Cineastul Sydney Pollack a murit

de Razvan Boboc în 27 Mai 2008
Cineastul Sydney Pollack a murit

Celebrul cineast american Sydney Pollack a incetat din viata la varsta de 73 de ani, anunta Hollywood Reporter. Regizorul, care s-a luptat in ultima vreme cu cancerul, s-a stins din viata in locuinta sa din Los Angeles. Familia a fost alaturi de el in ultimele clipe de viata.

Sydney Pollack a castigat un premiu Oscar - Cel mai bun regizor, pentru pelicula "Out of Africa". Acesta a fost desemnat si Cel mai bun film in 1986. A mai fost nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film pentru lungmetrajele "Tootsie" si "They Shoot Horses, Don't They?".

Intr-un top al celor mai frumoase povesti de dragoste din filme, realizat de Institutul American de Film, Pollack figureaza cu doua pelicule: "The Way We Were" si "Out of Africa".

Va ramane in memoria cinefililor prin filmele sale: "The Firm", "Sabrina", "The Electric Horseman", "Bobby Deerfield", "Presumed Innocent", "King Ralph" sau "Havana".

In ultimii ani s-a concentrat pe cariera de producator de filme. In 2005, a regizat ultimul sau film: "The Interpreter", cu Nicole Kidman in rolul principal.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells