Causticul Ricky Gervais!

de Ştefan Dobroiu în 18 Nov 2011
Causticul Ricky Gervais!

Punem pariu că şi tu ai fost la fel de încântat ca noi când ai auzit că Ricky Gervais a fost din nou angajat să prezinte Globurile de Aur. Motivele noastre sunt două. În primul rând Ricky Gervais este probabil cel mai caustic prezentator invitat vreodată să se ocupe un eveniment de o asemenea anvergură: mulţi dintre invitaţii de marcă ai galei din ianuarie au cam sughiţat de jenă sub limba lui şfichiuitoare. În al doilea rând gala ni se pare un pseudo-eveniment: premiile sunt date de o mână de oameni cunoscuţi pentru lipsa de discernământ artistic, iar gafele de genul The Tourist nominalizat la un Glob pentru Cea mai bună comedie sunt mult prea numeroase ca gala să mai aibă niscaiva credibilitate.

Şi să fim serioşi: sarcasmele şi glumele fără perdea ale lui Ricky Gervais au transformat o seară plictisitoare într-una cât se poate de interesantă şi amuzantă (poţi vedea AICI un material despre cele mai "supărătoare" remarce ale britanicului). În acest moment nu se ştie ce condiţii au pus organizatorii Globurilor de Aur şi în ce fel îl va limita (poţi citi "cenzura") contractul pe Gervais. Te poţi aştepta să dispară măcar glumele despre mita încasată de reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, organizaţia din spatele Globurilor, pentru a acorda nominalizări unor filme aşa-şi-aşa. În orice caz, nu Asociaţia are cel mai greu cuvânt de spus în alegerea prezentatorului, ci NBC, postul de televiziune ce transmite gala şi care, bineînţeles, îşi doreşte audienţe cât mai mari. Şi ce să fie mai atractiv pentru marele public dacă nu actori de categorie A de la Hollywood ridiculizaţi de către una dintre cele mai spurcate guri ale momentului?

Dar să vedem ce mai pregăteşte Gervais în afară de glume acide de văzut la anul în ianuarie. A, încă o precizare: actorul spune că cea de-a treia gală va fi şi ultima, ceea ce ar putea sugera că nu se va da în lături de la nimic pentru a transforma evenimentul într-unul de neuitat. Va mai râde de proteza şefului Asociaţiei Presei Străine? De consistenta prelucrare a pozelor cu actriţele din Totul despre sex pentru ca acestea să pară încă tinere? De antisemitismul lui Mel Gibson? Tot ce-i posibil!

Cunoscut pentru serialele The Office şi Extras, Gervais a revenit în lumea televiziunii cu un serial BBC ce va fi difuzat şi de către HBO la anul. Este vorba de Life's Too Short, un sitcom despre un impresar pitic specializat în a găsi roluri pentru clienţii săi, şi ei pitici. Serialul împrumută de la Extras obiceiul de a avea câte un star invitat în fiecare episod, iar unul dintre aceştia este chiar Johnny Depp. Poţi vedea mai jos un fragment cât se poate de hilar din cel de-al doilea episod al serialului, în care Depp se răzbună pe Gervais pentru comentariile acide făcute de acesta la Globurile de Aur de la începutul anului adresa lui Turistul, filmul său de anul trecut. Pe lângă Depp, în serial au apărut sau vor mai apărea Liam Neeson, Helena Bonham Carter, Sandra Bullock şi Steve Carell (şi el victimă a unui moment "neplăcut" la Globurile de Aur de anul acesta). Este categoric un serial pe care Cinemagia de-abia aşteaptă să-l urmărească!



În acelaşi timp Gervais a început producţia la The Wind in the Willows, o ecranizare a celebrei cărţi pentru copii omonime scrise de Kenneth Grahame. Îl vei auzi pe Ricky Gervais în rolul lui Cârtiţă, unul dintre cei patru prieteni care trec printr-o mulţime aventuri în această animaţie aşteptată la anul. Nu este singurul proiect animat avut în plan de specialistul în comedie. Gervais are în plan şi o ecranizare după propria serie de cărţi (în 2009 a apărut al cincilea volum) intitulată Flanimals. Seria prezintă o mulţime animale ciudate şi comportamentul lor inadecvat.

În 2012 sau 2013 s-ar putea să apară pe micile ecrane Afterlife, un sitcom produs de Gervais împreună cu Clyde Phillips, cunoscut pentru serialul ShowTime Dexter. Afterlife va avea în centrul atenţiei un ateu care moare şi ajunge, foarte surprins, în Rai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 18 noiembrie 2011 14:43
este o figura in toata regula , ce sa mai !
Bayard pe 18 noiembrie 2011 14:45
Una e sa fii dur, necrutator cu "vedetele" de pe la Hollywood si alta sa faci pur si simplu bancuri proaste si chiar deplasate. Ca asta face Gervais
Gebeleizis pe 18 noiembrie 2011 17:09
Bayard, nu sunt de acord cu tine. Gervais a prezentat perfect gala Globurilor de anul trecut. Ce, actorii vroiau doar sa fie laudati si ovationati de fiecare data ?
Rose pe 20 noiembrie 2011 14:14
E mult mai usor sa-i ironizezi pe altii decit sa creezi tu ceva! Unii si-au facut o meserie din a-i persifla pe altii - cu asta se ocupa Gervais, ca altceva nu poate!
Hazzzard pe 11 martie 2012 22:31
A creat cateva seriale foarte bune pana acum, mai Rose!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells