Suspects/Suspecţi de serviciu şi Born on the Fourth of July/Născut pe 4 iulie, mezinul familiei de actori înfruntă acum pericolul unei condamnări de patru ani la închisoare, după ce a neglijat mai mulţi ani la rând să plătească taxe Fiscului american. Află din materialul de mai jos cum şi-a distrus cariera Stephen Baldwin.

Totul părea minunat în viața lui Baldwin acum două decenii, când călca pe urmele fratelui său mai mare Alec și se bucura de o căsnicie fericită cu soția sa actuală, Kennya. După ce în 1995 dă lovitura cu apreciatul Suspecți de serviciu, probabil avea impresia că viitorul său la Hollywood urma să fie cât se poate de fericit, dar iată că acest lucru nu s-a întâmplat. Câteva alegeri nefericite de roluri și un stil de viață nesănătos l-au îndepărtat pe Baldwin de proiectele interesante, iar panta descendentă a devenit din ce în ce mai abruptă.

Omul deciziilor neinspirate și al campaniilor sociale de care nu-i pasă nimeni (în 2006 a inițiat o astfel de campanie pentru a împiedica deschiderea unui magazin specializat în cărți pentru adulți în orășelul său, Nyack), Baldwyn a pierdut și mai mult legătura cu realitate când devine creștin evanghelic. A luat această decizie după atacurile de la 11 septembrie, devenind un susținător fervent al sectei. În a doua jumătate a deceniului trecut era clar că niciun film nu-l va salva de situația financiară dezastruoasă și are câteva inițiative uluitoare. Un exemplu? În timpul unei conversații cu Miley Cyrus i s-a promis că va avea parte de un cameo în serialul Hannah Montana dacă își tatuează pe corp inițialele popularului personaj Disney. Câțiva ani mai târziu și cu un „HM” tatuat pe umărul stâng, Baldwyn a recunoscut că propunerea nu a devenit niciodată realitate și că tatuajul a fost una dintre cele mai proaste idei din întreaga sa viață.

În 2008, reînnoiește ipoteca pe ferma sa din statul New York, dar nu e în stare să plătească ratele, iar ferma este scoasă la licitație. Atunci se află lunga listă de datorii a familiei și câteva articole apărute în presă ajung la concluzia că actorul ar putea datora și Fiscului american sume importante de bani. În 2009 se declară falimentar și recunoaște că datorează statului și unor persoane particulare o sumă mai mare de 2,5 milioane de dolari. Pentru a ieși din impasul financiar, mai ia o decizie bizară: îl dă în judecată pe Kevin Costner, cerându-i despăgubiri de 3,8 milioane de dolari pentru faptul că o companie a actorului din Cel care dansează cu lupii nu a a făcut față misiunii de a curăța apele Golfului Mexic după dezastrul ecologic produs de British Petroleum. Bineînțeles, a pierdut procesul.

În 2010 devine primul concurent al emisiunii Celebrity Big Brother. Nu a reușit să câștige prea mulți fani, probabil și pentru că obișnuia să le citească celorlalți concurenți lungi pasaje din Biblie, bătându-i la cap să se convertească și ei la credința sa. A fost al patrulea concurent dat afară din emisiune.

Acum, dator mai bine de 350.000 de dolari Fiscului, Baldwin a fost arestat. În februarie trebuie să prezinte în fața unui judecător și, dacă nu reușește să strângă banii necesari pentru a-și plati datoria la stat, ar putea fi condamnat la patru ani de închisoare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 8 decembrie 2012 14:31
Tatuaj HM :)))). Oricum, crestinii evanghelici sunt o secta??? nu cred... nu asa sunt numiti cam toti protestantii din SUA? Inseamna pur si simplu ca traiesc dupa regulile din Biblie. Daca esti credincios nu inseamna ca esti automat si sectant :)))
Nimicdinceparafi pe 8 decembrie 2012 21:34
Stii tu cum suntem noi ortodocsii,daca nu suntem ortodocsi,automat suntem sectanti.Stai linistit ,era o gluma,eu sunt agnostic.
ice_eyes pe 8 decembrie 2012 17:25
Ii lipseste simtul ridicolului, poate niciodata nu l-a avut, era vizibil chiar si cand isi interpreta rolurile.
alex_il_fenomeno pe 8 decembrie 2012 20:55
pacat ca s-a ajuns aici de la asemenea lucru...
Manusa pe 8 decembrie 2012 23:00
Pacat, dar si-a facut-o cu mana lui......
IMHERE pe 9 decembrie 2012 12:40
SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepți ai unei doctrine. ♦ Clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte. [Cf. fr. secte, lat. secta < sequi – a urma].
lili22 pe 10 decembrie 2012 04:42
A jucat in "Sliver", parea destul de promitator in acea vreme.nu stiu daca am vazut alte filme cu el.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells