Cinci basme reambalate

de Ştefan Dobroiu în 14 Mar 2012
Cinci basme reambalate

Poveştile copilăriei sunt de mai bine de o jumătate de secol sursă de inspiraţie pentru filme, iar această constantă a cinematografiei nu pare să iasă din modă prea curând. Doar în ultimii câţiva ani s-au lansat o mulţime de producţii cinematografice inspirate din basme, de la Tangled la Scufiţa roşie. Reinventarea personajelor de poveste şi reambalarea evenimentelor din acestea într-o aură de modernitate pare să fie soluţia considerată cea mai eficientă de către studiourile producătoare.

Cum vineri se lansează pe ecrane Oglindă, Oglinjoară (în care o să experimentezi, printre decoruri şi costume clasice, şi câteva glume foarte moderne), ne-am gândit să-ţi mai oferim câteva informaţii despre alte potenţiale blockbustere inspirate de poveştile culese de fraţii Grimm sau scrise de Hans Christian Andersen.

Cel mai popular personaj este fără îndoială Albă ca Zăpada. Este protagonistă în Oglindă, oglinjoară, interpretată de Lily Collins, dar pentru Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător îmbracă armură şi capătă înfăţişarea lui Kristen Stewart. Cu greu poţi găsi două proiecte mai diferite decât acestea două: dacă Oglindă, oglinjoară este o joacă pentru copii, colorată şi presărată cu glumiţe, lucrurile par a sta cu totul altfel în fantasy-ul lui Rupert Sanders, aşteptat pe marile ecrane din ţară pe 1 iunie, chiar de ziua copiilor. Sumbru şi sângeros, filmul ne-o va arăta pe Albă ca Zăpada gata să pună mâna pe sabie pentru a-şi scăpa regatul de uneltirile mamei sale vitrege, interpretată de o Charlize Theron cât se poate de ameninţătoare.

Trailerul lui Snow White şi Războinicul vânător a făcut senzaţie la apariţia sa de acum câteva luni şi mulţi comentatori se aşteaptă acum ca noua producţie inspirată de basm să fie un fel de Braveheart cu elemente fantasy, căci regina Ravenna (Theron) are de partea ei o mulţime de forţe oculte. Vom vedea pe 1 iunie cât a supravieţuit din basmul cules de fraţii Grimm în această producţie în care Chris Hemsworth (Thor) îl interpretează pe vânătorul titular, fiind trimis de Ravenna să o ucidă pe Albă ca Zăpada şi să-i aducă inima ei... Poţi vedea AICI un material despre personajele negative ale verii, printre care Ravenna se află la loc de cinste.

I-am mai văzut de câteva ori pe marile ecrane, dar niciodată ca acum: Hansel şi Gretel vin şi ei la cinema, ba chiar în format 3D. Hansel and Gretel: Witch Hunters ni-i va arăta pe Jeremy Renner şi Gemma Arterton în rolurile eroilor titulari care, la 15 ani de la evenimentele petrecute în casa de turtă dulce, au devenit nişte vajnici vrăjitori de vânătoare. În acest moment se ştiu destul de puţine detalii exacte despre subiectul filmului, dar este cert că Hansel şi Gretel vor avea de pătimit de pe urma unor vrăjitoare malefice. Una dintre ele este interpretată de Famke Janssen...

Puţine se ştiu acum şi despre Maleficent. Ştim cu siguranţă că acesta este următorul proiect al Angelinei Jolie, care îi va da viaţă mamei vitrege a prinţesei Aurora, eroina din basmul Frumoasa din Pădurea adormită. Pentru rolul Aurorei a fost aleasă Elle Fanning (Super 8), iar filmul va descrie evenimentele din poveste din perspectiva personajului negativ. Filmările ar trebui să înceapă în luna iunie, iar premiera ar fi de aşteptat în cursul verii lui 2013.

În 2013 o aşteptăm iarăşi pe Albă ca Zăpada, dar de această dată în China. Nu mai avem de-a face cu pitici, ci cu proscrişi experţi în arte marţiale, care se vor ajuta de abilităţile lor ieşite din comun pentru a se asigura că protejata lor îşi recapătă statutul garantat prin naştere. În rolul principal a fost deja aleasă Saoirse Ronan, care după Hanna (şi The Host, aşteptat pe 13 februarie la anul) pare a deveni un star al filmelor de acţiune, iar titlul bătut în cuie de studiourile Disney este The Order of the Seven.

Şi Crăiaza zăpezii a lui Hans Christian Andersen se pregăteşte de o ecranizare animată, tot sub egida Disney. Nu se ştie în acest moment ce schimbări va suferi povestea, prin urmare îţi dăm doar premisele: doi copii, Kai şi Gerda, trec printr-o mulţime de aventuri după ce în inima lui Kai intră un ciob din oglinda trolilor, care-l fac pe băiat să vadă toate lucrurile cu ochi răi. Când Kai este răpit apoi de Crăiasa Zăpezilor, regina fulgilor de nea, şi dus în castelul ei din ţinuturile îngheţate ale Nordului, Gerda porneşte în căutarea lui.

Şi micile ecrane se pregătesc de personaje de poveste: în acest moment se difuzează în SUA Once Upon a Time, un serial despre Emma, o femeie care ajunge într-un mic orăşel din statul american Maine pentru a descoperi că locuitorii acestuia sunt de fapt personaje de poveste aduse în realitatea noastră de un blestem. Pe lângă Once Upon a Time (care pe noi nu prea ne-a prins), se mai pregătesc Două frumoasa şi bestia, unul la ABC şi celălalt la CBS. Serialul ABC va fi în spiritul poveştii clasice, iar celălalt va aduce cele două personaje în zilele noastre: Bestia e de fapt victima unui experiment militar şi o ajută cu forţa sa ieşită din comun pe o... frumoasă poliţistă.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 14 martie 2012 12:26
O sa fie doar filme amuzante si cam atat. Poate Maleficent sa fie ceva mai bun, cel putin sper.
Han_Solo pe 14 martie 2012 13:04
Cele acute de Disney e clar ca din start vor fi filme pentru intreaga familie aka modul politicos de a spune cavrem mai multi bani.
catasmile17 pe 14 martie 2012 14:29
sper sa aiba succes filmele astea....
legolas05 pe 14 martie 2012 16:18
interesante aceste filme,eu astept cel mai mul filmul cu Saoirse Ronan: The Order of the Seven
CosminHorrorMaster pe 14 martie 2012 17:16
Da..cred ca ii asptept pe Hansel si Gretel.
xerses pe 14 martie 2012 20:47
Pe toate vreau sa le vad, asa de dragul comparatiei...
alex_il_fenomeno pe 19 martie 2012 15:49
numai bine :) le asteptam pe toate .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells