Ce vine după Discursul regelui?

de Ştefan Dobroiu în 11 Feb 2011
Ce vine după Discursul regelui?

The King's Speech se anunţă a fi marele câştigător la Oscaruri de anul acesta, prin urmare ne-am gândit să trecem în revistă ce vor face Colin Firth, Helena Bonham Carter şi Geoffrey Rush, cu toţii nominalizaţi pentru rolurile lor, după succesul din 2011. Vezi mai jos ce proiecte au cei trei actori în program.

Vedeta filmului este fără îndoială Colin Firth. După nominalizarea de anul trecut, acţiunile actorului britanic au crescut foarte mult şi vor mai creşte dacă el câştigă Oscarul pentru rolul regelui George al VI-lea, aşa cum preconizează analiştii de la Hollywood. Ce efect va avea un Oscar asupra carierei lui Firth vom vedea în viitor, dar actorul deja are o mulţime de noi proiecte care îl vor ţine ocupat cel puţin un an sau doi de acum înainte.

În primul rând, Colin Firth a terminat deja filmările la thrillerul poliţist Tinker, Tailor, Soldier, Spy, a cărui premieră britanică este programată pentru 16 septembrie. Inspirat de un roman al lui John le Carré (acesta s-a implicat şi în scrierea scenariului), filmul regizat de Tomas Alfredson, suedezul celebru pentru Let the Right One In, o să ni-l arate pe Firth în rolul unui agent secret britanic suspectat că ar fi agent dublu. Pe afiş se mai află Gary Oldman, Mark Strong, Toby Jones şi Ciarán Hinds, Oldman interpretându-l pe fostul agent care trebuie să descopere cârtiţa din rândurile MI6, celebrul serviciu secret britanic.

Categoric mai puţin sumbră este comedia Gambit, în care Colin Firth ar trebui să apară alături de Cameron Diaz. Scenariul filmului este scris de fraţii Coen, iar asta nu face decât se ne crească aşteptările în ceea ce priveşte acest proiect ce pare a semăna un pic cu celebrul How to Steal a Million/Cum să furi un milion, excelentul film cu Audrey Hepburn şi Peter O'Toole regizat de William Wyler. O operă de artă de o valoare inestimabilă este ochită de hoţul Harry Dean, doar că acesta are nevoie de o femeie frumoasă pentru a-i atrage atenţia proprietarului. Bineînţeles, planurile atent ticluite de Dean se vor lovi de toate obstacolele posibile. Originalul, în care actori principali erau Michael Caine şi Shirley MacLaine, a obţinut în 1967 trei nominalizări la Oscar.

Actorul va schimba tonul în The Promised Land, noul film al lui Michael Winterbottom, în care Firth ar trebui să interpreteze rolul unui agent britanic hotărât să captureze un lider al mişcării zioniste din Palestina anilor '30. Inspirat din evenimente petrecute în realitate, The Promised Land îi mai are pe afiş pe Jim Sturgess şi Matthew Macfadyen în rolurile unor colegi ai personajului lui Firth, dar momentan nu se ştie nimic despre actorul care va interpreta rolul principal, cel al lui Abraham Stern, omul care a încercat, prin acte teroriste, să scoată Palestina de sub controlul Marii Britanii. Michael Winterbottom anunţa anul trecut luna septembrie 2010 ca dată de începere a filmărilor, dar se pare că ele vor avea loc în cursul lui 2011.

Geoffrey Rush
Cu totul altfel stau lucrurile cu actorul de origine australiană Geoffrey Rush. Poate că acesta nu are programul atât de plin de proiecte ca şi Colin Firth, dar are un atu greu de ignorat: va apărea în ceea ce se anunţă a fi unul dintre cele mai mari succese de box-office ale lui 2011. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ni-l va arăta din nou pe Geoffrey Rush în rolul căpitanului Hector Barbossa, pe vremuri vajnic pirat şi inamic al lui Jack Sparrow, acum afiliat al marinei coroanei britanice şi căpitan al vasului Providence.

Geoffrey Rush şi Helena Bonham Carter nu au la fel de multe proiecte ca şi Colin Firth, dar compensează cu apariţii 3D în aşteptatele Piraţii din Caraibe 4 şi Harry Potter 8.

Revederea cu Geoffrey Rush va fi una specială, din simplul motiv că cel de-al patrulea Piraţii din Caraibe a fost realizat în format IMAX 3D. Aşa va fi lansat şi în România, data de premieră fiind stabilită pentru 20 mai. Vom vedea atunci cum vor ieşi sticlele de rom ale lui Jack Sparrow din ecran şi cât de bine arată Johnny Depp şi Penélope Cruz în 3D.

Prezent de câteva decenii în unele dintre cele mai apreciate producţii de pe trei continente, Rush este la fel de activ pe scenele teatrelor din Marea Britanie şi Australia. Un specialist al slalomului printre genuri, actorul a fost confirmat la începutul acestei luni în adaptarea pentru marele ecran a muzicalului The Drowsy Chaperone. Fred Schepisi, regizorul proiectului, a anunţat că Rush va şi cânta "un pic" în muzical şi că în prezent se află în tratative cu alţi actori cunoscuţi de la Hollywood pentru celelalte roluri. Am putea vedea The Drowsy Chaperone pe ecrane în 2012 sau 2013.

Helena Bonham Carter
Ca şi colegul ei de exerciţii de dicţiune, Helena Bonham Carter va beneficia anul acesta de o apariţie savuroasă în Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea II, de asemenea în format IMAX 3D. Unul dintre cele mai populare roluri din cariera lui Bonham Carter este Bellatrix Lestrange, imprevizibila acolită a lordului Voldemort din seria de ecranizări a romanelor lui J.K. Rowling. Ce soartă va avea ea în ultima parte a seriei şi cât de importantă este contribuţia ei în aşteptata bătălie de la Hogwarts vom vedea cu începere din 15 iulie în cinematografele din toată ţara.

În afară de ultima parte a francizei Warner, Helena Bonham Carter pare a o lua încet în ceea ce priveşte apariţiile pe marele ecran. În acest moment actriţa nu a mai fost anunţată în nicio producţie importantă de la Hollywood sau din Marea Britanie, dar cu siguranţă nu va dura mult până va fi distribuită într-un nou rol cu totul şi cu totul ieşit din comun.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Moody pe 12 februarie 2011 15:23
Trei mari actori care merita numai roluri care sa le arate adevarata valoare. De exemplu in Harry Potter joaca o gramada de actori valorosi care din pacate nu au ocazia sa isi arate adevaratul talent. Sper la mai bine in viitor.
andu7zu pe 12 februarie 2011 17:44
Frumos...
AeroX pe 12 februarie 2011 20:40
@Moody
Nu, n-au ocazia, dar cat o au, joaca magistra toti, cei adulti ;)

Keanu20 pe 14 februarie 2011 13:43
dar eu zic ca The Social Network o sa ia oscarul pentru cel mai bun film, pentru ca este o poveste americana si cu totii stim cat de mult iubesc americanii povestile lor
firi17 pe 14 februarie 2011 17:03
nush cine o sa ia dar eu sper ca filmul Black Swan sa fie marele castigator...macar pt natalie portman care pur si simplu a jucat...perfect
yellowtime2009 pe 27 februarie 2011 14:16
eu vreau sa castige inception
Crist11 pe 30 iunie 2011 01:21
Inception :X:X
alex_il_fenomeno pe 24 noiembrie 2011 20:01
eu astept filmele de la sfarsitul acestui an .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells