Interviu cu Daniel Radcliffe (Harry Potter)

de Cinemagia în 19 Apr 2011
Interviu cu Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Daniel Radcliffe va putea fi văzut cu trei luni în avans faţă de lansarea la cinema a ultimului film din seria Harry Potter  în scena de început din Talismanele Morţii: Partea 2, doar pe BLU-RAY! Din 15 aprilie, BLU-RAY-ul cu Harry Potter şi Talismanele Mortii: Partea 1 conţine scena de început din ultimul film al seriei. Harry Potter şi Talismanele Mortii: Partea 1 se poate achiziţiona şi pe DVD. Iată un interviu în care Radcliffe vorbeşte despre experienţa Harry Potter

 Ai facut un rol impresionant in Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 1 si ti-ai exploatat la maxim calitatile actoricesti. Ai simtit ca de aceasta data provocarea a fost alta?  
DANIEL RADCLIFFE:  Da, pentru ca si noi am crescut si am inceput sa vedem lucrurile altfel, astfel incat si provocarea a fost alta. Dar a fost vorba despre un drum progresiv, nu e ca si cum am fi facut un salt urias de la o etapa la alta. A fost o trecere naturala, am crescut odata cu personajele si implicit ni s-a schimbat si modul in care am jucat. Dar pentru ca s-a renuntat la idea initiala de a face un singur film, ceea ce ar fi fost dezatruos daca tinem cont de complexitatea povestii, am avut mai mult timp sa ne exploram personajele si sa le construim asa cum trebuie.


Din cate stiu nu prea erai un cititor impatimit inainte de a-l interpreta pe Harry Potter. Cum ai intrat in contact cu prima carte?
DANIEL RADCLIFFE:  Parintii mei mi-au citit-o. Cred ca aveam 8 sau 9 ani. Nu imi placea deloc sa citesc, mi se parea chiar plictisitor, asa ca m-am distrat mai mult cand mi-a fost citita. Tatal meu se amuza foarte tare interpretand personajele pe diverse voci, asa ca evident ma distram si eu copios. Dar cand mi-au citit-o si pe a doua deja imi pierdusem putin interesul, insa cand am primit rolul mi-am spus:,, Oh, acum chiar trebuie sa le citesc”. (Rade)

Dar atunci cand le-ai citit pentru prima oara, te-ai gandit vreodata ca ai vrea sa fii Harry Potter?
DANIEL RADCLIFFE:  Nu in mod special. Viata lui imi parea a fi un adevarat cosmar (Rade). Insa dupa ce am primit rolul am recitit cartile cap coada si au inceput aproape sa ma obsedeze. De exemplu filmam ziua, iar seara inca eram cu gandul la ce facusem peste zi. Si noaptea ma luptam cu dusmani imaginari. Vezi daca nu am avut un frate? (Rade) As fi avut cu cine sa ma bat.

Cei care s-au uitat la toate cele sapte filme aparute pana acum au vazut cum s-a maturizat personajul. Dar cum te-ai schimbat tu sau in care aspecte ai ramas acelasi?
DANIEL RADCLIFFE: Am ramas acelasi tip plin de energie, hiperactiv si curios. Si sunt si acum la fel de respectuos cu cei cu care lucrez pe platou. E un lucru absolut necesar atunci cand lucrezi aproape zilnic cu niste oameni timp de 11-18 luni. In rest nu m-am schimbat radical, doar m-am maturizat, dar e un lucru absolut firesc. (Rade)

Esti trist ca toata aceasta aventura se apropie de final?
DANIEL RADCLIFFE:  Pentru toti e trist, nu doar pentru mine, mai ales ca lucram de mai bine de 10 ani impreuna. Sa stii ca am plans pe bune si timp de doua ore nu m-a putut consola nimeni. Dar patru ore mai tarziu eram in avion citind scenariul pentru productia The Woman in Black, in care joc in acest moment. Asa ca lucrurile merg intr-un fel sau altul mai departe. (Rade)

 Dupa terminarea filmarilor, Emma s-a concentrat mai mult asupra studiului si a intrat  la un colegiu in SUA. Sa inteleg ca tu te-ai axat mai mult pe cariera?
DANIEL RADCLIFFE: Da, cam asa ceva. Oricum toata lumea stie ca Emma e mai mult genul soarece de biblioteca (Rade). De aceea nu cred ca pentru mine sau Rupert scoala se numara printre cartile care trebuie jucate. Mie scoala mi se pare foarte grea. Am avut intodeauna note foarte bune, dar am renuntat cu un an mai devreme pentru ca repetam pentru piesa Equus. Oricum mai am de munca pana sa termin Scoala de Arte, insa pentru moment ma descurc foarte bine in ceea ce fac, asa ca ma voi concentra cat de mult pot asupra carierei.

Cum te percepe publicul acum?
DANIEL RADCLIFFE: Cei care stau in aceeasi zona cu mine ma stiu deja. (Rade)

Au scapat vreodata lucrurile de sub control?
DANIEL RADCLIFFE:  Nu chiar, insa am avut o experienta atipica in Japonia. Au fost agresivi, dar si retrasi in acelasi timp. Nu s-au apropiat mai mult de cativa metri de mine, dar au fost ca un fel de baricada. E ca si cum as fi avut un scut protector in jurul meu. Cand aveam 13 ani si am ajuns acolo, la aeroport ne-au asteptat 5000 de oameni. A fost o experienta destul de intensa. Sunt un fel de Beatle in Japonia.

 Cu ce ai ramas dupa Harry Potter?
DANIEL RADCLIFFE: Cu un start in cariera incredibil si cu multe, multe perechi de ochelari. E singurul suvenir cu care am vrut sa raman. Dincolo de toate, acest rol m-a propulsat intr-o industrie in care e foarte greu de patruns si sunt recunoscator pentru asta.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ariel6 pe 19 aprilie 2011 19:12
Pacat ca nu stie ca are multi fani si la noi in tara . :D
Ady pe 19 aprilie 2011 20:30
Pacat ca nu se mai opreste din ras, dar macar constientizeaza ce start bun i-a dat HP in lumea filmelor.
Ady pe 19 aprilie 2011 20:31
Pacat ca nu se mai opreste din ras, dar macar constientizeaza ce start bun i-a dat HP in lumea filmelor.
anna.n pe 19 aprilie 2011 20:57
pacat ca se termina seria..
missphantomim99 pe 20 aprilie 2011 13:49
va dati seama ce ciudat o sa fie pentru copiii lui. "Tata e Harry Potter! Tatal tau ce e?" :D
Andrutza100 pe 21 aprilie 2011 11:15
SE PARE CA LA ACEST INTERVIU S-A AMUZAT FOARTE TARE.DAR ESTE MAI BINE DECAT SA FIE TIMID.SI ROLUL LUI IN HARRY POTTER SE POTRIVESTE FOARTE MULT CU EL.
|

alex_il_fenomeno pe 21 aprilie 2011 17:25
cred ca peste ani si ani isi va aminti cu placere de aceasta serie de filme , in care Daniel a crescut , si in care a invatat ce inseamna sa fie un actor adevarat !
Vorador pe 21 aprilie 2011 18:48
inainte eram suparat ca sunt prea multe parti si asteptam prea mult sa apara noile parti,acum sunt trist ca se apropie de final.Am copilarit cu HP
mihai_iordache pe 21 aprilie 2011 19:44
parerea mea este ca scenarstii si regizorii nu au profitat la maxim de calitatile actorilor si de actiuneacartilor.ultimul film e cel mai bun, poate daca le faceau pe toate in doua parti era mai bine.
ren22 pe 22 aprilie 2011 07:32
mihai_iordache credema nu era mai bine deloc daca filmul 7 era doar intr-o parte!daca ai fii citit cartile ( ceea ce nu ai facut,din moment ce ai spus asta ) ai fi vazut ca citez:ceea ce ar fi fost dezatruos daca tinem cont de complexitatea povestii.asa si e povestea lui j.k.rowling e atat de complexa si de frumoasa incat daca faceai un singur film dura vreo 5 sau 6 ore,pentru ca toate absolut toate detaliile din 7 sunt vitale pentru poveste.
oricum,trecand peste tine,sunt foarte trist ca harry potter s-a terminat.....mai putin trista decat am fost atunci cand am terminat talismanele mortii si am realizat ca seria de carti ( si in curand de filme) s-a terminat.iubesc harry potter,e poveste uluitoare despre curaj,speranta,perseverenat si mai ales IUBIRE!sunt niste carti superbe,totusi filmele nu mi-au placut toate,doar hp 6 care a fost de departe mult mai bun decat decat 7 partea 1.si eu am copilarit cu harry potter......

ren22 pe 22 aprilie 2011 07:35
scuze,greseala mea!am inteles gresit....si ai dreptate si eu cred ca era mai bine sa le faca pe toate in doau parti!dar ar fi iesit probabil prea multe filme.inca o data scuze!
xerses pe 30 mai 2011 23:06
Pentru el cred ca un alt rol de asemenea dimensiuni nu va mai prinde...
Champion pe 1 aprilie 2012 08:22
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells