Marea mahmureală 2, comedia anului 2011?

de Ştefan Dobroiu în 16 Dec 2010
Marea mahmureală 2, comedia anului 2011?

Nu mai e mult până la sfârşitul anului, aşa că Cinemagia s-a gândit să-ţi spună câte ceva despre cele mai aşteptate filme din 2011. Titluri bune sunt multe, aşa că începem cu genul cel mai popular, comediile, dintre care iese în evidenţă probabil cea mai aşteptată continuare: Marea mahmureală 2!

Aproape 100.000 de români au văzut ireverenţioasa comedie a lui Todd Phillips în 2009, prin urmare suntem siguri că sequelul este aşteptat de mulţi amatori ai genului, mai ales că regizorul se laudă în stânga şi-n dreapta că noile aventuri ale celui mai trăsnit grup de prieteni văzut în ultima vreme la cinema sunt şi mai şocante decât în The Hangover.

Premiera românească a lui Marea mahmureală 2 este programată pentru 3 iunie. În continuarea aventurilor din primul film, Phil (Bradley Cooper), Alan (Zach Galifianakis), Stu (Ed Helms) şi Doug (Justin Bartha) călătoresc în Thailanda pentru nunta lui Stu. Speriat de consecinţele extremele ale petrecerii burlacilor din Las Vegas, acesta a ales o distracţie mult mai cuminte: un simplu brunch! Dar lucrurile nu se petrec întotdeauna conform planurilor, iar cei patru se vor trezi iarăşi într-o aventură cu totul şi cu totul sălbatică prin primitoarea Thailandă. Se zvoneşte că fostul preşedinte american Bill Clinton o să aibă o scurtă apariţie în film, ca şi Paul Giamatti sau mai cunoscutul Liam Neeson, care îl înlocuieşte pe Mel Gibson în rolul un specialist în tatuaje sărit de pe fix.

Chiar dacă are cel mai mare potenţial, Marea mahmureală 2 nu este deloc lipsit de concurenţă. De fapt, am putea spune chiar că 2011 este anul comediei, pentru că nu mai puţin de câteva zeci de titluri aşteaptă să ne amuze pe marile ecrane.

Actori mari, regizori mari, reveniri aşteptate

Cum s-o dai să fie bine?

Pe 14 ianuarie dă startul Cum s-o dai să fie bine?/The Dilemma, prima încercare a lui Ron Howard pe tărâmul comediei de la EDTv din 1999. Premisele noii producţii au potenţial: Un bărbat (Vince Vaughn) o vede pe soţia celui mai bun prieten al său (Kevin James) sărutându-se cu alt bărbat, dar ezită să-i destăinuiască acestuia secretul, mai ales că firma celor doi este în pragul semnării unui contract important. Celor doi actori atât de obişnuiţi cu poantele li se alătură Jennifer Connelly şi Winona Ryder.

How Do You Know
O altă revenire la comedie este a lui Jack Nicholson. Şi a lui Reese Witherspoon! Dacă nu mai ţii minte unde ai văzut-o prima oară pe Witherspoon (deşi e cam greu să uiţi), îţi reamintim: în Blonda de la drept. Filmul regizat de Robert Luketic şi continuarea din 2003 au transformat-o pe Witherspoon într-o vedetă, iar acum actriţa îşi încearcă din nou talentul comic alături de alţi doi obişnuiţi ai genului: Paul Rudd şi Owen Wilson. Mai interesant este faptul că How Do You Know, despre o tânără prinsă într-un triunghi amoros cu doi bărbaţi extrem de diferiţi, este regizat de James L. Brooks, omul din spatele lui Mai bine nu se poate, probabil cea mai apreciată comedie din ultimul deceniu al mileniului trecut.

The Kids Are All Right
Deja aşteptările devint tot mai mari, nu?În februarie, înainte de premiile Oscar, s-ar putea să vedem pe marile ecrane proaspăta comedie a regizoarei Lisa Cholodenko, foarte bine primită la începutul anului la Berlin. Annette Bening şi Julianne Moore, în rolurile a două lesbiene căsătorite ai căror copii adolescenţi vor să descopere identitatea tatălui lor, au primit deja nominalizări la Globurile de Aur şi au şanse şi la premiile Oscar. În rolurile copiilor îi poţi vedea pe tot mai cunoscuţii Mia Wasikowska şi Josh Hutcherson, foarte maturizat după rolul principal din Călătorie spre centrul Pământului.

No Strings Attached, Your Highness
Numele mari de la Hollywood nu ezită deloc în faţa comediei, prin urmare Natalie Portman, foarte pe val după Black Swan, se dezlănţuie în februarie alături de Ashton Kutcher în No Strings Attached/Fără obligaţii, şi, nici două luni mai târziu, în Your Highness, alături de James Franco şi Danny McBride. În această comedie de poveste (la propriu), Portman va fi Isabel, o războinică nevoită să faţă echipă cu doi prinţi pentru a se răzbuna pe un vrăjitor malefic (Justin Theroux). La pagina filmului poţi vedea trailerul: demenţa e totală!

Umor britanic...

Hop-Ţop, Paul
Aprilie e şi luna britanicilor. Russell Brand va fi un iepuroi animat (şi ultra-enervant!) în Hop/Hop-Ţop, dar mult mai interesant pare a fi Paul, noua comedie a lui Simon Pegg şi Nick Frost. După ce au râs de comedia romantică şi filmele cu zombie în Shaun of the Dead şi genul poliţist în Hot Fuzz, cei doi parodiază SF-ul cu această poveste despre doi indivizi pasionaţi de extratereştri care ajung într-o zonă faimoasă pentru apariţiile OZN-urilor. Aici dau peste Paul (voce Seth Rogen), un extraterestru prizonier de 60 de ani într-o bază militară ultrasecretă, timp în care a avut timp berechet să dezvolte apucături foarte umane. Faptul că regizor este Greg Mottola nu contează prea mult, dar Pegg şi Frost au semnat şi scenariul, ceea ce sugerează că Paul ar putea fi la fel de amuzant ca şi filmele lor anterioare.

...şi românesc

Bună, ce faci?
Nici românii nu se lasă mai prejos, căci Bună, ce faci? are mari şanse să devină comedia românească a anului. Poate că nu e o sarcină foarte dificilă, având în vedere cât de nepopular este genul printre regizorii noştri, dar filmul lui Alexandru Maftei are cârlige pentru ambele sexe şi toate grupele de vârstă. În vizor sunt Gabriel şi Gabriela care, după 20 de ani de căsnicie fericită, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Să fie asta tot ce viaţa le mai poate oferi? După ce îşi petrec cîteva nopţi comunicînd pe internet cu un necunoscut, amîndoi se îndrăgostesc - fără să ştie că de fapt s-au găsit tot unul pe celălalt. Bună, ce faci?, prezentat în premieră mondială la festivalul Transilvania în iunie, nu adoptă nici metodele facile ale comediei romantice de la Hollywood şi reuşeşte să rămână proaspăt de la primul la ultimul cadru. Premiera pe marile ecrane ar putea avea loc în luna martie.

Bad Teacher, What's Your Number, Bridesmaids, Monte Carlo, The Sitter, Jumping the Broom, The Zookeeper, iată titluri peste titluri de comedii cu premiera programată în prima jumătate a anului viitor, care se va termina pe cai mari cu lansarea lui Marea mahmureală 2.

Care ţi se pare cea mai interesantă comedie din 2011?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
-Max_Mafiotu- pe 16 decembrie 2010 11:24
eu am ras cu lacrimi la prima parte e demential filmu sper sa nu ma dezamageasca partea 2
carmenuta86 pe 16 decembrie 2010 14:32
a fost minunat filmul, sper sa fie mai buna parte a 2 a
Radu1994 pe 16 decembrie 2010 16:45
prima parte a for cea mai tare comedie pe care am vazut-o daca ai o zi proasta uitate la film si te vei binedispune cu siguranta:} sper si a 2 parte sa fie la fel de faina
psihologu pe 16 decembrie 2010 18:24
sunt multe filme care merita vazute in anul care vine dar departe de ele se afla aceasta comedie care te face intra-devar sa te simti bine...
Barbaru pe 16 decembrie 2010 21:07
iaca fis de film . nu am sa ma uit la el pentru ca bunul meu prieten mel nu a fost primit in film de panaralmele alea de actorasi.mel nu uita ne vedem de revelion la mine acasa
alex_il_fenomeno pe 17 decembrie 2010 09:43
cred ca "The Hangover 2" va rupe din nou toate topurile !
cetateanu pe 17 decembrie 2010 10:05
Am vazut secvente din''The Kids Are All Right''si mi s -au parut interesante ca si distributia filmului cu Annette Bening si Julianne Moore,la fel de interesant pare si filmul ''How Do You Know'' mai ales ca il are in distributie pe Jack Nicholson care nu prea apare in filme proaste , dar de departe cel mai asteptat este ''Marea mahmureala 2 ''.Daca va reusi sa fie la fel de bun ca prima parte greu va putea sa fie egalat de vreo alta comedie.
JohnnyAddams pe 17 decembrie 2010 11:28
" How Do You Know" si "Your Highness" mi se par cele mai interesante. The Hangover mi s-a parut mereu overrated, nu am absolut nicio asteptare de la el.
G.Norbi27 pe 18 decembrie 2010 13:24
HANGOVER !! :)
diana7 pe 18 decembrie 2010 22:56
foarte tare prima parte asa sa fie si a doua sau mai buna
vinci pe 18 decembrie 2010 23:04
how do you know e deja un flop in america...un prim weekend de numai 7.7 mill d dolari..la un budget d 120..
si the kids are all right..e iar naspa..
astept the hangover..sper sa nu ma dezamageasca cum m-au dezamagit multe comedii anul acesta..k date night sau dinner for schmucks..

RvL pe 29 decembrie 2010 19:48
va dati seama ca asta e o arma cu doua taisuri,sa va explic,la cat de buna a fost prima parte, chiar si cea mai mica eroare o sa ii tranteasca tot in camp regizorului si daca osa fie la nivelul asteptarilor va dati seama ce se va intampla...eu sper sa fie bun Hangover a fost unul dintre cele mai bune filme de comedie pe care le-am vazut :D (si partea asta o sa aiba concurenta serioasa, din cate vad Your Highness o sa fie si el bun)
ciubucciu tache danut pe 3 ianuarie 2011 00:18
am vazut prima parte si am ras bine de tot
sper cu nerabdare sa vad si partea a 2 si sper sa fie la fel de haioasa

nicu_fire pe 3 ianuarie 2011 21:01
super tare prima parte:)))) am ras cu lacrimi
Dorin_Jackie pe 12 ianuarie 2011 22:44
spert sa nu dezamageasca cu a doua parte pt ca prima a fost dementiala super tare
George1823 pe 22 aprilie 2011 23:31
Nu cred ca o sa fie mai bun ca primul deoarece o sa fie aceeasi poveste...
Doar cu scene mai funny poate...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells