Păşeşte în lumea Pământului de Mijloc!

de Gloria Sauciuc în 8 Dec 2012
Păşeşte în lumea Pământului de Mijloc!

O săptămână ne mai desparte de călătoria spre Pământului de Mijloc, pe care o vom face alături de Bilbo Baggins (Martin Freeman), cu ocazia lansării filmului Hobbitul: O călătorie neaşteptată. Peste 13 minute de reportaj video de pe platourile de filmare ne introduc însă, încă de pe acum, în lumea gnomilor, a hobbiţilor, trollilor şi în regatul pierdut, Erebor. Păşiţi în lumea Pământului de Mijloc chiar acum!

O transcriere a celor spuse de regizori, actori şi specialiştii de la departamentele tehnice găsiţi sub fişierul video.

Aventura din Hobbitul urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, wargi, orci, şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba viaţa pentru totdeauna... Gollum. Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins nu doar că descoperă în el însuşi un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind şi pe el, dar intră şi în posesia "preţiosului" inel al lui Gollum, cu calităţi misterioase şi foarte folositoare. Un simplu inel de aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina încă.

Peter Jackson, regizorul: "Când am făcut Lord of the Rings, am crezut că o să fie o experienţă unică în viaţă. Nu mi-am dat seama că peste zece ani urma să repetăm totul, de fapt am filmat exact 266 de zile, cât a fost durata de filmare şi pentru Lord of the Rings. Aşadar, experienţa "unică" a fost repetată şi a doua oară. Însă a treia oară nu va mai exista...

Andy Serkis, "Gollum": A fost extraordinar să te întorci la aceiaşi oameni. Te uiţi la feţele membrilor echipei şi e acelaşi talent creativ: sunt douăzeci sau treizeci dintre membri - cei mai importanţi din echipa Lord of the Rings. Elijah Wood, "Frodo": E ca şi cum aş fi păşit într-o maşină a timpului, şi ne-am simţit şi noi ca atunci când am început totul.

Philippa Boyens, scenarist/co-producător: The Hobbit este cea mai îndrăgită carte a lui Tolkien. Şi pentru mulţi cititori, ea e cea care le face cunoştinţă cu Pământul de Mijloc. Peter Jackson: Povestea din The Hobbit se petrece cu circa 60 de ani înainte de Lord of the Rings.

Martin Freeman, "Bilbo Baggins": Ni se face cunoştinţă în film cu Bilbo Baggins la fel cum o face cartea: un hobbit destul de singuratic, iubitorul unei vieţi casnice. Peter Jackson: Le place confortul, le place mâncarea, şi sunt cam suspicioşi cu străinii. Ultimul lucru pe care şi-l doreşte un personaj ca Bilbo e să fie târât într-o aventură periculoasă.

Alan Lee, Conceptual designer: Sălaşul gnomilor e numit Erebor, aflat în adâncul unui munte singuratic. Odată ce intri, ajungi în mijlocul unui palat subpământean, săpat în piatra muntelui.

John Callen, "Oin": Giuvaierele de aur au fost averea cu care s-a construit regatul gnomilor.

Richard Armitage, "Thorin Scut de Stejar": Acest munte uriaş de aur a fost cel care l-a atras pe dragonul Smaug.

John Howe, Conceptual designer: Şi-au apărat regatul, dar nu prea au avut ce să facă. Au fost făcuţi praf.

Peter Hambleton, "Gloin": De atunci au pribegit, iar majoritatea au fost fără casă.

Peter Jackson: Una dintre calităţile de bază ale hobbiţilor era discreţia. Şi exact asta era calitatea pe care Gandalf şi vizitatorii o caută.

Philippa Boyens (Scenarist/co-producător): Thorin este descendentul direct al unei familii de regi, care duce către strămoşii săi ce au înfiinţat regatul gnomilor.

Richard Armitage, "Thorin Scut de Stejar": A devenit din prinţ cerşetor, este un războinic din aceia căliţi în lupte, are un puternic simţ al onoarei, a fost asprit de viaţă, aşa că aparenţa lui este una impenetrabilă.

Richard Taylor, Director de creaţie WETA Workshop: Gnomii sunt o rasă grozav de mândră: au foc în vine, se vor lupta fără frică cu orice altă rasă.

Graham McTavish, "Dwalin": Sunt genul de oameni pe care ai vrea să-i ai de partea ta într-o luptă...

Adam Brown, "Ori": Sunt foarte loiali şi ar face orice pentru fraţii lor.

Peter Jackson, regizorul: Unul dintre lucrurile necesare în The Hobbit a fost ca cei din rasa gnomilor să fie prezentaţi diferit.

Peter King, Dep. de machiaj şi coafură: A trebuit să fac câteva mii de desene, milioane de idei diferite.

Peter Jackson: Lumea s-a mirat cum de un roman atât de mic a dat naştere la trei filme. The Hobbit a fost o carte la care Tolkien a lucrat timp de aproape o viaţă...  Am extins povestea din The Hobbit, ghidându-ne în mare măsură după notiţele lui Tolkien din anexele cărţii.

Ian McKellen, "Gandalf": În The Hobbit, poţi vedea ce e în stare Gandalf să facă, atunci când nu le îndrumă pe celelalte personaje.

Sylvester McCoy, "Radagast": Radagast este unul dintre cei cinci vrăjitori. Iubeşte animalele, păsările şi tufişurile.

Peter Jackson: Ca parte din universul extins al Pământului de Mijloc, Tolkien a venit cu ideea "Consiliului Alb", un fel de Naţiuni Unite ale Pământului de Mijloc.

Hugo Weaving, "Elrond": Gandalf, Elrond, Galadriel, Saruman joacă rolul de învăţaţi şi de conducători în acest peisaj.

Richard Armitage, "Thorin Scut de Stejar": Trebuie să fie totuşi mai mult decât lupta gnomilor, pentru că aceasta se leagă exclusiv de evenimentele din Pământul de Mijloc.

Elijah Wood, "Frodo": Perioada din film e momentul în care se plantează seminţele pentru evenimentele care au loc în Stăpânul Inelelor: marea luptă pentru Pământul de Mijloc.

Peter Jackson: Întâlnirea lui Bilbo cu cei trei troli e unul dintre cele mai simbolice pasaje din carte. A fost ceva esenţial de adus pe ecran.

Mark Hadlow, Dori: Trei zile am repetat în studio şi am filmat cu costume mocap (Trei din actorii care joacă roluri de gnomi, printre care şi Hadlowy, au jucat şi rolurile trolilor). [Despre troli: Eram ca trei colegi de apartament, aflaţi într-o relaţie disfuncţională].

Dave Clayton, Digital animation supervisor la WETA: Am preluat mişcările filmate cu camera mo-cap şi le-am introdus în grafica generată pe calculator. Era prima dată când am văzut cu adevărat trolii în acţiune.

Peter Jackson: Din tot acest grup colorat de gnomi, de vrăjitori şi de elfi, Bilbo e cel care evoluează de la viaţa lui retrasă şi prudentă şi se transformă...

Martin Freeman, "Bilbo": descoperă curajul şi nobleţea pe care nu ştia că le are.

Richard Armitage, Thorin: Întoarcerea la Pământul de Mijloc, poate pentru ultima oară pentru marele ecran, o să fie o senzaţie extraordinară pentru public.

Peter Jackson: Păşeşte în lumea Pământului de Mijloc, vino cu noi în aventura aceasta!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 8 decembrie 2012 15:48
mai sunt cateva zile,abia astept
Skynet.Zbenga pe 8 decembrie 2012 23:06
L-am vazut pe Sir Cristopher Lee...ce bine :)
cosmin742000 pe 8 decembrie 2012 23:48
Pfuai si Peter Jackson are fata de Hobbit , o fi si el la fel de plictisitor?:))
legolas05 pe 8 decembrie 2012 23:52
ha ha ha...ce amuzant,tu probabil semeni cu un orc ceva
africanus pe 10 decembrie 2012 20:28
Fiecare cu gusturile sale, dar tot nu pricep de ce unii trebuie neaparat sa-i starneasca pe altii cand un film anume nu e pe gustul sau, in fine probabil ca e doar placerea nebuna de a starni contraziceri cu alti oameni pentru simplul motiv de a fi in contra cu ei...!!!
Ovidiu239 pe 9 decembrie 2012 09:33
tocmai am terminat de revazut primele 2 parti din trlogia stapanul inelelor, zilele astea trebuie sa vad si ultima parte, si anume intoarcerea regelui. medicul recomanda asta inainte de filmul the hobbit;) la care voi merge saptamana viitoare
rizea.alex70 pe 9 decembrie 2012 17:07
Abia astept sa apara.
alex_il_fenomeno pe 2 ianuarie 2013 11:21
Un film care intr-adevar merita asteptarea! De vazut!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells