Se anunta B-EST 2006

de Giulia Dobre, director artistic B-EST 2006, Dana Dimitriu Chelba, director general B-EST 2006 în 24 Ian 2006
Se anunta B-EST 2006
A doua editie a Festivalului International de Film de la Bucuresti - B-EST ofera publicului roman un regal cinematografic in perioada 27 martie - 2 aprilie 2006.
Bucurestiul este gazda Festivalului International de Film – B-EST 2006, aflat deja la cea de-a doua editie. Timp de 6 zile, intre 27 martie si 2 aprilie, personalitati marcante ale cinematografului european precum Pupi Avati, Mika Kaurismaki, Danis Tanovic, Manoel de Oliveira si inca multi altii care continua sa confirme prezenta, vor onora spatiul cultural romanesc redandu-l circuitului si valorilor europene consacrate, avand ocazia totodata sa se intalneasca in mod festiv si informal cu iubitorii celei de-a 7 arte din Romania.
 
Ce va ofera B-EST 2006?
 
In sectiunea competitionala, in urma unei preselectii exigente, vor intra 12 filme. Juriul international cuprinde nume mari ale cinematografiei europene, regizori, actori si actrite, producatori, critici si teoreticieni ai filmului si va fi prezidat de maestrul polonez Krzysztof Zanussi (foto).
Aproximativ 40 de filme de lung metraj realizate in mare parte in anul 2005 vor fi prezentate in sectiunea non-competitionala, Panorama, oferind publicului oportunitatea de a viziona pelicule recent nominalizate si premiate la Cannes, Berlin, Venetia, San Sebastian, Karlovy Vary etc.
Facand un arc peste timp, organizatorii B-EST au initat o sectiune noua, inedita in cadrul festivalelor de film internationale: prezentarea filmelor de absolventa ale marilor realizatori de film europeni si romani. Spectatorii vor avea astfel prilejul sa descifreze amprenta filmica inconfundabila a tinerilor absolventi Roman Polanski, Emir Kusturica, Alain Chabat, Mircea Daneliuc, Ridley Scott & Tony Scott, Ovidiu Bose Pastina, Radu Munteanu etc.
Intr-o abordare retrospectiva, Hal Hartley, recunoscut ca unul dintre cei mai "cult" regizori ai noului val new yorkez, va fi si el prezent la B-EST prin intermediul peliculelor care l-au facut celebru. Paleta ofertei cinematografice B-EST 2006 va fi intregita de focus on Israel care aduce in Romania pelicule in premiera absoluta.
Impreuna cu Ministerul Culturii si al Cultelor programul B-EST 2006 cuprinde si un atelier de lucru adresat producatorilor de film romani si europeni pe tema provocatoare a politicilor de finantare a filmului independent.
Festivalul se va desfasura in trei din cele mai prestigioase locatii dedicate acestei arte: Cinema STUDIO si cele doua sali ale Cinematecii Romane: EFORIE si UNION.
 
Asadar, considerati-va “invitat” al Festivalului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells