Epic Movie/Despre eroi

de Cristi Marculescu în 16 Mar 2007
Epic Movie/Despre eroi

Film epic, adica ecranizare (in mai multe parti, de preferinta trilogie) bazata pe o serie de carti fanteziste si de aventuri (in lumi imaginare populate de personaje mitologice stranii) destinate copiilor. Efecte speciale folosite din plin, cu mai mult sau mai putin succes, locatii fantastice, personaje fie prost scrise fie prost jucate, quest-uri cu scop cel putin abracadabrant. Da, Lord of the Rings, Narnia, Eragon, Harry Potter. Milioane de oameni le-au vazut si le-au iubit. Nu si autorii acestui Epic Movie. Pentru ca "movie" e la fel ca in Scary Movie sau mai recentul Date Movie. Adica?

Epic Movie este luare peste picior (si uneori chiar calcare in picioare) a filmelor fantastic-fanteziste cu succes imens in sali. Teoretic parodie crunta, cu momente de un prost-gust incredibil, care ar trebui sa mearga fix la sufletul celor deloc pasionati de filme cu hobiti, vrajitori la pubertate, dulapuri magice si pirati-fantoma. Practic, un film crunt de prost, care reuseste sa nu aiba niciun moment intr-adevar amuzant sau stralucitor.

Antrenamente a la Rocky, Scarface jucat de oameni-capra, James Bonzi, sanie turbo care face derapaje ca la Tokyo, prin fabrica lui Willie Wonka nu curg rauri de ciocolata, The White Whitch (vrajitoarea Alba) din Narnia este de fapt o nenorocita, aka the White Bitch. Duo-ul "fantastic" (Jason Friedberg si Aaron Seltzer) care au reusit sa puna pe picioare seria Scary Movie a ramas, pur si simplu, de la Date Movie incoace fara idei.

Daca se intimpla, miraculos sa nimereasca vreun comic de limbaj sau vreo glumita fizica (suturi intre picioare si alte chestiuni de la fel de mult bun gust, denumite la Hollywood "umor de buda") actorii suntatit de lemnosi incit nu-ti poti spune, ca spectator al unei comedii, decat ca ai participat vizual la inca un moment ratat. Si atunci la ce bun decorurile, costumele si recuzita? Despre supereroi (da, se ia peste picior si seria X-Men, care la cum a ajuns sub bagheta lui Ratner nici nu mai era nevoie) si alte aiureli este chiar o aiureala. Care, din pacate, nici macar nu e amuzanta si poate pereclita simtul umorului in spectator.

Taguri:  Epic Movie

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 11:37
am ras de numa la filmul asta :-))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells