Nemiloasa Lena Headey

de Ştefan Dobroiu în 2 Oct 2012
Nemiloasa Lena Headey

Ştii cu siguranţă că Lena Headey arată mult mai bine decât în imaginea ataşată acestui articol, dar ne-am gândit s-o folosim pentru că Dredd 3D: Ultima judecată se lansează în curând (9 noiembrie) în România şi pare a fi unul dintre filmele cel mai bine primite ale toamnei. Plus că Headey bifează un nou rol care o face să merită epitetul din titlul acestui material, interpretând-o pe Ma-Ma, o traficantă de droguri cu puteri absolute în jurisdicţia vajnicului Dredd (Karl Urban).

Chiar dacă multă lume a auzit prima oară de ea în 300, unde interpretează un alt personaj puternic, regina Gorgo, Headey îşi făcuse deja un nume în Marea Britanie, unde a avut de-a lungul anilor parteneri de ecran precum Jeremy Irons, Ethan Hawke, Anthony Hopkins şi Ralph Fiennes. Născută în Bermuda, unde tatăl ei, militar, era încartiruit, Headey şi-a petrecut copilăria în Anglia, unde este descoperită în timpul reprezentaţiei unei piese de teatru şcolar. Primul ei rol vine în 1992, când apare în Waterland, o dramă regizată de Stephen Gyllenhaal (nimeni altul decât tatăl lui Jake Gyllenhaal, de văzut de vineri în deja lăudatul Ultima razie)

Apare în Rămăşiţele zilei, dar şi în The Jungle Book, filmul Disney din 1994 bazat pe cărţile lui Rudyard Kipling şi pe celebra animaţie din 1967. Filmul live-action se dovedeşte a fi un succes de casă, iar criticii remarcă interpretarea lui Headey, dar următorii ani actriţa şi-i va ocupa doar cu apariţii scurte în producţii de televiziune. Face senzaţie în Onegin, în 1999, după care este redescoperită în The Brothers Grimm, unde împarte ecranul cu Matt Damon şi Heath Ledger.

Mega-succesul 300 este producţia ce o va face cunoscută în întreaga lume şi îi va deschide toate uşile la Hollywood. Regina Gorgo, personajul ei din filmul inspirat de romanul grafic al lui Frank Miller, a apărut pe nenumărate liste cu cele mai puternice şi demne personaje feminine, o mare parte din merit fiindu-i atribuit lui Headey, care îi imprimă lui Gorgo o forţă extraordinară. Rolul îi va aduce şi principala partitură din Terminator: The Sarah Connor Chronicle, unde interpretează personajul titular. Deşi a fost cel mai bine primit serial din sezonul 2007-2008, TSCC a primit undă verde doar pentru sezonul al doilea, şefii de la Fox Entertainment anunţând în 2009 că fanii vor fi nevoiţi să-şi ia la revedere de la Sarah Connor în interpretarea Lenei Headey.

Următorul mare succes al lui Headey va fi Game of Thrones/Urzeala tronurilor, fantasy-ul medieval atât de lăudat al celor de la HBO. Bazat pe romanele lui George R. R. Martin, serialul va ajunge unul dintre cele mai apreciate şi difuzate seriale ale lui 2011, în acest moment fiind în pregătire al treilea sezon (premiera pe 31 martie 2013). Lena Headey este excelentă în rolul lui Cersei, manipulatoarea şi vicleana regină ce ţine cu dinţii să rămână aşezată pe tronul celor şapte regate, în jurul cărora se urzesc atâtea intrigi. Game of Thrones a devenit un adevărat fenomen global, făcându-i pe cei de la Variety să scrie că "nu există niciun serial mai profitabil pentru un canal TV aşa cum Game of Thrones este pentru HBO".

O să te reîntâlneşti cu actriţa pe 9 noiembrie, când se lansează Dredd 3D, unul dintre filmele cel mai bine primite ale toamnei. Headey este Madeline Madrigal (Ma-Ma), lideră a lumii interlope din Mega-City One şi traficantă de Slo-Mo, un drog extrem de periculos. Suntem siguri că Ma-Ma îi va face o mulţime de probleme lui Judge Dredd, interpretat de Karl Urban.

Cel mai important rol din cariera ei viitoare este cel al lui Jocelyn Fray, personaj consistent din The Mortal Instruments: City of Bones, un fantasy de acţiune inspirat de seria The Mortal Instruments ale Cassandrei Clare. Mulţi se aşteaptă (sau cel puţin speră) ca franciza să se apropie măcar de succesul Twilight şi The Hunger Games, iar faima lui Headey cu siguranţă va avea de câştigat de pe urma apariţiei în această producţie aşteptată pe ecrane în august 2013.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
radumilan pe 2 octombrie 2012 14:39
Nu mai exista si alta expresie decat "bine primit" pe care sa o folositi in acest articol? De 4 ori in acelasi articol... Si "succes" ati reusit sa-l repetati de 4 ori. E egalitate !

Cat despre actita, este chiar fabuloasa in toate rolurile pe care le are. Se face remarcata foarte usor, intr-un mod bun.

alex_il_fenomeno pe 27 octombrie 2012 18:26
am remarcat-o in cateva filme pe tema S.F. unde s-a descurcat excelent.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells