15 lucruri mai puțin știute despre Alien

de Cristina Grigore în 30 Apr 2017
Filmul lui Ridley Scott din 1979 a rămas în inima fanilor un clasic de referință al subgenului horror SF

Ridley Scott a lansat în 1979 una dintre cele mai de succes francize SF din toate timpurile cu Alien, un terifiant SF rămas drept o creație de referință în istoria filmului. Mai multe continuări au menținut în memoria fanilor seria, de-a lungul timpului; cea mai recentă peliculă legată de aceasta este prequel-ul lui Scott din 2012, Prometheus.

Cineastul a revenit cu o abordare incitantă a întâlnirii dintre omenire și rasa de xenomorfi, despre care vom afla mai multe în Alien: Covenant (filmul care a pus, indefinit, pe tușă, un sequel direct al lui Aliens pregătit de Neill Blomkamp). Cum însă Scott și-a gândit noile producţii din serie astfel încât toate „drumurile” (trimiterile) să ducă la primul Alien, am pus filmul pe lista „de revăzut” şi i-am alăturat, ca preludiu, câteva informații inedite de producţie.

 

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Alien, Prometheus, Alien: Covenant, Neill Blomkamp, Dan O'Bannon, John Carpenter, Dark Star, Derek Vanlint, Tom Skerritt, John Hurt, Veronica Cartwright, The Texas Chain Saw Massacre, Star Wars: Episode IV - A New Hope, 2001: A Space Odyssey, Ron Cobb, Bolaji Badejo, Yaphet Kotto, Joseph Conrad, The Duellists, Meryl Streep, Harrison Ford

Alte știri din cinema

Robert Pattinson, un "consumabil" în SF-ul Mickey 17

După amânări repetate, filmul se lansează global la sfârşitul lunii ianuarie

Să moară Vincent: dragostea în vremea haosului dezlănţuit

Inventiv şi imprevizibil, filmul tratează european o premisă specifică cinema-ului de consum

O nouă ecranizare după Salem's Lot se lansează în octombrie. Iată trailerul!

Vampirii pun stăpânire pe un întreg oraş în noua adaptare după romanul lui Stephen King

Trailer final Venom 3: promisiunea unui sacrificiu

Iată trailerul subtitrat al finalului trilogiei cu Tom Hardy în rolul lui Venom

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dimz pe 30 aprilie 2017 15:59
In sfarsit un articol interesant
Eufimia pe 1 mai 2017 01:37
Intr-adevar, foarte interesante informatiile. Am vazut recent un documentar behind the scenes/making of si am aflat ca drumul catre realizarea acestei capodopere a fost destul de anevoios, cu toate c-a meritat. Presiuni din partea casei de productie, nedreptati asupra actorilor si nu numai. M-a uimit sa aflu ca palma primita de Ripley de la Lambert a fost de fapt reala si oarecum incurajata de Scott (pentru o reactie cat mai autentica). Si ce sa mai spunem de scena cu chestburster-ul, la care reactia actorilor, se stie, la fel, e una reala, ei avand ca indiciu doar scenariul, fara sa realizeze exact cum se va transpune in imagini.
Una peste alta, mai tot ce tine de universul Alien e fascinant si sper ca acest lucru sa fie confirmat si de Alien: Covenant. Abia astept!!! :D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells