Simpatica Drew Barrymore

de Ştefan Dobroiu în 23 Feb 2012
Simpatica Drew Barrymore

Este fina lui Steven Spielberg şi nepoata lui John Barrymore, actorul născut în 1882 şi considerat la un moment dat cel mai bun actor al generaţiei sale. Provenind dintr-o familie cu legături imposibil de rupt cu lumea filmului, Drew a apărut în reclame încă dinainte de a împlini un an, iar în 1982 îi apărea deja primul film: celebrul E.T. The Extra-Terrestrial. Află mai jos cum a suportat Drew celebritatea, dar şi ce planuri de viitor are acum actriţa şi regizoarea ajunsă la 37 de ani.

Succesul lui E.T., ajuns în 1982 cel mai profitabil film al tuturor timpurilor, i-a dat viaţa peste cap micii Drew, devenită peste noapte adorată în toată lumea. Apariţia ei în Firestarter, un film inspirat de un roman al lui Stephen King despre o fetiţă ce dezvoltă puteri pirochinetice şi nu poate fi ţinută sub control de societate, este sugestivă pentru viaţa actriţei: era una dintre clientele de bază ale clubului Studio 54, iar la nouă ani deja fuma. La 11 bea alcool, la 12 fuma marihuana, iar la 13 ani a consumat pentru prima oară cocaină. Acum a fost şi pentru prima oară internată într-o clinică de dezintoxicare. La 14 ani încearcă să se sinucidă. După ce revine pe linia de plutire, câştigă un proces de aşa-zisă "emancipare": Drew are dreptul să plece din casa părintească, mutându-se în propriul apartament.

O apariţie în Playboy la 20 de ani şi un moment din show-ul lui David Letterman, când de ziua prezentatorului, Barrymore i s-a urcat pe pupitru şi şi-a dezgolit sânii (cu spatele spre cameră) sunt reprezentative pentru stilul de viaţă al actriţei din acea perioadă. Însă încet-încet a lăsat deoparte băutura şi petrecerile şi s-a reîntors la cinema. A avut un scurt rol în Scream, al lui Wes Craven, iar apoi şi-a făcut un nume în comedii romantice. În 1997 apărea în Wishful Thinking, iar un an mai târziu în Wedding Singer şi Home Fries.

A fondat compania de producţie Flower Films, iar în 1999 producea şi juca în Never Been Kissed. Dă lovitura în 2000 cu Charlie's Angels, un hit de box-office produs de compania ei. Ea este cea care a salvat producţia Donnie Darko, debutul lui Richard Kelly, devenit ulterior unul dintre cele mai celebre filme-cult ale începutului de mileniu. În 2003 apare în Charlie's Angels: Full Throttle, dar şi în comedia cu Ben Stiller Duplex. Joacă alături de Adam Sandler în 50 First Dates. În 2007 o vedem în Music and Lyrics şi Lucky You.

În 2009 debutează în regie cu un film foarte bine primit de critică, dar nu şi de public: Whip It, cu Ellen Page şi Marcia Gay, o are pe actriţa-regizoare într-un rol principal. În octombrie 2009, Barrymore devenea unica actriţă din istorie care a fost gazda show-ului Saturday Night Live de şase ori.

Chiar dacă în 2012 o să-i apară Big Miracle, un film inspirat din realitate despre activişti pentru protecţia animalelor care fac tot posibilul să salveze un grup de balene, Drew Barrymore pare a lăsa actoria pentru regie şi producţie. În prezent are patru proiecte în dezvoltare, iar primul care s-ar putea concretiza este Heist Society, o comedie de acţiune despre o femeie provenită dintr-o familie de hoţi care ia măsuri când tatăl său este suspectat că a furat colecţia de artă a unui mafiot. Sunt toate şansele ca Drew Barrymore să joace şi rolul principal.

Care este filmul tău preferat din cariera actriţei?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 23 februarie 2012 13:22
ET este cel mai bun film si asta spune totul despre cariera ei :)
xerses pe 23 februarie 2012 15:54
Mi-a placut intotdeauna cum joaca dar cred ca a avut mare noroc sa aibe deja un "suport" atat de celebru in persoana lui Steven Spielberg.
octavinspector pe 23 februarie 2012 18:34
Mie imi place Drew, dar din cate stiu e una din cele mai pretentioase actrite de la Hollywood !!
octavinspector pe 23 februarie 2012 18:35
Charlie's Angels....
alex_il_fenomeno pe 25 februarie 2012 10:35
o actrita de milioane , fara doar si poate .
margott pe 29 aprilie 2012 14:48
O fi simpatica pentru altii, mie niciodata nu mi-a placut prea mult..
AimeeLov pe 28 iunie 2012 22:03
Ehe o actriţă extraordinară , îmi place mult de ea!
H4cK3RuL pe 22 ianuarie 2016 10:24
Da, o actrita ce merita urmarita, are destule roluri in care sa o apreciezi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells